Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei - 10 plaje de vis

Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei

Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei

  • Bulgaria este faimoasa pentru superbele plaje pline de viata, cu locuri linistite de campare si diverse activitati. Plajele lungi de pe coasta bulgara a Marii Negre pot fi situate intre statiuni sau departe de sate, ascunse bine de restul lumii, dar nu si de mare.

Bulgaria este faimoasa pentru superbele plaje pline de viata, cu locuri linistite de campare si diverse activitati. Plajele lungi de pe coasta bulgara a Marii Negre pot fi situate intre statiuni sau departe de sate, ascunse bine de restul lumii, dar nu si de mare.

Plaja Cacao in Sunny Beach (Slanchev Bryag)
 
Fasia de plaja din Sunny Beach are mai mult de 8 km lungime si aproximativ 50 de metri latime. Nisipul este fin si in unele locuri dunele s-au format natural. Apa este curata si usor inclinata spre fundul marii. Diverse baruri, restaurante si multe alte facilitati sportive sunt la dispozitia vizitatorilor, ca de exemplu: surfing, schi pe apa, parasutism, competitii sportive pentru amatori si profesionisti, etc. Cacao Beach este, de asemenea, renumita pentru marile petreceri pe timp de vara ale DJ-ilor.

Recomandari hotel:
 - Mill Hotel & Restaurant https://www.beachbulgaria.com/nessebar/the_mill_hotel_en.html
 - Hotel Regatta https://www.booking.com/hotel/bg/regatta-sunny-beach.en.html?aid=318615

Nisipurile de Aur (Zlatni Pyasatci)

Statiunea Nisipurile de Aur este foarte populara tocmai datorita plajei sale. Numele statiunii reflecta nisipurile magnifice aurii pe care le detine, si o intindere de 4 km de-a lungul litoralului. Plaja se afla la numai 17 km de cel mai mare oras al Marii Negre, de Varna. Statiunea mai este numita si "Perla Marii Negre Bulgaria" datorita  nisipurilor sale dar si izvoarelor minerale termale. Plaja va poate oferi multe oportunitati pentru divertisment si este perfecta pentru vacantele de familie.

Recomandari hotel:
 - Green Park Hotel https://www.booking.com/hotel/bg/green-park.en-gb.html?aid=318615   
 - Morski Briag Hotel https://www.booking.com/hotel/bg/morski-briag.en-gb.html?aid=318615

Plaja Albena
 
Albena este o statiune ideala pentru vacantele petrecute in familie. Ea este situata departe de agitatia zorilor, are o latime de pana la 500 de metri, iar nisipul este foarte fin si placut. Aceasta statiune este preferata iubitorilor de soare, in special daca se simte pe frunte briza racoritoare a marii. Daca sunteti amator de senzatii tari, veti putea alege intre ski nautic, yachting, surfing, pescuit subacvatic, volei pe plaja, iar restul ramane sa le descoperiti singuri.

Recomandari hotel:
 - Hotel Gergana https://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-gergana-albena-4-stele-oferte-bulgaria.html
 - Hotel Flamingo https://www.vacanteinbulgaria.ro/albena_hotel_flamingogrand.html

Plaja Dyuni, in apropiere de Sozopol
 
Satul de vacanta Dyuni este situat la 40km sud de orasul Burgas si 7 km sud de Sozopol. Fasia de plaja lunga de 4.5 km si pana la 100 m latime este acoperita cu nisipuri fine aurii si dune de nisip naturale. Plaja este deluroasa si impadurita, iar marea este sigura si calma, cu o panta fina, permitand chiar si copiilor mici sa se balaceasca in conditii de siguranta. Golful este natural adapostit impotriva vanturilor nordice, facandu-l un loc ideal pentru toate tipurile de sporturi nautice. Din primele luni de primavara si pana toamna tarziu, aerul poarta parfumul unic atat al marii cat si al padurii. Complexul de vacanta Dyuni ofera 7 terenuri de tenis si doua de bazine de inot la dispozitia clientilor.

Recomandari hotel:
 - Belleville Hotel https://www.beachbulgaria.com/dyuni/belleville_hotel_en.html
 - Duni Marina Royal Palace https://www.duni.bg/resort_over.html

Plaja Primorsko in Primorsko
 
Plaja Primorsko va ofera peste 80 de case de vacanta si tabere de vara. Cu o lungime de 10 km de nisip, Primorsko se afla printre cele mai lungi plaje de pe coasta Marii Negre din Bulgaria, si este in topul preferintelor tinerilor bulgari care vin si raman aici intr-un numar mare, optand pentru case de odihna, pensiuni, camine studentesti sau campinguri.

Nisipul plajei este fin si auriu, marea are un fund nisipos, superficial si cald, toate aceste lucruri nefacand decat sa atraga tot mai mult turistii.

Recomandari hotel:
 - Perla Plaza https://www.beachbulgaria.com/primorsko/perla_plaza_hotel_en.html
 - Plamena Palace https://www.cheaphotelsbulgaria.com/hotel/id/354741.aspx

Plaja Golden Fish, in apropiere de Sozopol
 
Plaja este situata la 3 km nord de Sozopol, pe drumul spre Burgas. Este de fapt parte dintr-un camping, numit Golden Fish (Zlatna Ribka) si este in cea mai mare parte vizitata de surferi. Plaja este lunga, destul de lata si calma in comparatie cu alte plaje din jur. Partea mai putin buna este ca exista taxe pentru intrarea pe plaja, costuri de camping, taxe de parcare si inchiriei corturi.

In apropiere aveti si o scoala de surf iar pe plaja nu este permis accesul nudistilor. Locul este, in general preferat de aventurieri tineri, studenti si iubitori de tabara. Plaja nu este pazita.

Recomandari hotel:
 - Hotel Selena https://www.beachbulgaria.com/sozopol/selena_beach_en.html
 - Hotel Coral Sozopol https://www.beachbulgaria.com/sozopol/coral_hotel_en.html

Plaja Smokini
 
Smokinite este un alt loc de camping, situat la 5 km sud de statiunea Sozopol. Daca sunteti in cautarea dragostei, atmosferei mereu tinere sau chiar a nudismului, nu evitati acest camping. Nisipul este fin si curat, apa marii este calda si limpede, insa nu intotdeauna calma, deci feriti-va de valuri si curenti subacvatici. Zona este preferata familiilor cu rulote si case pe roti. Plaja nu este pazita.

Recomandari hotel:
 - Diamanti Hotel https://www.hotelscombined.com/Hotel/Diamanti_Hotel_Sozopol.htm
 - South Pearl Resort & Spa https://www.southpearlhotel.com/

Plaja Shkorpilovtsi in Shkorpilovtsi
 
Aceasta se afla la aproximativ 42 km sud de Varna si circa 30 km nord de Byala. Fasia de nisip din Shkorpilovtsi are o lungime de 13 km si 100 m latime, fiind cea mai lunga si cea mai mare plaja de nisip de la marginea Marii Negre din Bulgaria. Este la fel de atractiva pentru oaspetii cazati la oricare dintre minunatele hoteluri din zona dar si pentru fanii campingului. Zona este un excelent exemplu de regiune ecologica, curata, cu plaje salbatice si virgine. Plaja nu este pazita.

Recomandari hotel:
 - Hotel Chernomorec https://bgstay.com/en-o-9380-hotel_chernomorec

Plaja Mouth, langa Sinemorets
 
Sinemorets este o mica bucata de paradis, situat pe coasta de sud-est a Bulgariei; este un minunat sat statiune, cu cele mai bune plaje de pe litoralul bulgaresc. Plajele sunt putin confortabile - in ciuda stancilor ascutite, nisipul este fin si alb, apa marii este calda si clara, iar imprejur stau de veghe paduri tinere si verzi. Partea nordica a plajei este situata intr-un parau larg deschis, unde se varsa raul Veleka. Frumusetea acestui loc este deosebia, insa nu este adecvata pentru copii, deoarece in anumite zone marea este destul de adanca si valurile sunt mari. Plaja nu este pazita.

Recomandari hotel:
 - Hotel Apolonia Palace https://bghotelite.com/apolonia-palace.1812_en
 - Villa Zelenika https://bghotelite.com/vila-zelenika.1447_en

Plaja Atliman, in Kiten
 
Plaja Atliman este situata la nord de statiunea Kiten, care la randul ei este una dintre cele mai atractive zone de pe coasta de sud a Marii Neagre, unde Muntele Strandja se intalneste cu apele limpezi de cristal ale marii.

Plaja Altiman este un adevarat paradis pentru turisti. Nisipul auriu, superbele dune si soarele cald va pot oferi linistea si calmul mult dorit intr-o vacanta perfecta. In imediata apropiere de Kiten mai pot fi gasite doua frumoase plaje: IYC-Primorsko si Primorsko de Sud.

Recomandari hotel:
 - Hotel Eos https://bgstay.com/en-o-1067-family_hotel_eos
 - Printesa Residence https://www.bulgaria-house.com/en/N-Bulgaria-propertyinbulgaria/Apartment-Kiten-property-i187.htm


 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII