Esențial in vacanță: scapă de mâncărimea înțepăturilor de insecte cu un Rival de încredere

Esential in vacanta; scapa de mancarimea intepaturilor de insecte cu un Rival de incredere

Esențial in vacanță: scapă de mâncărimea înțepăturilor de insecte cu un Rival de încredere

Înțepăturile de insecte - mai ales de țânțari - duc adesea la o mică umflătură care poate cauza o mâncărime inconfortabilă și poate strica toată bucuria unei vacanțe în familie, fie ea la mare sau la munte.

Remediile pentru reducerea iritației, mâncărimii și a disconfortului cauzate de înțepăturile de insecte sunt multe, dar care funcționează și ce este mai indicat să avem la noi tot timpul?

Înțepăturile de insecte - mai ales de țânțari - duc adesea la o mică umflătură care poate cauza o mâncărime inconfortabilă și poate strica toată bucuria unei vacanțe în familie, fie ea la mare sau la munte. RivalCalm este un gel calmant pentru înțepături de insecte, cu efect rapid și de durată, potrivit pentru piele după expunerea la soare.

Temperaturile scăzute încetinesc inflamația cauzată de înțepăturile de insecte

Aplicarea unei pungi de gheață pe zonă cât mai curând posibil după o înțepătură va reduce inflamația, mâncărimea și disconfortul. Dar evită să pui gheață direct pe piele! Înfășoar-o mai întâi într-un prosop sau chiar un tricou.

Căldura oprește senzația de prurit

Încălzește o lingură sub jet de apă fierbinte de la robinet și apas-o pe zona afectată. Efectul durează timp de aproximativ 6 ore și apoi repetă procedura! De ce are efect? Deoarece căldura distruge proteinele care provoacă reacția și mâncărimea se va opri.

Mierea reduce inflamația și previne infecția

Mierea poate avea proprietăți care o fac utilă pentru vindecarea rănilor. Aplicarea mierii pe o înțepătură poate ajuta la reducerea inflamației, la prevenirea infecțiilor și, într-un mod similar cu aloe vera, aplicarea acesteia pe piele poate ajuta, de asemenea, la calmarea zonei.

Aloe vera

Există unele dovezi că aloe vera poate trata afecțiunile pielii, inclusiv psoriazisul. Aceasta are o gamă largă de utilizări potențiale și oamenii aplică de obicei gelul pe piele pentru a ameliora arsurile, degerăturile și herpesul.

Unele cercetări (1) pe șobolani au arătat că Aloe littoralis, care este o rudă apropiată cu aloe vera, ar putea avea proprietăți antiinflamatorii și de vindecare a rănilor. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că A. littoralis ar putea ajuta la reducerea inflamației cauzate de înțepăturile de țânțari, iar aplicarea unui gel poate calma zona.

RivalCalm - vacanță fără rivali!

RivalCalm este un gel calmant pentru înțepături de insecte, cu efect rapid și de durată, potrivit pentru piele după expunerea la soare. Acesta se aplică ușor și nu lasă pielea încărcată și lipicioasă, nu conține conservanți, ulei mineral sau parabeni, și poate fi folosit de copii de la vârsta de 7 ani.

Datorită extractul de ALOE ce are proprietăți regenerante acționând sinergic cu dexpantenolul, gelul RivalCalm amplifică rapiditatea efectului și calmează pielea.

ULEIURILE de MENTĂ, EUCALIPT și LITSEA CUBEBA intensifică activitatea mentolului și a camforului ceea ce duce la un efect mai rapid și mai puternic.

DEXPANTENOLUL reface integritatea tegumentului afectat de expunerea excesivă la soare și reduce disconfortul creat de înțepăturile de insecte.

CAMFORUL acționează printr-un mecanism similar mentolului și prin efectul rubefiant facilitează absorbția celorlalte ingrediente.

Iar MENTOLUL are efect răcoritor puternic și acționează printr-un mecanism complex care are drept rezultat desensibilizarea fibrelor nervoase responsabile de senzația de durere și mâncărime.

Când să mergi la medic

Uneori, înțepăturile de țânțari și alte insecte pot provoca reacții alergice. Acest lucru poate duce la șoc anafilactic în cazuri extreme.

Orice persoană - copil sau adult - care prezintă oricare dintre următoarele simptome va necesita asistență medicală imediată:

 probleme de respirație;
 urticarie sau inflamație extremă;
 greaţă;
 vărsături;
 ameţeală.

De asemenea, este posibil ca înțepăturile de țânțari să provoace o infecție. Dacă la o săptămână de la înțepătură încă există un disconfort semnificativ, consultă medicul.

Prevenire

Deși este dificil să eviți complet înțepăturile de insecte, poți reduce șansele:

 folosind un repelent - protecție instantă împotriva insectelor;
 acoperind pe cât posibil pielea expusă;
 folosind plase de țânțari noaptea;
 instalând plase de insecte la ferestre și uși.

Evitarea tuturor înțepăturilor de insecte poate fi dificilă. Cu toate acestea, un gel calmant îți poate salva vacanța!

Acest produs poate fi achiziționat din magazinul online shopfiterman.ro

Referințe:
(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3501902/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII