Bebe nou nascut are Staphylococcus haemolyticus? Iata ce trebuie sa stii - sfatul medicului

Bebe nou nascut are Staphylococcus haemolyticus? Iata ce trebuie sa stii - sfatul medicului

Bebe nou nascut are Staphylococcus haemolyticus? Iata ce trebuie sa stii - sfatul medicului

Bebe nou nascut are Staphylococcus haemolyticus? Iata ce trebuie sa stii - sfatul medicului

Stafilococ hemolitic (staphylococcus haemolyticus) – se gaseste frecvent la nivelul pielii, in special in zona axilara, perineala si inghinala; este adesea asociat cu infectiile intraspitalicesti, aparute dupa inserarea dispozitivelor medicale (ex: catetere) si este cel mai rezistent la antibiotice;

Bebe nou nascut are Staphylococcus haemolyticus

La o zi dupa nastere - mi s-a spus ca bebe are Staphylococcus haemolyticus.- ce trebuie sa stiu? Cat este de grav? Ne intreaba o proaspata mamica la sectiunea de intrebari de panica de la Desprecopii

Raspunsul si sfatul medicului

Ce este Staphylococcus haemolyticus? 

Staphylococcus haemolyticus este o bacterie care poate provoca infectii la oameni. Aceasta bacterie poate fi gasita in mod natural pe pielea si in mucoasele umane, precum nasul si gura, dar poate cauza probleme daca patrunde in tesuturi sau organe.

Infectiile cauzate de Staphylococcus haemolyticus pot varia in severitate, de la infectii minore ale pielii, cum ar fi abcese sau furuncule, la infectii mai grave ale sistemului respirator sau ale sistemului circulator. Staphylococcus haemolyticus poate cauza, de asemenea, infectii ale urechii, ale articulatiilor sau ale sistemului urinar.

Infectiile cu Staphylococcus haemolyticus pot fi tratate cu antibiotice, dar unele tulpini ale acestei bacterii pot fi rezistente la anumite tipuri de antibiotice. De aceea, este important ca infectiile cu Staphylococcus haemolyticus sa fie diagnosticate si tratate cat mai rapid posibil pentru a preveni complicatiile.

Pentru a va proteja de infectiile cu Staphylococcus haemolyticus, puteti lua masuri de precautie, cum ar fi spalarea mainilor frecvent, acoperirea gurii si nasului cand tusiti sau stranutati si evitarea contactului cu persoane care prezinta simptome de infectie.

Nou-nascutii pot fi expusi la Staphylococcus haemolyticus prin intermediul mamei sau a mediului, dar nu sunt mai susceptibili la infectii cu aceasta bacterie decat copiii mai mari sau adultii. Totusi, nou-nascutii pot avea un sistem imunitar mai slabit decat copiii mai mari sau adultii, ceea ce poate face mai dificila lupta impotriva infectiilor.

Infectiile cu Staphylococcus haemolyticus la nou-nascuti pot afecta pielea, urechile sau caile respiratorii. Daca un nou-nascut prezinta simptome de infectie, cum ar fi roseata sau umflarea pielii, febra sau probleme respiratorii, ar trebui sa solicitati imediat sfatul unui medic.

Pentru a va proteja nou-nascutul de infectiile cu Staphylococcus haemolyticus, puteti lua masuri de precautie, cum ar fi spalarea mainilor frecvent, acoperirea gurii si nasului cand tusiti sau stranutati si evitarea contactului cu persoane care prezinta simptome de infectie. De asemenea, este important sa urmati instructiunile medicului pentru a va asigura ca nou-nascutul primeste ingrijirea medicala necesara pentru a preveni infectiile.

Cum se trateaza la bebelusi?

Tratamentul pentru infectiile cu Staphylococcus haemolyticus la bebelusi depinde de severitatea infectiei si de locul in care se afla bacteriile.

In cazul infectiilor minore ale pielii, cum ar fi abcese sau furuncule, medicul poate recomanda curatarea si drenarea zonei infectate, impreuna cu tratamentul cu antibiotice pentru a ucide bacteriile.

In cazul infectiilor mai grave, cum ar fi cele ale sistemului respirator sau circulator, tratamentul poate include internarea in spital pentru a se asigura ca bebelusul primeaste ingrijirea medicala necesara. Tratamentul poate include, de asemenea, administrarea de antibiotice intravenos sau prin intermediul unui cateter placat in vena bebelusului.

Este important ca bebelusul sa fie supravegheat de un medic in timpul tratamentului pentru a se asigura ca infectia este controlata si ca bebelusul primeste ingrijirea medicala necesara.

Se poate lua din spital aceasta bacterie?

Exista un risc mai mare de a lua infectii, inclusiv infectii cu Staphylococcus haemolyticus, in spital sau in alte medii medicale, deoarece acestea sunt locuri in care exista un numar mare de persoane care pot avea bacterii sau virusuri care pot cauza infectii. De aceea, este important ca spitalul sa ia masuri de precautie pentru a minimiza riscul de infectie.

Unele masuri care pot fi luate pentru a reduce riscul de infectie in spital sau in alte medii medicale includ:

Spalarea mainilor frecventa: Aceasta este cea mai eficienta modalitate de a preveni raspandirea bacteriilor si a virusurilor.

Folosirea echipamentului de protectie personala, cum ar fi manusi sau masti: Aceasta poate ajuta la protejarea persoanelor care intra in contact cu pacientii infectati.

Curatarea regulata a suprafetelor si a instrumentelor medicale: Aceasta poate ajuta la prevenirea raspandirii bacteriilor si a virusurilor.

Izolarea pacientilor infectati: Aceasta poate ajuta la prevenirea raspandirii infectiei la alte persoane.

Cu toate acestea, chiar daca se iau masuri de precautie, exista totusi un anumit risc de a lua o infectie in spital sau in alte medii medicale. Prin urmare, este important sa urmati instructiunile medicului si sa discutati cu el orice intrebari sau ingrijorari aveti legate de riscul de infectie.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII