Confidentialitate

Confidentialitate

Confidentialitate

  • Despre protectia datelor personale

    Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice, DESPRECOPII va administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de VIZITATORI si MEMBRI.

     

     

     

DESPRECOPII este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 27892 .


Datele personale sunt furnizate de catre MEMBRII în momentul crearii unui cont pe Site.

Protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal este un drept fundamental prevăzut în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene şi în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE).

Date cu caracter personal înseamnă orice informaţii privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Datele personale furnizate de catre MEMBRII pot fi prelucrate de DESPRECOPII în scopul oferirii în conditii optime a servicilor sale. Conform Legii nr. 677/2001, VIZITATORII si MEMBRII beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, VIZITATORII si MEMBRII au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care îi privesc si sa solicite stergerea acestor date. Pentru exercitarea acestor drepturi, MEMBRII pot folosi serviciile oferite de SITE (self-service) sau pot face o cerere prin e-mail la adresa florin@desprecopii.com.

Datele personale se folosesc numai intern de catre Desprecopii.com si nu sunt oferite altor companii cu exceptia campaniilor de tip eveniment sau sau concurs in care datele de participare pot sa fie puse si la dispozitia sponsorilor sau organizatorilor pentru o comunicare buna cu participantii sau pentru trimiterea premiilor. In aceste cazuri, oferim date suplimentare despre protectia datelor care sa fie foarte clare pentru participanti.

Pentru cazurile in care vom dezvalui date personale catre terti aceasta se va face numai in urmatoarele cazuri: 

- La cererea instantelor judecatoresti in baza unui temei legal

- In campaniile in care ne oferi suplimentar consimtamantul pentru dezvaluire

- pentru a raspunde unor posibile reclamatii cauzate de persoana ta, in baza unor actiuni ale tale care ar putea afecta imaginea Desprecopii.com, pentru a preveni o activitate ilegala sau a proteja siguranta altor persoane 

În afara de datele trimise de catre MEMBRII si VIZITATORI, server-ele SITE-ului colecteaza automat  adresa de IP a calculatorului de la care este accesat SITE-ul si adresa de unde veniti catre site, etc. Toate aceste date pot fi folosite de catre DESPRECOPII pentru a îmbunatatii serviciile oferite. Aceste date nu sunt publice si la ele au acces un numar limitat de persoane (administratori si moderatori).

Despre accesul anonim si anonimizare.

Desprecopii.com ofera posibilitatea membrilor inregistrati sa foloseasca un nume de utilizator (Nickname) care sa nu aiba legatura cu numele personal. In acest fel, va puteti inregistra pe site ascunzandu-va identitatea reala. 

In cazul in care un user a ales sa isi foloseasca numele propiu sau un nume dupa care poate sa fie identificat cu usurinta, Desprecopii.com ofera posibilitatea redenumirii acestui nume (nickname). Pentru aceasta va rugam sa ne scrieti la florin@desprecopii.com. Aceasta operatie face parte din serviciul nostru de "anonimizare

Includerea de date personale in mesajele care apar pe site: multi utilizatori aleg sa-si dezvaluie identitatea personala, a lor sau a familiei lor, in discutiile din Comunitate si Forum. In cazul in care se razgandesc si doresc sa stearga aceste date, Desprecopii.com se ofera sa ajute prin urmatoarele metode precum stergerea/editarea mesajelor (se scot din mesaje datele prin care persoanele pot sa fie identificate). Aceasta operatie este una manuala si necesita multa munca si de aceea avem nevoie de ajutorul utilizatorilor care doresc aceste schimbari prin:

  • trimiterea de linkuri catre mesajele pe care le doresc sterse/editate
  • sa explice de ce cred ca aceste mesaje pot duce la identificarea lor personala (deseori nu este foarte evident acest lucru)

Cererile pot sa fie trimise catre florin@desprecopii.com si sunt tratate individual. Timpul de raspuns al despre copii variaza intre 0 si 45 de zile.

Exista cazuri in care mesajele unor utilizatori care contin date personale, au fost citate in mesajele altor utilizatori. In aceste cazuri noi editam si anonimizam acele mesaje dar nu le putem sterge in totalitate pentru ca sunt incluse in mesajele altor utilizatori care nu au cerut stergerea lor.

Despre accesul la datele stocate despre un anume utilizator

Un utilizator are dreptul sa ceara informatii despre datele stocate despre contul sau pe Desprecopii.com. Cererea se face pe email (florin@desprecopii.com) si dupa ce este verificata, ii dam curs intr-un interval de 45 de zile de la data cererii. Datele sunt puse la dispozitie in documente word si export din baza de date. 

Pentru mai multe informatii despre drepturile pe care ti le ofera cadrul legal te sfatuim sa accesezi acest link.

Despre GDPR

General Data Protection Regulation (GDPR) sau pe româneşte Regulamentul General de Protecția Datelor face parte din pachetul legislativ privind protecţia datelor cu caracter personal la nivelul Uniunii Europene, alături de Directiva (UE) 680/2016 referitoare la protecţia datelor personale în cadrul activităţilor specifice desfăşurate de instituţiile de forţă, a intrat în vigoare pe data de 25 mai 2016 şi va fi aplicat la 25 mai 2018. În acest timp, se oferă statelor membre posibilitatea unor iniţiative legislative pentru aplicarea prevederilor din Regulament.

Responsabil cu protectia datelor la Desprecopii.com este Florin Popescu.Pentru alte informatii legate de protectia datelor personale va rugam sa ne contactati la florin@desprecopii.com. Desprecopii.com ofera transparenta totala in modul de folosire a datelor si va raspunde transparent la toate intrebarile primite pe aceasta tema.

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII