Am născut la maternitatea Brașov: Nu regret că am născut la stat dar atenție nu treziți asistentele! E de rău! - experiența mea

Am nascut la maternitatea Brasov: Nu regret ca am nascut la stat dar atentie nu treziti asistentele! E de rau! - experienta mea in cezariana la maternitatea din Brașov, cu un personal minunat

Am născut la maternitatea Brașov: Nu regret că am născut la stat dar atenție nu treziți asistentele! E de rău! - experiența mea

Eu sunt Anda, am 25 de ani și în următoarele rânduri o să vă povestesc experiența pe care am avut-o la maternitatea din Brașov.

Am avut o sarcină foarte ușoară și eram mândră cu burtica mea, singura dorință era să pot naște natural. Ajunsă la 36 de săptămâni, bebelina era întoarsă, în poziția corectă, însă mi-a spus doamna doctor că "ești foarte strâmtă în bazin!", plus că aveam început de diabet gestațional...

Vei citi:
Singura dorință era să pot naște natural
Medicul mi-a programat cezariana pe 12.08.2021
Atentie: nu treziti asistentele! E de rau!
La A.T.I. am avut parte doar de zâmbete și optimism
Nu regret că am născut la stat
Alte experiente de nastere la Brasov

nasterea prin cezariana

Singura dorință era să pot naște natural, dar...

Am avut o sarcină foarte ușoară și eram mândră cu burtica mea, singura dorință era să pot naște natural. Ajunsă la 36 de săptămâni, bebelina era întoarsă, în poziția corectă, însă mi-a spus doamna doctor că "ești foarte strâmtă în bazin!", plus că aveam început de diabet gestațional.

Urmatorul pas a fost să aflu că nu pot naște natural, doar prin cezariană. Pentru mine, care îmi doream extrem de mult să nasc natural, a fost o veste devastatoare. Am fost întrebata când programăm cezariana, răspunsul meu a fost, poate unul negândit în momentul respectiv spunând: "ne auzim la controlul de 38 de săptămâni, până atunci poate se declanșează travaliul și pot măcar să încerc să nasc natural!".

Următoarele săptămâni am fost paralele cu tot ceea ce se întâmpla în jur, mă gândeam numai la faptul că eu trebuie să spun data când o să îmi strâng puiul la piept și tot eu o să îi răpesc poate câteva zile de creștere în mediul ei, o să rup practic legatura fizică și o să dea de mediul nou.

Medicul mi-a programat cezariana pe 12.08.2021

La controlul de 39 de săptămâni, medicul meu mi-a programat data nașterii în 12.08.2021. În data de 11.08.2021 a trebuit să mă prezint la maternitate pentru a mi se face testul Covid. Doamna doctor mi-a dat bilet de voie (puteam să dorm acasă), cu condiția ca în data de 12, la ora 06:00 să mă prezint la maternitate. Zis și făcut!

Atentie: nu treziti asistentele! E de rau!

Mă prezint dimineața la ora 06:00 la "Primiri Urgențe" cu soțul care mă ajuta cu bagajul. Sun la sonerie și iese o asistentă cu o față proaspăt trezită și nervoasă, care a început să țipe la mine de ce m-am dus la ora aceea, așa de dimineață și pe un ton și mai aspru, cine e doctorul acela care mi-a dat mie bilet de voie.

Apoi i-a spus soțului că nu poate intra să mă ajute cu bagajul și să mi-l duc singură, chiar dacă e greu, oricum o să nasc.

Aceste cuvinte m-au dat peste cap cu totul și am început instant să plâng incontrolabil. Abia așteptam să ajungă medicul meu și să scap de pe mâna asistentei aceleia...

La A.T.I. am avut parte doar de zâmbete și optimism 

 M-a preluat o infirmieră, foarte drăguță, care m-a condus la etaj, pentru analize, ecografie, etc. La ora 11 a venit doamna doctor, m-a strâns în brațe și mi-a garantat că, aceste lacrimi, în scurt timp o să se transforme în lacrimi de fericire, la ora 11:50 am intrat în operație, cu un personal super profesional și aparatură nouă, iar la ora 12:05 mi-am sărutat fetița.

La A.T.I. am avut parte doar de zâmbete și optimism.

Nu regret că am născut la stat

Per total, personalul 90% a fost foarte drăguț, atent, recomand cu drag maternitatea din Brașov și nu regret că am născut la stat. Astăzi ne bucurăm de fetița noastră zglobie, care peste puțin timp face un anișor și îi mulțumesc doamnei doctor pentru tot suportul și sustinerea pe care mi-a oferit-o.

Vă îmbrățișăm!

Autor - Anda, o mamica de la Desprecopii, care a trimis povestea nasterii la adresa redactiei

Alte experiente de nastere la Brasov

Nașterea la Brașov: o cezariană la 39 săptămani, cu bebe avand circulara abdominală - la maternitatea Brasov

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Anda, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Moldovan Ionela
    Moldovan Ionelatrimis la 30/8/2022

    Buna!Am nascut la Bistriţa în 09.08.2021,o experienţa ok...sa zicem...In data de 07.08.2021 merg la urgenta cu dureri abdominale şi sângerare...totul ok doctorita de garda îmi spune sa ramân ca s-ar putea nasc(34 saptamâni)...nu nasc aşa ca dimineaţa ma duce în salon,in jur de ora 14:00 soţul ma suna şi îmi spune sa chem asistenta ca vrea sa îmi spuna ceva(eu zic ca a murit mama...atunci asistenta intra...eu plângeam..)ma cer şi plec acasa cu acordul doctoriţei care îmi spune ca pot reveni oricând....Tot ok pâna duminica noaptea când ma trezesc cu o durere de spate îngrozitoare(01:35)Stau aşa pânal la 3-3:30 când find la baie am simţit ca încep sa ma dilat...îl trezesc pe soţ şi îi spun sune la ambulanţa ca copilul meu este deja între picioare dar nu am durerii...doamna insista sa vb cu mine...îi spun ca nasc şi trimite o ambulanţa...in câteva minute apare la uşa un domn asistent şi şoferul...nu îl lasa pe soţul sa ma însoţeasca... "puteţi merge? " "Da,domnule,nasc dar nu am dureri "îmi ia bagajul şi coboram la ambulanţa....urcam îmi ia tensiunea,şi zice "la ce interval aveţi contracţii? "domnule nu am contracţii dar nasc(mi-a fost ruşine sa zic ca capul copilului meu era între picioare),pe drum am simţit o smucitura puternica şi practic am zburat de pe scaun lovindu-ma cu umarul de uşa(atunci nu am observat dar dupa am avut dureri mari)un şofer prea grabit..ajungem la primiri urgenţe Bistriţa pe la 4:25 şi intram...o asistenta în vârsta ne întâmpina recalcitranta "Care e problema? "Domnul de la ambulanţa raspunde calm "Doamna zice ca naşte,dar nu are dureri "Asistenta:La ce ai adus-o pe asta ca nu am locuri?...Domnul zâmbeşte,îmi da buletinul şi zice...Naştere uşoara,doamna!Asistenta:La ce ai venit ca nu am locuri?Eu:Doamna,nasc!Asistenta:Stai jos ca nu ai nimic!Stau....Ia buletinul şi se apuca sa scrie la calculator...ÃŽntreaba daca e sarcina evaluata...Raspund:Da...Ea:Medic:Da...este...la privat...atunci ma ud...strig...mi s-a rupt apa...sânge...Ea:Sa nu naşti aici!Eu:Doamna,ţi-am spus ca nasc,fa ceva!Ea:Ai camaşa de noapte?Am,doamna, dar acum nu ştiu unde e!Ea pleaca şi se întoarce repede cu alta doamna cu o camaşa de noapte şi spune schimba-te repede şi hai...ÃŽmi dau tricoul jos şi ma întreaba daca am nevoie de scaun...spun nu şi mergem la lift...ajungem la sala de naşteri şi intram...vine o moaşa şi întreaba ce s-a întâmplat...Asistenta:Asta naşte dar nu are dureri...Moaşa hai pe masa sa vedem...ÃŽmpinge...Doamna,nu am dureri cum pot sa împing?Moaşa:ÃŽmpinge daca vreţi sa traiţi amândoi...Am împins o data şi la 4:40 s-a nascut minunea mea de 2,370 şi 48 cm,scor apgar 8.Am stat o saptamâna şi este un luptator....

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII