Iată ce fac tot mai multe gravide din România cu placenta, după naștere

Iata ce fac tot mai multe gravide din Romania cu placenta, dupa nastere

Iată ce fac tot mai multe gravide din România cu placenta, după naștere

Când părinții se gândesc la protejarea copiilor pe termen lung, de obicei se referă la educație, o asigurare de viață, poate un cont de economii pentru studiul în străinătate sau pentru o viitoare locuință.

• Cum ar fi să-i oferi cheia către medicina viitorului, acum, pentru a-i putea salva viața mai târziu? Cum ar fi să descoperi că placenta și cordonul ombilical, care i-au ținut de urât și l-au protejat pe cel mic timp de 9 luni, ar putea să-i ofere acces copilului tău la sute de tratamente miraculoase în viitor?

Ce sunt celulele stem?

Cel mai probabil ai mai auzit de celulele stem, dar nu știu dacă ai aflat că acestea vor putea trata, în următorii ani, sute de boli grave. Experții estimează că, în doar un deceniu, vom putea trata diabetul, Parkinson, Alzheimer și multe alte boli pe care azi le considerăm incurabile - totul cu ajutorul celulelor stem. Dar ce sunt aceste celule?

Se regăsesc la nivelul cordonului ombilical și al placentei și reprezintă cel mai primitiv stadiu al unei celule - adică celula nu are deocamdată un rol, precum cele din oase, sânge sau alte țesuturi. Astfel, celulele stem sunt pluripotente, pot prelua rolurile celulelor din apropiere: în cazul în care sunt transplantate în măduva osoasă, vor prelua funcțiile celulelor prezente în măduvă. Acesta este una dintre cele mai importante calități ale celulelor stem și motivul pentru care reprezintă viitorul medicinei regenerative. Calitatea acestora ține și de sursa de recoltare: în placentă le vom găsi în cantitatea cea mai mare, astfel sporind șansele de tratament.

Cum putem accesa aceste minuni ale medicinei?

Țesuturile și sângele cordonului ombilical și placentei, care conțin celulele, se recoltează la naștere - procedură ce nu prezintă niciun risc și nicio durere, atât în cazul mamei, cât și al copilului. În lipsa recoltării, probele ar fi etichetate drept deșeu biologic și ar fi aruncate - o comoară medicală complet irosită care în doar 10 ani i-ar putea salva viața copilului tău. În momentul de față, singura companie ce oferă servicii de recoltare și stocare a placentei este Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, prin pachetul Red Diamond.

În prezent, tratamentele pe bază de celule stem sunt aprobate de către EMA și FDA în cazul a 85 de boli periculoase, precum anumite tipuri de leucemie, limfom, scleroză multiplă și multe altele. Pe lângă alte sute de boli grave ce vor fi tratate în următorii ani, celulele pot fi folosite și în cazul leziunilor. De exemplu, în cazul unui accident auto, se poate realiza o grefă în laborator pentru a repara țesutul unui organ afectat. Posibilitățile sunt nelimitate.

• În momentul de față, singura companie ce oferă servicii de recoltare și stocare a placentei este Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, prin pachetul Red Diamond.


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru cain zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

 1. Eftimie Elena Teodora
  Eftimie Elena Teodora trimis la 19/7/2022

  E super utila informaţia

  Raspunde la acest comentariu
 2. neamtuanamaria478@gmail.com
  neamtuanamaria478@gmail.comtrimis la 30/6/2022

  Super

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII