Inceperea diversificării alimentației bebelușului - 8 recomandări ale AAP cu update de 2023

Inceperea diversificarii alimentatiei bebelusului - 8 recomandari ale AAP cu update de 2023

Inceperea diversificării alimentației bebelușului - 8 recomandări ale AAP cu update de 2023

Diversificarea este un pas important atat in viata unui bebelus si desigur si in viata mamicii. 

• Iată un update al recomadarilor oficiale ale Academiei Americane de Pediatrie (AAP) in 2023 - in ceea ce priveste recomandarile pentru  începerea diversificării:

Vei citi:
Recomandările AAP pentru pentru începerea diversificării
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Alergiile la bebelusi
Retete pentru urmatoarele luni de diversificare

Iată o prezentare generală a recomandărilor AAP pentru pentru începerea diversificării - update in 2023

 Începe diversificarea in intervalul 4-6 luni.
 Introdu alimente cu un conținut mai mare de fier, inclusiv cereale îmbogățite cu fier, carne roșie și legume precum fasole verde, mazăre și spanac.
 Oferă-i copilului tău alăptat exclusiv suplimente cu fier începând cu vârsta de 4 luni, până când acesta mănâncă în mod regulat alimente solide ce au fier.
 Evită alimentele cu risc de sufocare.
 Nu oferi lapte de vacă până când copilul împlinește cel puțin 12 luni.
Copiii nu au nevoie de sucuri din fructe - datorita cantatii mari de zahar (fructoza) pe care o au.
 Oferă-i niște apă fluorurată în fiecare zi începând cu 6 luni.
 Începe autodiversificarea odată ce bebelușul se poate ridica în picioare.

Pediatrii recomandă începerea diversificării de la 4 până la 6 luni pentru că, de obicei, atunci sugarii sunt pregătiți din punct de vedere al dezvoltării pentru alimente solide. Alte semne că bebelușii sunt pregătiți pentru solide includ dublarea greutății la naștere, controlul bun al capului și apariția că nu mai sunt mulțumiți de laptele matern sau formulă.

Cu ce alimente incepem diversificarea?

Odată ce observi că bebe este pregatit pentru diversificare -  următoarea mare întrebare va fi cu ce alimente solide să începi. Vei alege diversificarea tradițională și vei începe cu cereale de orez fortificate cu fier sau vei începe cu fructe sau carne?

În mod surprinzător, nu contează. În timp ce mulți părinți aleg cerealele și apoi trec la legume, fructe și, în final, carne, poți alege orice, atâta timp cât copilul primește un amestec bun de alimente bogate în fier.

► Citeste in continuare 15 NU-uri cand pregătești mancare pentru bebelușul tău

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentației Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

 Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2023
referinte: Academia Americana de Pediatrie 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII