Trendul Sephora kids: despre adolescenti si invazia in magazinele de cosmetice

Trendul Sephora kids: despre adolescenti si invazia in magazinele de cosmetice

Trendul Sephora kids: despre adolescenti si invazia in magazinele de cosmetice

În ultima perioadă, un trend online - numit "Sephora kids" a aprins multe dezbateri pe rețelele de socializare, punând sub lupă modul în care tinerii din întreaga lume interacționează cu produsele de îngrijire a pielii și cosmeticele. Această tendință a stârnit o dezbatere interesantă cu privire la impactul asupra sănătății pielii și necesitatea educației despre îngrijirea corectă a pielii în rândul tinerilor.

Haideți să explorăm mai în detaliu această invazie a adolescenților în magazinele de cosmetice și să discutăm despre ceea ce ar trebui să știm cu privire la acest fenomen.

Raionul de cosmetice... este aglomerat de fete adolescente

Dacă ești o femeie tânără, este imposibil să nu observi acest lucru. În magazinele de cosmetice, fie că este vorba de DM sau supermarketuri, sau de magazinele de cosmetice din mall-uri, este din ce în ce mai frecventă prezența fetelor adolescente... extrem de active in fața sectiunilor cu produse de cosmetică...De altfel... o nouă tendință în îngrijirea pielii îi îngrijorează pe dermatologi cu privire la efectele pe care anumite produse le-ar putea avea asupra sănătății pielii copiilor și adolescenților - abuzul de produse cosmetice de la varstă fragedă/

Această tendință, numită "Sephora Kids" în SUA, a explodat pe rețelele de socializare, cu postări virale pe aplicația TikTok, arătând tineri din întreaga lume care testează produse cosmetice atât acasă, cât și în magazine.

În postările lor, fetele - foarte tinere - își prezintă vizitele in aceste magazine - adesea costisitoare - și rutinele lor de îngrijire a pielii și de înfrumusețare. Hashtag-ul #sephorakids de pe TikTok afișează postări făcute de oameni care acuză copiii că lasă în urmă dezordine în magazine, sparg vitrinele și se comportă nepoliticos cu personalul și clienții.

Dermatologii avertizează că unele produse de îngrijire a pielii nu sunt potrivite pentru copii și adolescenți

Cu toate acestea, dermatologii avertizează că unele produse de îngrijire a pielii nu sunt potrivite pentru copii și adolescenți. "Multe produse de îngrijire a pielii pentru adulți nu au fost testate pe copii și adolescenți, așa că nu știm dacă sunt sigure sau tolerate de utilizatorii mai tineri," a declarat Monica Li, un dermatolog cosmetic și medical din Vancouver.

Există produse special formulate pentru copii, precum unele creme de protecție solară, creme hidratante și de curățare, care au fost testate și dezvoltate pentru utilizarea la sugari și copii. Aceste produse conțin de obicei ingrediente mai blânde și sunt hipoalergenice, fiind monitorizate pentru tolerabilitatea utilizării la aceste grupuri de vârstă.

Cu toate acestea, dermatologii avertizează că tinerii ar trebui să evite produsele cu ingrediente active destinate îmbătrânirii pielii, cum ar fi retinolul, exfoliantele, cremele de ochi sau serurile cu vitamina C, deoarece acestea pot fi potențial dăunătoare pentru pielea delicată a copiilor și adolescenților. Așadar, chiar dacă tinerii pot folosi produse de îngrijire a pielii, simplificarea rutinei de îngrijire este recomandată.

În timp ce trendul"Sephora Kids" poate părea distractiv pentru copii și adolescenți, părinții ar trebui să fie atenți la produsele pe care le folosesc și să discute cu ei despre obiceiurile bune de igienă a pielii și protecția solară.

În cele din urmă, educația și comunicarea deschisă între părinți și copii despre îngrijirea pielii sunt cheia pentru a menține pielea sănătoasă și sigură.

Despre adolescenti si cum ii crestem cel mai bine, mai poti citi

Fiecare parinte are adolescentul pe care il merita

Adolescentii: cum ii ajutam sa fie mai siguri si cum le crestem respectul pentru ei insisi

8 Moduri de a relationa cu copilul adolescent

Primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce. 

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

autor: Redactor Sef Desprecopii si Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Pareri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII