Embla si presedintele tarii merg de mana la scoala. O lectie pentru copiii rai si ne-educati

Embla si presedintele tarii merg de mana la scoala. O lectie pentru copiii rai si ne-educati

Embla si presedintele tarii merg de mana la scoala. O lectie pentru copiii rai si ne-educati

O fetiță hărțuită de colegii de clasă și de părinții acestora pentru că suferă de sindromul Down, a fost condusă la școală chiar de președintele țării,  într-un gest minunat de susținere.

Vei citi:
Victima colegilor ei de clasă și a părinților acestora
Fetița s-a trezit singură în clasă
În societate, toți suntem egali
Despre momentul in care mi s-a spus ca am un copil cu Sindrom Down

Victima colegilor ei de clasă și a părinților acestora

O fetiță din Macedonia de Nord, hărțuită de colegii de clasă și de părinții acestora pentru că suferă de sindromul Down, a fost condusă la școală chiar de președintele țării, Stevo Pendarovski, într-un gest de susținere.

Embla Ademi, o fetiță de 11 ani cu sindrom Down, din Macedonia de Nord, a fost victima colegilor ei de clasă și a părinților acestora, care au refuzat să-și lase copiii în clasă cu ea, transmite Știri.md.

Fetița s-a trezit singură în clasă

Aceștia au transmis într-o petiție că nu vor permite copiilor lor să meargă la școală din cauza „agresiunii elevei Embla”, astfel că, atunci când s-a întors la școală pentru al doilea semestru, fetița s-a trezit singură în clasă.

În societate, toți suntem egali

Când președintele țării, Stevo Pendarovski, a auzit de cazul Emblei, a decis să ia măsuri. Șeful statului a vizitat-o și, într-un gest de susținere, a însoțit-o la școală, iar imaginile cu ei au devenit virale pe rețelele sociale.

„În societate, toți suntem egali. Am venit să-mi arăt sprijinul și să atrag atenția că incluziunea este un principiu de bază.
Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile pe care le merită, ci și să se simtă egali și bineveniți în lumea care le aparține în mod firesc.
Este obligația noastră, ca stat, dar și ca indivizi, iar incluziunea trebuie să fie principiul de bază. Am avut onoarea să simt astăzi energia minunată a Emblei în casa și școala ei!”, a scris Pendarovski pe Facebook.

Despre momentul in care mi s-a spus ca am un copil cu Sindrom Down

Totul a inceput cu o sarcina deloc planificata. Cu mai putin de un an in urma, eram o romanciera londoneza, petrecareata si lipsita de griji. Apoi, o sarcina deloc planificata, despre care am aflat la doar cateva zile dupa ce m-am despartit de prietenul meu, iar acum, un alt munte, mult mai inspaimantator, se afla in fata mea.

Timp de patru ani si jumatate, pot spune ca temerile mele initiale au fost nejustificate. De fapt, pot spune ca diagnosticul lui Xavier m-a facut sa ma confrunt brusc cu maternitatea. Nu spun ca nu as fi fost o mama buna in alte conditii, dar am fost cu siguranta propulsata brusc ca in urma unui soc electric care m-a trimis cu capul inainte in maternitate intr-un mod pe care nu mi l-as fi imaginat citeste aceasta poveste adevarata aici >

Alte informatii despre Sindromul Down:

Sindromul Down: trisomia 21
A fi parinte de copil cu dizabilitati – o provocare limita a vietii
Trisomia. Ce este si tipuri de trisomie
Sindromul Down si transmiterea sa in genele familiei

Forumul de suport al parintilor cu copii cu Sindrom Down


Copii cu nevoi speciale

Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste

sursa: digi24.ro (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII