Copilul are febra? Aceste medicamente antitermice și antiinflamatoare pentru copii se găsesc în farmaciile din România

Copilul are febra? Aceste medicamente antitermice si antiinflamatoare pentru copii se gasesc in farmaciile din Romania

Copilul are febra? Aceste medicamente antitermice și antiinflamatoare pentru copii se găsesc în farmaciile din România

Copilul are febra? Aceste medicamente antitermice și antiinflamatoare pentru copii se găsesc în farmaciile din România - lista facuta de Ministerul Sanatatii din Romania.

Un antitermic este o substanță chimică sau o formulare care ajută la menținerea temperaturii corporale într-un interval normal și ajută la prevenirea sau tratarea febrei.
Exemple de antitermice sunt paracetamolul, ibuprofenul și acetaminofenul.

Ce este un antitermic?

Un antitermic este o substanță chimică sau o formulare care ajută la menținerea temperaturii corporale într-un interval normal și ajută la prevenirea sau tratarea febrei.

Exemple de antitermice sunt paracetamolul, ibuprofenul și acetaminofenul. Aceste substanțe sunt adesea utilizate pentru a trata durerea de cap, durerea musculară și durerea articulațiilor, precum și pentru a reduce febra în caz de răceală sau gripă. Este important să se respecte dozele recomandate și să se evite supradozajul, deoarece acestea pot cauza efecte secundare grave, cum ar fi probleme digestive sau probleme hepato-renale.

Ce diferenta este intre paracetamol si acetaminofen?

Paracetamolul și acetaminofenul sunt amândouă medicamente antitermice și analgezice (aducând ameliorarea durerii), dar au câteva diferențe importante.

Diferențe chimice: Paracetamolul și acetaminofenul sunt structuri chimice diferite. Paracetamolul este un medicament din clasa analgezicelor și antipireticelor care conține fenacetina. Acetaminofenul, pe de altă parte, este un medicament din clasa analgezicelor, antipireticelor și antiinflamatoarelor nesteroidiene (NSAID) care conține paracetamol ca ingredient activ.

Efecte asupra durerii: Paracetamolul este mai eficient în ameliorarea durerii ușoare până la moderate, în timp ce acetaminofenul poate avea un efect mai puternic asupra durerii severe. În general, acetaminofenul poate avea un efect mai puternic asupra inflamației, dar poate avea și mai multe efecte secundare digestive.

Efecte secundare: Ambele medicamente pot provoca efecte secundare digestive, dar acetaminofenul poate avea și alte efecte secundare, cum ar fi probleme renale sau probleme hepato-renale, dacă este luat în doze mari sau pentru perioade lungi de timp. Paracetamolul poate provoca, de asemenea, probleme hepatice dacă este luat în doze mari sau dacă este luat împreună cu alcool. Este important să se respecte dozele recomandate și să se evite supradozajul.

Ce medicament reactioneaza cel mai eficient impotriva febrei la copii?

Paracetamolul este un medicament comun și eficient pentru tratarea febrei la copii. Acesta poate fi administrat oral sub formă de medicamente eliberate pe bază de rețetă sau sub formă de medicamente fără rețetă. Paracetamolul poate ajuta la reducerea febrei și la ameliorarea durerii și disconfortului asociat cu febra.

Ibuprofenul este, de asemenea, un medicament eficient pentru tratarea febrei la copii. Acesta poate fi administrat oral sub formă de medicamente eliberate pe bază de rețetă sau sub formă de medicamente fără rețetă. Ibuprofenul poate ajuta la reducerea febrei și la ameliorarea durerii și disconfortului asociat cu febra.

Este important să respectați dozele recomandate și să discutați cu un medic înainte de a da copilului orice medicament. De asemenea, trebuie să fiți atenți la orice reacții adverse și să contactați imediat un medic dacă observați orice simptome neobișnuite.

Lista medicamentelor pentru copii care conțin substanța activă Paracetamol și sunt disponibile în farmaciile din România:

medicamente antitermice romania 1

Lista medicamentelor pentru copii care conțin substanța activă Ibuprofen și sunt disponibile în farmaciile din România:

antitermice febra copii

► Citeste in continuare Cum reducem FEBRA la bebeluși și copilași și ce NU trebuie să faci - sfatul medicului pediatru

Despre febra la copii, mai cititi

5 simptome pe care nu trebuie să le neglijăm la copii

Cum se ia corect temperatura la copii

Febra copilului. Cum ajuta febra la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala

7 medicamente interzise bebelusului

Care sunt afectiunile de sezon la copii si cum le tratam?

 Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

 autor: Desprecopii.com, - Toate drepturile rezervate (c) 2023
Material aprobat de dna medic pediatru Stefana Zamfir
referinte medicale:
Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii
WebMd.com
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Febra

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII