Propolis: un produs minune al albinelor care scapă întreaga familie de gripă și răceală

Propolis -  un produs minune al albinelor care scapa intreaga familie de gripa si raceala

Propolis: un produs minune al albinelor care scapă întreaga familie de gripă și răceală

Știai că mierea nu este singurul lucru pe care îl fac albinele? Albinele produc, de asemenea, un compus numit propolis, o substanță rășinoasă aromată colectată din mugurii și axilele frunzelor anumitor copaci și folosită pentru acoperirea pereților interiori ai stupului, astuparea găurilor și a crăpăturilor acestuia, lipitul fagurilor de rame și acoperirea dăunătorilor intrați și omorâți în stup.

Propolisul are proprietăți terapeutice bactericide, antivirale, antimicotice, antiinflamatorii, anestezice, analgezice, regeneratoare și antitoxice, cunoscute încă din Antichitate.

Vei citi:
Propolisul este una dintre substanțele miraculoase pe care natura ni le-a pus la dispoziție
Propolisul - un antibiotic natural
Propolis C - de nelipsit în sezonul rece pentru toți membrii familiei!
Ce poți face pentru a preveni contractarea unei răceli/gripe?
Ce se poate întâmpla dacă răceala sau gripa se înrăutățesc?

Propolisul este una dintre substanțele miraculoase pe care natura ni le-a pus la dispoziție

Cu mii de ani în urmă, civilizațiile antice foloseau propolisul pentru proprietățile sale medicinale. Grecii îl foloseau pentru a trata abcesele. Asirienii îl puneau pe răni și tumori pentru a lupta împotriva infecțiilor și pentru a ajuta procesul de vindecare, iar Egiptenii îl foloseau la îmbălsămarea mumiilor.

Cercetătorii au identificat peste 300 de compuși în propolis. Majoritatea acestor compuși sunt forme de polifenoli, antioxidanți care luptă împotriva bolilor. Mai exact, propolisul conține polifenoli numiți flavonoide. Flavonoidele sunt produse în plante ca formă de protecție și se găsesc în mod obișnuit în alimentele despre care se crede că au proprietăți antioxidante, inclusiv fructe, ceai verde, legume și vin roșu.

Se crede că propolisul are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii, care par să ofere protecție împotriva unor bacterii, viruși și fungi.

Compoziția chimică a propolisului variază în funcție de specia vegetală de pe care s-a cules, dar reprezintă un amestec de substanțe, precum aminoacizi, balsamuri, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, stronțiu), substanțe antibiotice, derivați flavonici, acid ferulic.

Propolisul - un antibiotic natural

Propolisul poate fi considerat un antibiotic natural, cu o acțiune foarte puternică. Din acest punct de vedere, are mai multe întrebuințări eficiente în diverse boli infecțioase:

 gripă, gripă porcină (H1N1) - în combinație cu lăptișorul de matcă;
 răceală;
 febră, stare febrilă, frisoane;
 dureri de gât, amigdalită, răgușeală - în combinație cu usturoiul;
 infecții respiratorii (bronșită, laringită, faringită, rinofaringită, răceală, rinită);
 tuse cronică;
 protejează împotriva poluării și a fumului de țigară - în combinație cu turmericul;
 infecții ORL, infecții recurente ale urechii;
 are acțiune antiinflamatoare la nivel intern și extern;
 are efecte benefice în profilaxia tumorilor și a cancerului, fiind un puternic antioxidant - în combinație cu turmericul și usturoiul;
 este antioxidant și are efecte antiîmbătrânire - în combinație cu lăptișorul de matcă și fructele de Goji;
 pecingine;
 traheită;
 tuberculoză - în combinație cu Rhodiola și Echinacea;
 herpes genital și labial;
 antiviral și antialergic.

Propolis C - de nelipsit în sezonul rece pentru toți membrii familiei!

Propolis C este gama complexă pe bază de ingrediente naturale, special concepută pentru a te ajuta atât în faza de prevenție a bolilor de sezon, cât și în fazele de combatere și refacere a organismului după boală.

Propolis C® Răceală și Gripă ne ajută încă de la primele simptome de răceală și gripă pentru că îi asigură organismului nostru o cantitate mare de vitamina C, extrem de necesară în perioada în care luptă cu virusurile. În plus, prin extractele standardizate de tinctură de propolis, echinacea, fructe de soc și de măceș, Propolis C® Răceală și Gripă Adulti, plicuri sau Propolis C® Răceală și Gripă Copii, plicuri, reduce cu 50% durata medie a virozelor (dovedit clinic).

Propolis® C Răceală și Gripă acționează natural de la primele simptome

 Copii peste 1 an: Propolis® C Răceală și Gripă Copii - conține extracte naturale standardizate de flori și fructe de soc, de fructe de măceș, de echinacea, tinctură de propolis și 400 mg de vitamina C.

 Copii peste 12 ani și adulți: Propolis® C Răceală și Gripă Adulți - conține extracte naturale standardizate de fructe de soc și măceș, de echinacea, tinctura de propolis și 900 mg de vitamina C.

 

Propolis C® Răceală și Gripă Adulți, plicuri & Propolis C® Răceală și Gripă Copii, plicuri

Ce poți face pentru a preveni contractarea unei răceli/gripe?

Spală-te frecvent pe mâini cu apă și săpun sau cu șervețele alcoolice. Virușii răcelii și gripali se răspândesc prin atingerea nasului sau a gurii după ce ai atins o persoană infectată, ai inspirat aerul în urma unui strănut sau tus a unei persoane infectate sau atingerea obiectelor care au intrat în contact cu virusul și apoi atingerea nasului.

Alte sfaturi de prevenire sunt să mănânci sănătos, să faci mișcare, să dormi minim 8 ore pe noapte, să bei multe lichide și să eviți contactul strâns cu persoanele bolnave. De asemenea, nu uita de vaccinul anual împotriva gripei.

Ce se poate întâmpla dacă răceala sau gripa se înrăutățesc?

Răceala sau gripa care se agravează poate duce la pneumonie, bronşită, infecții sinusale, infecție ale urechii, agravarea problemelor de sănătate existente, cum ar fi astmul și insuficiența cardiacă congestivă, iar complicațiile declanșate de gripă pot duce la spitalizare, situații care pun viața în pericol și chiar deces.

Autor - Desprecopii.com - octombrie (c) 2021
Material sustinut de FitermanPharma. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII