Am născut la Spitalul Orășenesc din Balș județul Olt un bebe de 3940 grame - experiența nașterii naturale a puiului meu

Am nascut la Spitalul Orasenesc din Bals judetul Olt un bebe de 3940 grame - experienta nasterii naturale a puiului meu

Am născut la Spitalul Orășenesc din Balș județul Olt un bebe de 3940 grame - experiența nașterii naturale a puiului meu

Povestea nasterii copilului meu este una minunată, din punctul meu de vedere, dar are și părți mai rele. În primul rând, am să vă povestesc cum am născut. Nașterea a fost pe cale naturala. Numele spitalului este Spitalul Orășenesc din Balș judetul Olt.

Bebe a venit pe lume cu greutatea de 3940 g și lungimea de 56 cm. A primit nota 9 datorită faptului că avea cordonul ombilical dat de 2 ori după gât, eu fiind mica în bazin el s-a născut cu 2 "cucuie" la cap și cu un vas de sânge spart la ochiul drept.

Nu aș putea să dau nota 10, dar 9 da. Recomand ca să optați pentru alăptarea imediata după naștere, mamelor care pot face acest lucru... - iata ce mi-a placut si ce nu a fost OK  - experienta mea personală.

Vei citi:
Nașterea a fost pe cale naturala
Un antrenament de împins
Am putut sa îl alăptez doar 2 săptămâni
Nota 9 pentru Spitalul Orășenesc din Balș, Olt

nastere vaginala

Nașterea a fost pe cale naturala

Bună, numele meu este Andreea si am 21 de ani. Sunt mămica unui băiețel, ce de curând a împlinit vârsta de 4 lunițe pe nume Lucas.

Povestea nasterii copilului meu este una minunată, din punctul meu de vedere, dar are și părți mai rele. În primul rând, am să vă povestesc cum am născut. Nașterea a fost pe cale naturala. Perioada de naștere a fost între 28.03.2022 și 04.04.2022, bebele a venit pe lume pe data de 07.04.2022. La ora 19:30 mi s-a rupt apa și la 20:15 am fost internată cu dilatație de 4-5 cm.

După calcule asistentei nașterea ar fi trebuit să fie în decursul orelor 1:30-3:00. După vreo 20-30 minute a venit asistenta să mă ia, ca să vadă dacă m-am mai dilatat. Aveam dilatație de 5 cm. După alte 20-30 de minute a venit în salon și mi-a spus sa ma așez în pat ca să ma controleze, eram dilatată.

Îmi spune sa facem un antrenament de împins 

 Îmi spune sa împing, dar fiind prima sarcină nu știam ce și cum. Am împins din gât, îmi spune ca nu asa ci din abdomen. Am ascultat-o și am împins, în următoarele secunde bebe deja își făcea apariția. Capul lui era ieșit pana la umeri.

Asistenta îmi spunea sa nu mai împing, dar corpul meu nu reacționa cu spusele ei. Am mers cât am putut de repede către sala de nașteri. Precizez ca doctorița abia ce a venit și a apaucat doar sa pună mănușile. La 22:17 bebe a venit pe lume cu greutatea de 3940 g și lungimea de 56 cm. A primit nota 9 datorită faptului că avea cordonul ombilical dat de 2 ori după gât, eu fiind mica în bazin el s-a născut cu 2 "cucuie" la cap și cu un vas de sânge spart la ochiul drept. Cu toate acestea bebe este super sănătos.

Am putut sa îl alăptez doar 2 săptămâni

Am putut sa îl alăptez doar 2 săptămâni după naștere deoarece nu am fost curățată cum trebuia și mi-a intrat infecția în lapte și a lăsat sânul. În ciuda acestor întâmplări, suntem foarte bine.

În momentul de fata îl hranesc cu lapte praf. Mi-aș fi dorit sa îl alăptez la sân dar nu s-a putut. Mai menționez ca cele doua săptămâni au fost tragice pentru amândoi pentru ca nu aveam amploare și ne chinuiam amândoi. Doctorița, asistentele și doctorul neunatolog au avut grija de noi, în ciuda celor întâmplate.

Nota 9 pentru Spitalul Orășenesc din Balș, Olt

Numele spitalului este Spitalul Orășenesc din Balș jud Olt. Nu aș putea să dau nota 10, dar 9 da. Recomand ca să optați pentru alăptarea imediata după naștere, mamelor care pot face acest lucru, eu am alăptat la aproximativ 1:30 după naștere și sa va cereți copilul pe piept imediat ce se naște, dacă se poate. Spun acest lucru, pentru ca eu asa am făcut și bebele nu a avut probleme cu colici. Și credeți-mă ca este cel mai minunat sentiment ce nu poate fi exprimat niciodată, doar trăit!

Vă mulțumesc că mi-ati citit povestea și va doresc o naștere la fel de ușoară cum am avut-o eu și o sarcină la fel de ușoară. Aceasta este prima poza împreună și cea de a doua poza este cu el în prezent!

Autor - Andreea, o mamica de la Desprecopii  - primita la adresa redactiei

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Andreea, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII