Sarcina poate avea simptome ciudate? Da - iata 5 dintre ele

Sarcina poate avea simptome ciudate? Da - iata 5 dintre ele

Sarcina poate avea simptome ciudate? Da - iata 5 dintre ele

Sarcina poate avea simptome ciudate? Da - iata 5 dintre ele

Da, sarcina poate cauza o serie de simptome ciudate la unele femei. Unele dintre aceste simptome pot fi ușoare și temporare, în timp ce altele pot fi mai grave și necesită atenție medicală imediată.

Iata 5 dintre simptomele ciudate care pot apărea în timpul sarcinii includ:

1. Modificări ale mirosurilor:

Mirosurile puternice pot deveni mai deranjante în timpul sarcinii. De asemenea, unele femei pot dezvolta un simț al mirosului mai puternic decât în mod normal, ceea ce poate duce la senzații de greață și vărsături.

2. Schimbări ale poftei alimentare:

Poftele alimentare schimbătoare pot fi un simptom obișnuit al sarcinii. Unele femei pot avea pofte pentru anumite alimente sau pot simți o respingere față de anumite alimente pe care le-au consumat în mod normal.

3. Modificări ale gustului:

Gustul poate fi alterat în timpul sarcinii, ceea ce poate face anumite alimente să pară mai sau mai puțin apetisante decât în mod normal.

4. Modificări ale pielii și părului:

Pielea și părul pot suferi schimbări în timpul sarcinii, cum ar fi uscarea sau îngrășarea pielii, pielea mai sensibilă la soare și creșterea părului mai rapidă sau mai lentă decât în mod normal.

5. Modificări ale sistemului nervos:

Unele femei pot experimenta dureri de cap mai frecvente sau mai severe în timpul sarcinii, precum și schimbări ale dispoziției, cum ar fi anxietate sau depresie.

Cand se poate face primul test de sarcina?

Testele de sarcină sunt metode simple și rapide pentru a determina dacă o femeie este însărcinată sau nu. Testele de sarcină se pot face acasă folosind un test de urină sau se pot face la medic folosind o probă de sânge.

Testele de sarcină acasă se pot face din prima zi în care ai întârzierea menstruației. Acestea pot fi cumpărate din farmacii sau magazinuri de produse de sănătate și se pot face rapid și ușor. Testele de sarcină acasă funcționează detectând hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) în urină. Hormonul hCG este produs după ce ovulul fertilizat se implantează în peretele uterului și poate fi detectat în urină începând din prima săptămână după concepție.

Testele de sarcină de sânge pot fi realizate la un laborator medical sau la medic. Acestea funcționează detectând hormonul hCG în sânge și pot fi mai sensibile decât testele de sarcină acasă. Testele de sânge pot detecta hormonul hCG mai devreme decât testele de urină, astfel încât pot fi realizate mai devreme în sarcină.

CIteste 10 simptome de sarcină pe care le poti avea INAINTE de un test pozitiv de sarcină: DIAGRAMA

Ce exactitate are un test de sarcina? Poate indica un raspuns eronat?

Testele de sarcină sunt metode sigure pentru a determina dacă o femeie este însărcinată sau nu. Cu toate acestea, există câteva factori care pot afecta exactitatea testelor de sarcină.

Testele de sarcină acasă sunt, în general, destul de precise, dar pot exista ocazii când rezultatele sunt false pozitive sau false negative. Falsele pozitive se pot întâmpla dacă testul de sarcină este folosit după ce ai luat un medicament care conține hormonul hCG, cum ar fi un medicament pentru infertilitate. Falsele negative se pot întâmpla dacă testul este realizat prea devreme în sarcină, înainte ca nivelurile hormonului hCG să ajungă la un nivel detectabil în urină.

Testele de sarcină de sânge sunt, de obicei, mai precise decât testele de sarcină acasă, deoarece pot detecta niveluri mai mici de hormon hCG în sânge. Cu toate acestea, și testele de sânge pot avea rezultate false pozitive sau false negative în anumite circumstanțe.

Este important să discuți cu medicul tău despre orice îngrijorări sau întrebări pe care le ai în legătură cu exactitatea testelor de sarcină. Medicul tău poate oferi mai multe informații despre cum să obții cele mai precise rezultate și cum să interpretezi rezultatele testelor de sarcină.

Exista studii care au verificat cat de acurate sunt testele de sarcina.
există numeroase studii care au evaluat precizia testelor de sarcină. În general, testele de sarcină sunt considerate metode fiabile pentru a determina dacă o femeie este însărcinată sau nu. Cu toate acestea, precizia testelor de sarcină poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de tipul de test folosit, momentul în care este realizat testul și modul în care este realizat testul.

Într-un studiu din 2014, cercetătorii au evaluat precizia diferitelor teste de sarcină acasă și au constatat că toate testele au avut o precizie de peste 99%. Într-un alt studiu din 2015, cercetătorii au comparat precizia testelor de sarcină acasă cu testele de sânge și au constatat că testele de sânge au fost mai sensibile decât testele de urină, detectând hormonul hCG mai devreme în sarcină.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII