Înapoi la școală? Iată câteva strategii pentru a susține imunitatea copiilor

Inapoi la scoala? Iata cateva strategii pentru a sustine imunitatea copiilor

Înapoi la școală? Iată câteva strategii pentru a susține imunitatea copiilor

Iată-ne din nou la final de vară. Copiii se întorc la școală, iar toamna și iarna ne așteaptă, într-un viitor nu prea îndepărtat. Înainte să ne dăm seama, vor începe tusea și durerile de gât, iar bolile se vor răspândi ca vântul prin sălile de clasă. Fără îndoială, este o perioadă de temut pentru majoritatea părinților. Drept urmare, ce ar trebui să faci pentru a consolida sistemul imunitar al copilului o dată cu reîntoarcerea în colectivitate?

Este inevitabil: Când copiii revin în colectivitate, apar și răcelile

Cu toții ne-am îmbolnăvit la un moment dat în viață și există șanse foarte mari să ne îmbolnăvim cu toții din nou. Copiii nu sunt diferiți - de fapt, sistemul lor imunitar tânăr se bazează pe expunerea la germeni pentru a ajuta la stimularea și întărirea sănătății imunitare. Acestea fiind spuse, bolile cronice și timpul de recuperare întârziat nu sunt neapărat normale și pot fi de fapt un semn al unui sistem imunitar slăbit. Dar o dată cu începerea anului școlar, este și momentul ideal să-i susții sănătatea, pentru a-și menține sistemul imunitar puternic.

Ce este, de fapt, imunitatea?

Imunitatea se dezvoltă în corpurile noastre pe măsură ce întâlnim microbi. Atunci când organismul este expus la un germen sau agent patogen, lansează un răspuns imun. În cele mai multe cazuri, când același germen revine mai târziu, răspunsul organismului este mai puternic. Aici, mediile de grup pot fi de ajutor copiilor, care doar își dezvoltă sistemul imunitar. Având mai multă expunere la noi bacterii, germeni și agenți patogeni, organismul învață cum să lupte eficient. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu ar trebui să iei măsuri de precauție pentru a întări imunitatea acolo unde se poate.

Sistemul imunitar răspunde bine la odihnă, alimente sănătoase, exerciții fizice, greutate conformă vârstei și somn adecvat. Pe de altă parte, alți factori au potențialul de a perturba sănătatea imunitară. Boala, stresul, alimentele nesănătoase, zahărul și un stil de viață sedentar, sunt toate corelate cu puterea scăzută a sistemului imunitar. Din păcate, sezonul de întoarcere la școală poate provoca multe dintre aceste schimbări. Cu noile programe, multe familii devin mai ocupate, ceea ce poate face ca alegerile mai sănătoase care necesită multă muncă, să devină mai puțin prioritare. De exemplu, atunci când părinții au mai puțin timp și energie în timpul haosului sezonului de întoarcere la școală, poate fi o provocare să mențină o alimentație sănătoasă. În acest caz, este necesar să iei în considerare un supliment de vitamine zilnice ca o modalitate de a ajuta la umplerea decalajului de nutriție.

Include următoarele sfaturi în rutina zilnică pentru a reduce șansele de îmbolnăvire și pentru a promova perioade de recuperare mai rapide.

Super strategia de sprijin pentru întoarcerea la școală

Pe măsură ce sezonul de întoarcere la școală este tot mai aproape, este important să acorzi prioritate imunității copilului. Poți face acest lucru cu ajutorul pașilor de mai jos.

Menține un program de somn sănătos

Conform CDC (1), copiii de vârstă școlară (6-12 ani) ar trebui să doarmă 9-12 ore pe noapte. Adolescenții (13-18 ani) au nevoie de 8-10 ore, iar adulții cu vârsta între 18-64 de ani au nevoie de 7-9 ore de somn. Un program de somn echilibrat va oferi corpului timp să se vindece, să repare și să proceseze evenimentele zilei. De asemenea, va menține imunitatea puternică.

Asigură-i copilului tău o alimentație sănătoasă și echilibrată

Asigurându-te că-i oferi copilului o farfurie cu preparate diverse, proaspete și sănătoase, corpul are șanse mai mari de a menține un sistem imunitar puternic. De asemenea, este important să-l hidratezi corespunzător, deoarece apa este cheia fiecărei funcții din corp. O alimentație sănătoasă și consumul adecvat de apă sunt pași excelenți de adăugat la strategia ta de a sprijini imunitatea copilului.

Exercițiile fizice nu trebuie să lipsească

Corpul trebuie să se miște! S-a dovedit că exercițiile fizice moderate cresc puterea sistemului imunitar (2). Exercițiile moderate, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta constant, un sport preferat și drumețiile ușoare, toate pot determina o creștere a performanței sistemului imunitar. Trebuie remarcat faptul că exercițiile mai intense pot avea efectul opus cu o scădere temporară a forței imune.

De ce trebuie să iei în considerare suplimentele de vitamine pentru copii?

În mod ideal, am obține cantități optime din toți micronutrienții necesari printr-o alimentație bine echilibrată - dar acest lucru poate fi dificil de realizat, mai ales în cazul copiilor. Copiii în creștere, în special cei care nu au o alimentație variată, pot fi expuși riscului de a avea deficiențe de vitamine. Astfel, de cele mai multe ori este nevoie de o suplimentare de vitamine și minerale, iar aici intervin cele 2 produse Molekin din gama Imuno, acum și în variantele pentru copii: Molekin® IMUNO kids 4-6 ani și Molekin® IMUNO junior 7-12 ani.

Există mai mulți nutrienți cheie care joacă un rol în reglarea, construirea și întărirea sistemului imunitar al organismului și promovarea creșterii sănătoase la copii, dar printre cei mai importanți sunt vitamina C, Vitamina D și Zincul.

Știm cu toții, îmbolnăvirea la grădiniță este pur și simplu parte din fișa postului, motiv pentru care mulți pediatri consideră normale 6 până la 8 răceli, crize de gripă sau infecții ale urechii pe an. Molekin® IMUNO kids 4-6 ani, este un supliment alimentar sub formă de comprimate efervescente, ușor de administrat și plăcute la gust, care oferă suport pentru sistemul imunitar al micilor preșcolari și care are acțiune antioxidantă.

De asemenea, Molekin® IMUNO Junior 7-12 ani, oferă suport pentru sistemul imunitar, contribuie la protejarea organismului împotriva stresului și are un rol esențial în menținerea sănătății sistemului osos și muscular, deoarece și ei au nevoie de un supliment de încredere pentru o imunitate perfectă!

Produsele Molekin® IMUNO kids & junior, atât varianta pentru preșcolari cât și cea pentru copiii de vârstă școlară, sunt comprimate efervescente care conțin Vitamina C, Vitamina D și Zinc:

Vitamina C, Vitamina D și Zincul conlucrează la funcționarea normală a sistemului imunitar esențial ocrotirii organismului;
 Vitamina C și Zincul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ (au acțiune antioxidantă);
 Vitamina D are rol esențial în menținerea sănătății sistemului osos și muscular.

Spre final, dar nu și cea mai puțin importantă strategie: igiena

Igiena corespunzătoare a mâinilor este cel mai eficient mod de a preveni răspândirea infecțiilor. Chiar și atunci când mâinile par curate, ele pot fi purtătoare de germeni. Acest lucru se întâmplă deoarece germenii sunt atât de mici încât nu putem să-i vedem cu ochiul liber. Spălarea mâinilor des și bine este cel mai bun mod de a-i învinge pe acești războinici mici. Amintește-i copilului să se spele des pe mâini în timpul școlii - înainte de gustări și mese, după ce a folosit toaleta și la sfârșitul zilei, când părăsește sala de clasă. În plus, învață-l să tușească și să strănute în interiorul cotului. Acest lucru va reduce și mai mult probabilitatea contaminării mâinilor și a răspândirii germenilor.

Noi vă dorim sănătate și bunăstare în acest nou sezon al începutului de an școlar și sperăm că, prin implementarea acestor strategii de sprijin, imunitatea copiilor va rămâne puternică!

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2022
Referințe:
(1) https://www.cdc.gov/healthyschools/features/students-sleep.htm
(2) https://www.healthline.com/nutrition/does-exercise-boost-immune-system

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII