Gemenii prematuri născuți la 22 de săptămâni și 5 zile, au acum 13 săptămâni și se pregătesc să meargă acasă

Gemenii prematuri nascuti la 22 de saptamani si 5 zile, au acum 13 saptaman si se pregatesc sa mearga acasa

Gemenii prematuri născuți la 22 de săptămâni și 5 zile, au acum 13 săptămâni și se pregătesc să meargă acasă

O mamica de 39 de ani și-a petrecut ultimele trei luni alături de bebelușii ei în unitatea de terapie intensivă pentru nou-născuți - insa acum, se pregateste sa mearga in sfarsit acasa.

Bebelusii gemeni e au fost concepuți prin FIV și s-au născut la 22 de săptămâni și 5 zile. Bebelușii născuți la 22 de săptămâni nu sunt clasificați ca fiind viabili din punct de vedere legal și, uneori, intervenția medicală nu este oferită...

Vei citi:
8 cicluri FIV, 11 ani grei
Trei avorturi tragice
Ruptură prematură a membranelor
Până la 24 de săptămâni se poate face avort
Mi s-au refuzat medicamentele pentru durere și monitorizarea

8 cicluri FIV, 11 ani grei de tratamente de fertilitate

O mamica de 39 de ani  - Jade - și-a petrecut ultimele trei luni alături de bebelușii ei în unitatea de terapie intensivă pentru nou-născuți - insa acum, se pregateste sa mearga in sfarsit acasa.

Harley și Harry Crane au fost concepuți prin FIV și s-au născut la 22 de săptămâni și 5 zile. Bebelușii născuți la 22 de săptămâni nu sunt clasificați ca fiind viabili din punct de vedere legal și, uneori, intervenția medicală nu este oferită...Cu toate acestea, micuții prematuri, acum în vârstă de 13 săptămâni, i-au uimit pe medici înflorind sub îngrijirea personalului de specialitate a spitalului.

Perechea minune se descurcă bine și se speră că vor ajunge acasă la data probabilă a nașterii, ce urmează în câteva săptămâni.

Jade și Steve au avut o călătorie destul de lungă pentru a avea în sfârșit gemenii lor după 11 ani de tratamente - inclusiv opt cicluri de FIV și mai multe implantări de embrioni înghețați. A încercat să rămână însărcinată în mod natural timp de trei ani, dar a suferit o sarcină extrauterină înainte de a decide să înceapă procedurile FIV în 2010.

Trei avorturi tragice

După trei avorturi tragice in urma FIV, Jade a descoperit că avea un sistem imunitar hiperactiv prin care corpul ei respingea sarcinile.

Cuplul s-a mutat de la o clinică de fertilitate din Nottingham la una de pe Harley Street din Londra - despre care se crede că este una dintre cele mai bune din lume - unde lui Jade i s-au prescris multe tipuri diferite de medicamente pentru a combate problemele sistemului imunitar.

Ea a spus: Am avut o călătorie FIV foarte lungă. Steve și cu mine suntem împreună de 14 ani, iar 11 dintre aceștia au fost petrecuți/cheltuiți făcând FIV. La al optulea ciclu de FIV, am avut doi embrioni transferați, și am ajuns să avem gemeni, băiat și fată!

Jade s-a dus să fie controlată la Queens Medical Hospital din Nottingham pe 26 octombrie, după ce a suferit scurgeri de lichid acasă timp de câteva zile, la 22 de săptămâni de sarcină.

Ruptură prematură a membranelor

O examinare internă a arătat că Jade suferea de o ruptură prematură a membranelor, prin care membranele fetale se rup înainte de debutul travaliului.

Jade fiind însărcinată în doar 22 de săptămâni, bebelușii ei nu erau considerați a fi viabili și biata mamă credea că își va pierde prețioșii gemeni.

Despre nasterea prematura, merita citit Travaliul prematur

Ea a spus: „Doctorul a fost atât de șocat – mi-a spus că poate vedea membrana bombată, așa că practic... era vizibil sacul de lichid amniotic.

A fost atât de înfricoșător. Știam că am 22 de săptămâni, dar nu știam despre aceasă viabilitate. Mi-au spus că vor să mă interneze, dar că probabil am avut un avort spontan.

Doctorul tot spunea că am avut un avort spontan, dar eu că nu se poate, pentru că simțeam bebelușii mișcându-se! Știam că sunt bine, dar mi se spunea că nu vor supraviețui la această gestație”.

Până la 24 de săptămâni se poate face avort

Legea avortului din Marea Britanie prevede că femeile pot întrerupe sarcina până la 24 de săptămâni. De aceea, medicii nu sunt obligați să intervină medical cu bebelușii născuți înainte de 24 de săptămâni de gestație, deoarece aceștia nu sunt considerați a fi viabili.

Jade a ales să meargă la Queens Medical Hospital din Nottingham pentru scanarea bebelușilor din cauza faptului că aveau o unitate de terapie intensivsă mai extinsă decât spitalul ei local din Derby și dorea un nivel mai ridicat de monitorizare datorită istoricului ei de fertilitate.

Din fericire pentru Jade, unitatea este un spital didactic, iar medicii intervin cu bebelușii născuți la 23 de săptămâni și nu numai, în efortul de a afla mai multe despre nașterile premature.

La momentul travaliului, pe 26 octombrie 2021, Jade era încă la 30 de ore distanță de termenul 23 de săptămâni - dar medicii au ales să intervină după ce bebelușii ei au dat semne de viață la naștere.


sursa foto: DailyMail.co.uk

Mi s-au refuzat medicamentele pentru durere și monitorizarea

„Travaliul a avut loc foarte repede. Mi s-au refuzat medicamentele pentru durere și monitorizarea în timpul travaliului, deoarece nu eram viabilă, ceea ce a fost îngrozitor. Micile lor strigăte sunau ca ale unor pisoi mici. Mi s-a spus că nu vor supraviețui și că voi avea un avort spontan, așa că eram complet neîncrezătoare."

Gemenii au o mulțime de probleme de sănătate ca urmare a nașterii lor premature, inclusiv boli pulmonare cronice și multe intervenții chirurgicale în scurta lor viață.

Harley are acum o pungă pentru stomă, iar Harry a primit recent injecții în ochi pentru a ajuta la prevenirea orbirii premature.

În mod devastator, gemenii au fost, de asemenea, diagnosticați cu o problemă gastrointestinală gravă numită enterocolită necrozantă.

Din fericire, au sfidat șansele și acum, la 13 săptămâni de la naștere, speră că vor ajunge acasă la data probabilă a nașterii, ce urmează în câteva săptămâni.


sursa foto: DailyMail.co.uk

Despre bebelusul prematur, merita stiut:

Bebelusul prematur
Terapia intensiva la nou nascutii prematuri
Prematuritatea si complicatiile sale - una dintre principalele cauze de mortalitate neonatala din Romania
Ingrijirea bebelusului prematur
Alimentatia bebelusului prematur
Cum recunosti cand bebelusul tau prematur este bolnavior 

Forumul despre bebelusii prematuri: Esentele tari se tin in sticlete mici

Tineti legatura cu alti parinti ce au nascut bebelusi prematuri. Experienta si sfaturile lor va pot fi de folos. Pe forumul Desprecopii.com veti gasi cel mai vast forum de specialitate despre bebelusi prematuri.

Prematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. 

 Marerial preluacra dupa DailyMail.co.uk

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII