3 sfaturi pentru un somn liniștit al celui mic!

3 sfaturi pentru un somn liniștit al celui mic!
InfoCons te informează! Somnul copiilor noștri este deosebit de important! Mai ales când sunt bebeluși, noi, în calitate de părinți, trebuie să luăm toate măsurile pentru a le asigura siguranța și confortul!
Este adevărat, sfatul standard când vine vorba despre somnul bebelușilor este că bebelușii ar trebui să fie culcați pe spate, pe o suprafață fermă, plană, fără așternut moale. Însă, pentru a crea un spațiu de dormit sigur, nu înseamnă că trebuie să sacrifici confortul!
Astfel, InfoCons vine în ajutor cu câteva idei pentru un somn sigur și confortabil al micuților noștri:
Vei citi:
Înlocuiți pătura pufoasă cu un sac de dormit
Alegeți jucăriile suspendate
Încercați să partajați camera și nu patul!
1. Înlocuiți pătura pufoasă cu un sac de dormit sau prin înfășarea bebelușului
Orice pătură sau lenjerie de pat moale poate crește riscul de sufocare al celui mic. Astfel, putem înlocui aceste articole cu un sac de dormit special pentru cei mici, care va menține o termperatură caldă pentru cel mic și care prezintă și avantajul rămânerii în loc peste noapte – pentru că, spre deosebire de pătură, acesta nu poate fi îndepărtat la orice mișcare făcută în timpul somnului de cel mic. De asemenea, puteți să vă înfășurați copilul într-o fașă. Această metodă simulează foarte bine mediul confortabil al uterului și poate ajuta bebelușii să doarmă mai profund.
Atenție! Pentru a înfășa în siguranță, lăsați picioarele și șoldurile slăbite, astfel încât copilul să se poată întinde și renunțați la înfășare atunci când copilul se poate întoarce de pe o parte pe cealaltă (de obicer, în jur de 2 luni).
2. În loc de perne și jucării în pătuț, alegeți jucăriile suspendate
Jucăriile suspendate deasupra pătuțului sunt o alternativă bună, atât timp cât copilul nu poate ajunge la ele. Bineînțeles, în restul camerei pot fi așezate jucării, perne brodate, cât timp acestea nu sunt la îndemâna celor mici.
3. Încercați să partajați camera și nu patul!
În loc să împărțim patul cu bebelușul, o variantă mai bună este împărțirea camerei. Astfel, cel mic va sta în pat cu noi, doar în momentul alăptării. O alternativă bună constă în păstrarea pătuțului celui mic lângă patul nostru, astfel încât să îl putem supraveghea îndeaproape în continuare.
Sursa: Consumer Reports
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE PENTRU ANDROD AICI.
Despre somnul bebelusului merita citit si:
Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
Ritualul de somn al unui bebelus
10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat
Somnul bebelusului si copilului: Asteptari realiste de la nastere pana la 5 ani
Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn
Rutina Somnului la bebelus (VIDEO)
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
.jpg)
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII