Pachetul copilului pentru școală plin de E-uri, zahăr și sare InfoCons îți sare în ajutor!

Pachetul copilului pentru scoala plin de E-uri, zahar si sare - InfoCons iti sare in ajutor!

Pachetul copilului pentru școală plin de E-uri, zahăr și sare InfoCons îți sare în ajutor!

InfoCons te ajută să fii informat! Când suntem cu copilul acasă, este mult mai ușor să ne asigurăm că mânâncă o masă caldă bogată în vitamine, minerale și proteine. Dar ce ne facem când copilul este la școala, iar singura variantă este să-i pregătim un sandwich, care nu poate înlocui masa de prânz ?!

Pachetul copilului pentru școală plin de E-uri, zahăr și sare

De cele mai multe ori, ne îndreptăm către prepararea unui sandwich simplu și ușor de făcut, care să reziste pe parcursul mai multor ore. Știm însă ce conține cu adevărat acel sandwich?! De pildă, un sandwich din pâine, brânză topită și mezeluri poate conține până la 29 E-uri și până la 7 grame de sare. Află mai multe despre E-urile din pachetul pentru școală AICI.

Dacă pe lângă acest sandwich, mai adăugăm și un suc natural. Pare a fi o idee bună, până descoperim că sucul respectiv are până la 31 grame de zahăr, echivalentul a 7 pliculețe. Astfel, pachetul pe care îl servește copilul nostru la școală, se transformă într-un pachet de E-uri, sare și zahăr.
De asemenea, în această perioadă, cei mici sunt tentați să mănânce bomboane de pom, fiind un desert al momentului. Însă, bomboanele de pom conțin mai mult zahăr decât ne așteptăm! Mai cu seamă, 100 de grame de bomboane de pom pot conține până la 70,3% zaharuri din glucide, o cantitate care ar trebui să ne ridice semne de întrebare. Citește AICI întregul studiu realizat de InfoCons!

Atenția la pregătirea și alegerea pachetului pentru cei mici trebuie să fie una sporită, mai ales în contextul în care în anul 2016, 340 milioane de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, au fost încadrați în categoria supraponderalilor sau obezilor. Datele din 2020 arată că 39 milioane de copii cu vârste cuprinse sub 5 ani au fost caracterizați ca fiind supraponderali sau obezi.

Prin studiile și testele comparative, InfoCons ridică semnale de alarmă, pentru ca noi, consumatorii să luăm o9atitudine! Fiecare dintre noi trebuie să fim mai responsabili și să ne informăm din surse sigure pentru a ști ce consumăm și, mai ales, pentru a avea grijă de sănătatea noastră, a copiilor noștri și a părinților noștri.

InfoCons a lansat o aplicație GRATUITĂ, unică în lume

În acest context, InfoCons a lansat o aplicație GRATUITĂ, unică în lume, care redă toate informațiile de pe etichetele produselor printr-o simplă scanare a codului de bare.

Astfel, putem afla ingredientele, numericul de aditivi, dar și tipul acestora, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, precum și caloriile.

Mai multe informații despre aplicație AICI.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII