Cel mai bun dezinfectant pentru mâini care nu usucă, ci hidratează pielea mâinilor: Hexisept

Cel mai bun dezinfectant pentru maini care nu usuca, ci hidrateaza pielea mainilor: Hexisept

Cel mai bun dezinfectant pentru mâini care nu usucă, ci hidratează pielea mâinilor: Hexisept

Dacă faci parte din persoanele care țin mereu un dezinfectant pentru mâini în geantă, mașină sau buzunar, probabil știi cât de mult îți poate usca acesta mâinile.

În special acum, că iarna ne bate la ușă, este timpul să alegem cu atenție un dezinfectant pentru mâini, cu acțiune bactericidă rapidă dar care în același timp reface bariera lipidică, catifelează și hidratează pielea.

Vei citi:
De ce dezinfectantul de mâini ne usucă mâinile?
Alege un dezinfectant pentru mâini cu ingrediente care nu usucă pielea
Hexisept® + loțiune hidratantă
Hexisept+, gel antibacterian
MAXREPAIR Therapy, pentru mâini hidratate și catifelate

De ce dezinfectantul de mâini ne usucă mâinile?

Lăsând deoparte știința și eficacitatea, un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool 70% poate usca incredibil de mult mâinile. Nu numai că mâinile uscate sunt incomode, dar te poți expune și riscului prin răni deschise de la mâinile prea uscate, ceea ce poate duce apoi la blocarea bacteriilor și germenilor în interior. În schimb, poți opta pentru dezinfectante de mâini care au o textură fină și mătăsoasă, potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar care în același timp asigură acțiune bactericidă și fungicidă de lungă durată dar nu irită și nu usucă pielea.

Dezinfectantul pentru mâini poate ucide microbii datorită faptului că este fabricat cu alcool, mai precis, din cel puțin 70% alcool izopropilic (aceasta este cantitatea necesară pentru a ucide cei mai încăpățânați germeni, bacterii și viruși), dar mulți (dacă nu majoritatea) tind să se situeze în intervalul de 90% pentru a fi eficienți. Deși aceste formule ajută la menținerea bacteriilor la distanță, ele introduc și o nouă problemă: deshidratarea pielii.

Scopul dezinfectantului pentru mâini este de a decontamina mâinile de bacterii și alți agenți patogeni, așa că trebuie să conțină o concentrație puternică de alcool pentru a fi eficient. Problema este că alcoolul este unul dintre ingredientele usucă cel mai mult pielea.

Alege un dezinfectant pentru mâini cu ingrediente care nu usucă pielea

Acum că știi de ce majoritatea dezinfectanților pentru mâini usucă pielea, este timpul să-ți concentrezi atenția asupra ingredientelor adăugate care te vor ajuta la anularea unora dintre aceste efecte de uscare.

Hexisept® + loțiune hidratantă, reparatoare, antibacteriană, este formulată special pentru a asigura absorbția ușoară a ingredientelor de hidratare (dexpantenol, vitamina E) pentru refacerea pielii uscate.

Avantaje Hexisept®:

 asigură dezinfecția igienică a mâinilor, reface bariera lipidică, catifelează și hidratează;
 are acțiune bactericidă rapidă, după 1 minut de la aplicare;
 asigură protecție antibacteriană timp îndelungat de până la 6 ore;
 intră rapid în piele, lăsând o senzație fresh, nelipicioasă;
 nu usucă și nu irită pielea;
 textura fină și mătăsoasă este potrivită pentru copii, femei și bărbați;
 are un miros plăcut și relaxant.

DIGLUCONATUL de CLORHEXIDINĂ este un antiseptic cu spectru larg pe bacterii și ciuperci, acționează rapid și nu este toxică, are o remanență îndelungată (până la 6 ore); asigură acțiune bactericidă și fungicida de lungă durată, și mai important, nu irită și nu usucă pielea.

DEXPANTENOL (vitamina B5) este utilizat în principal pentru acțiunea sa hidratantă, având capacitatea de a fixa și stoca moleculele de apă în straturile epidermei, dar are și efect calmant, cicatrizant și restructurant.

Apoi uleiurile esențiale de verbină și melisă, care au proprietăți antimicrobiene, crescând astfel efectul antiseptic și conferă un miros plăcut și relaxant.

Și la final, dar nu și cea din urmă, Vitamina E, care menține integritatea și hidratarea pielii.

Aprovizionează-te cu cele mai bune dezinfectante pentru mâini care nu usucă pielea - Hexisept+, gel antibacterian, 1000 ml, Fiterman

Hexisept® + gel antibacterian este un gel hidroalcoolic conceput pentru protejarea pielii mâinilor, ce conține alcool etilic în concentrație de 65% vol. și dexpantenol.

Avantaje Hexisept® + gel antibacterian:

 este un gel fluid, având densitatea apropiată de cea a apei, ceea ce permite gelului să pătrundă mai rapid în piele; formula extrem de fluidă conferă produsului un grad înalt de absorbabilitate și combate formarea unui strat lipicios caracteristic gelurilor dense;
 testatarea eficacității antimicrobiene conform standardului SR EN 1500;
 efect rapid, după 1 minut de contact;
 conține dexpantenol care protejează pielea mâinilor și impiedică deshidratarea acesteia prin reducerea pierderii transdermice a apei (concentrația mare de alcool provoacă deshidratarea tegumentelor, iar în lipsa unei componente hidratante dintr-un gel antibacterian, cum este de exemplu,

dexpantenolul, pielea devine uscată);
 poate fi utilizat timp îndelungat fără să producă iritarea pielii mâinilor.

MAXREPAIR Therapy, pentru mâini hidratate și catifelate

Așa cum avem grijă în fiecare zi de ten și folosim produse specifice, alese cu mare atenție, trebuie să avem grijă și de pielea mâinilor. Hai să nu așteptăm până când ajung în stadiul acela de deshidratare în care lupta pare pierdută. Mai ales în sezonul rece, este recomandat să folosești, în funcție de nevoile tale, cremel de mâini pentru hidratare.

MaxRepair Therapy cremă de mâini cu uree 5%, asigură hidratare de lungă durată, fiind ideală pentru îngrijira pielii uscate și crăpate. Dezvoltată pe baza unui ingredient intens hidratant – ureea, crema penetrează în profunzime și fixează apa în piele. Asocierea uree, vitamina E și acid lactic facilitează reducerea stratului cornos, transformând astfel aspectul uscat, aspru și crăpat al pielii, într-unul neted și catifelat.

MaxRepair Therapy cremă de mâini cu glicerină, are acțiune hidratantă intensă și calmantă, ideală pentru îngrijirea pielii foarte uscate și iritate. Glicerina fixează apa la nivel cutanat, iar dexpantenolul, ingredient intens regenerator, consolidează bariera protectoare. Proprietățile cremei sunt asigurate prin încorporarea ingredientelor bioactive, într-o bază de cremă cu aport mare de lipide perfect asimilate de către pielea uscată.

MAXREPAIR therapy CREMA MAINI glicerina x 50 ml  &  MAXREPAIR therapy CREMA MAINI uree 5% x 50 ml

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII