Când se rostogolește bebe? 5 lucruri de știut

Cand se rostogoleste bebe? 5 lucruri de stiut

Când se rostogolește bebe? 5 lucruri de știut

În general, pentru bebelușii care dorm pe spate, rostogolirea are loc în general în jurul vârstei de 6 sau 7 luni (și uneiri mai devreme, chiar de la 4 luni). ⁣

Majoritatea bebelușilor sunt surprinși când se rostogolesc pentru prima dată și pot fi de fapt speriați. Dar, schimbarea rapidă a poziției devine în curând o distracție, iar bebe va exersa asta din nou și din nou. ⁣🤣

Vei citi:
Dezvoltarea MOTORIE a unui copil: rostogolirea
Rotirea de pe burtă în spate
Rostogolirea completă
Mersul de-a busilea al bebelusului: cum si cand

👉Dezvoltarea MOTORIE a unui copil: rostogolirea

În general, pentru bebelușii care dorm pe spate, rostogolirea are loc în general în jurul vârstei de 6 sau 7 luni (și adesea mai devreme, chiar de la 4 luni). ⁣

Majoritatea bebelușilor sunt surprinși când se rostogolesc pentru prima dată și pot fi de fapt speriați. Dar, schimbarea rapidă a poziției devine în curând o distracție, iar bebe va exersa asta din nou și din nou. ⁣🤣

Când se rostogolește bebe? 5 lucruri de știut

 Este o etapă esențială ce susține mersul mai târziu.
 Are loc în jurul a 6-7 luni sau chiar mai devreme.
 Bebe trebuie să își controleze bine capul și să aibă gâtul și brațele puternice pentru a putea să se rostogolească.
 Este o realizare motorică foarte importantă.
 Fii cu ochii pe bebe ca să nu cadă de pe suprafețe înalte.

Rotirea de pe burtă în spate

Până la vârsta de 4 luni, micuțul tău va fi dezvoltat suficientă forță și mușchi în partea superioară a corpului pentru a-și folosi brațele pentru a se roti.

Rostogolirea completă

Deși mulți copii de 4 luni devin destul de pricepuți să se rostogolească, până la vârsta de 6 luni, majoritatea bebelușilor au stăpânit nu numai rotirea spate-burtică, ci și manevra inversă burtică-spare.

Câteva cuvinte de precauție ✋

Nu știi niciodată când bebe se va rostogoli pentru prima dată. Prin urmare, NU lăsa niciodată copilul nesupravegheat pe o suprafață ridicată (de pildă pe masa de înfășat).
De asemenea, după vârsta de 3 luni, recomandarea Academiei Americane de Pediatrie este ca bebe să nu mai fie înfăsat, deoarece la tentative de rostogolire există riscul de moarte prin sufocare.

► Citeste si Cand bebelusul parcurge mai lent etapele de dezvoltare - ce trebuie sa stie parintii

Mersul de-a busilea al bebelusului: cum si cand

In general bebelusul incepe sa meaga de-a busilea intre 7 si 10 luni. Dar sunt si bebelusi care incep sã meargã de-a busilea încã de la 6 luni - destul de devreme, s-ar putea spune.

Altii încep „cucerirea lumii“ abia pe la 10 luni. De obicei, ne putem astepta ca de la 8 luni sã porneascã în expeditie de-a busilea, mai întâi tatonând cu precautie si formându-si deprinderea de a-si tensiona musculatura corpului astfel încât gâtul si capul sã rãmânã sus, la distantã de podea. La fel ca si pentru pozitia în sezut, forta muscularã este elementul principal care intervine în mersul de-a busilea, dar tine de dorinta copilului de a atinge, vedea, experimenta în spatiul înconjurãtor, dincolo de ceea ce are la dispozitie când stã în poponet.

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului 
 

Esti o mămica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII