Nașterea la Pitești: am născut prin cezariană la spitalul Județean Argeș din Pitești, o fetiță minunată - experienta mea

Nasterea la Pitesti -  am nascut prin cezariana la spitalul Judetean Arges din Pitesti, o fetita minunata - experienta mea

Nașterea la Pitești: am născut prin cezariană la spitalul Județean Argeș din Pitești, o fetiță minunată - experienta mea

La ultimul control am programat nașterea prin cezariana pe data de 10.09.2021. Totul bine și frumos. In Weekend au inceput câteva contracții ușoare. Luni pe data de 6 Septembrie deveneau din ce in ce mai dese dar nu erau dureroase. Seara am observat ceva micuț gelatinos nu am luat in seama.

vei citi:
Am pierdut dopul gelatinos
Contractii dese dar nedureroase
Am anunțat medicul ca vin la spital
Au decis sa-mi facă cezariana
Emoții mari, începe operația
Doamne ce frumusețe de fetița
Din pacate, mamele nu primesc suficiente informatii
Doctorul Ispir Alexandru, un doctor exceptional

nasterea prin cezariana

Am pierdut dopul gelatinos

La ultimul control am programat nașterea prin cezariana pe data de 10.09.2021. Totul bine și frumos. In Weekend au inceput câteva contracții ușoare. Luni pe data de 6 Septembrie deveneau din ce in ce mai dese dar nu erau dureroase. Seara am observat ceva micuț gelatinos nu am luat in seama. Ehh in ziua de marți, 7 Septembrie am pierdut dopul gelatinos.

Contractii dese dar nedureroase

Eram puțin panicata, i-am dat mesaj nașei mele, care mi-a zis sa-mi cronometrez contracțiile. Erau din ce in ce mai dese dar nu dureroase. M-am dus sa ma pregătesc am făcut un dus mi-am pregătit bagajul in caz de ceva. Nasa mea a anunțat o pe soacra ei și a venit împreuna cu soțul. Au intrat in camera și eu stăteam liniștita in pat. Mi-a zis "hai la spital, anunța medicul".

Am anunțat medicul ca vin la spital

Am ajuns la spitalul Județean Argeș din Pitesti, m-au controlat și într-adevăr pierdusem dopul gelatinos. Mi-au monitorizat contracțiile, ehh nu mai erau așa dese, dar erau la un interval de 10 minute.

Au decis sa-mi facă cezariana

M-a pregătit moașa, foarte drăguț personalul. Urmează pasul cel mare. Îmi era frica de operație și de anestezie. Am ajuns in sala de operație, vine anestezistul un om glumeț, spre surprinderea mea n-am simțit nimic.

Emoții mari, începe operația

Eram amorțită, doamne ce senzație sa vrei sa-ți miști picioarele și sa nu poți. Începe operația, iar in 5 minute aud plânsetul bebelusei. A fost cel mai emoționant moment din viata mea. A durat puțin mai mult după aceea când sa inchida operația. Ma duc intr-o sala, chiar nu știu cum se numește atunci când duc mămicile după operație. Off după trecerea anesteziei au fost cele mai dureroase clipe din viata mea, aveam pe burta acel sac și gheata pusa, ma durea așa de rău încât nu-l mai suportam, erau niște dureri cumplite. Asistentele au fost foarte drăguțe cu mine.

M-au dus după aceea in salon sa ma odihnesc. Următoarea zi trebuia sa încerc sa ma misc foarte nasoala senzația, zici ca pici din picioare. Mergeam ca o bătrânica cocoșată, foarte grele momentele când trebuie sa te ridici, abia ma mișcam dar făceam tot efortul sa ma misc mai mult ca sa-mi revin mai repede.

Doamne ce frumusețe de fetița

Se aud cărucioarele bebelușilor. Ne aduc bebei in salon. Doamne ce frumusețe de fetița - imediat le-am făcut poze rudelor. Am uitat sa specific ca in timpul operației îmi zicea asistenta ca suna telefonul intr-una, ca au sunat și la spital ca nu știau de mine 😂. Eram foarte fascinata de bebelusa, îmi doream doar sa fie bine și sa ajungem acasa.

Din pacate, mamele nu primesc suficiente informatii

E bine ca am avut colega de salon altfel ma plictiseam îngrozitor. Ce nu mi-a plăcut ca nu se axau asistentele bebelușilor sa ofere destule informații despre îngrijirea bebelușilor. Ne ziceau esențialul dar noi ca mame avem o mie și una de întrebări.

Off vine ziua externării emoții mari. Coboară asistenta sa aducă hainele de la moașa și când sa o îmbrace, pac a căzut buricul, se mai ținea intr-o ațișoara. Au luat o sa-i dea cu ceva acolo pana ii cade de tot. Din partea spitalului am primit și cadouri pentru bebeluși. Când l-am văzut pe soțul meu aveam lacrimi in ochi. Și acum când ma gândesc la acele momente ma emoționez și când ma uit la pozele cu ea din maternitate când de micuța era. S-a născut cu 49 de cm și 3160 de kg. Acum avem 2 luni și doua săptămâni și 5 kg și ceva. Avem o fetița minunata, cuminte și frumoas. ❤️

Doctorul Ispir Alexandru, un doctor exceptional

Am uitat sa specific ca sarcina mi-a monitorizat-o doctorul Ispir Alexandru, un doctor exceptional il recomand din toată inima viitoarelor mămici și le recomand și spitalul cu toate ca are și feedback-uri negative și pozitive, depinde de experiența și ce așteptări au doamnele de la un spital de stat.

Autor - Mihaela, o mamica de la Desprecopii

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Mihaela, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII