Insarcinata la 48 de ani cu gemeni. O dorinta implinita si riscuri pentru Hillary Swank - sfatul medicului

Insarcinata la 48 de ani cu gemeni. O dorinta implinita si riscuri pentru Hillary Swank - sfatul medicului

Insarcinata la 48 de ani cu gemeni. O dorinta implinita si riscuri pentru Hillary Swank - sfatul medicului

Insarcinata la 48 de ani cu gemeni? Da, este posibil ca o femeie peste varsta de 48 de ani sa aiba o sarcina gemelara. Cu toate acestea, riscurile pentru mama si copii sunt mai mari in acest caz decat pentru o sarcina gemelara la o femeie mai tanara.

O dorinta implinita si riscuri pentru actrita americana Hillary Swank - sfatul medicului

 

„Nu ne-am putea fi putut dori un miracol mai incredibil ✨”, a postat actrita la cei 48 de ani, o fotografie cu ea insarcinata cu gemeni ... alturi de bradul de Craciun... -

Mi-am dorit de mult timp sa devin mama

„A deveni mama - este ceva ce mi-am dorit de mult timp”, a spus actrita americana Hillary Swank. „Următorul meu Oscar este că voi fi mamă”.

Dar cat de usoara este o sarcina gemelara la 48 de ani? Iata ce spune Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog - pentru Desprecopii.com

Da, este posibil ca o femeie peste varsta de 45 de ani sa aiba o sarcina gemelara. Cu toate acestea, riscurile pentru mama si copii sunt mai mari in acest caz decat pentru o sarcina gemelara la o femeie mai tanara.

Sarcina gemelara poate fi mai dificila pentru ca mama trebuie sa sustina doua sarcini in acelasi timp, ceea ce poate cauza probleme de sanatate pentru mama, cum ar fi hipertensiune arteriala, diabet gestational si oboseala. De asemenea, copiii sunt mai expusi riscurilor, cum ar fi prematuritatea, nasterea cu probleme si probleme de dezvoltare. Iar fiind vorba despre o femeie cu varsta de 48 de ani și purtând gemeni - trebuie spus ca ambele aspecte cresc riscul de complicații ale sarcinii...

Gravidele cu varsta de peste 40 de ani prezintă un risc crescut de complicații, inclusiv diabet gestațional, hipertensiune arterială și preeclampsie. De asemenea, au mai multe șanse să piarda sarcina, să sufere de o nasterea cu moarte fetala sau sufere travaliu prematur.

Cu toate acestea, este foarte posibil ca o gravida de 48 de ani, precum Hillary Swank, să nască în siguranță gemenii.

Mamele mai în vârstă prezintă un risc crescut de complicații, inclusiv diabet gestațional, hipertensiune arterială și preeclampsie. De asemenea, au mai multe șanse să avorteze, să sufere de naștere morta sau să sufere travaliu prematur.

„Atâta timp cât pacienta înțelege complicațiile și riscurile înainte de sarcină și este dispusă să accepte totul, poți avea un copil și o mamă sănătoasă la 48 de ani”, spune Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog. „Este doar mai multă grija si stres pentru mama”.

Sarcinile la gravidele cu varsta peste 40 de ani au nevoie de mai multă monitorizare. De aceea, actrita este probabil monitorizata de un perinatolog speciaizat in sarcina cu risc ridicat. Trebuie ca sarcina sa fie extra monitorizata pentru a fi pregatita pentru orice complicatie care ar putea aparea.

Medicii monitorizează îndeaproape nivelurile de lichide ale gravidei, lungimea colului uterin și alte măsuri ale unei sarcini sănătoase. De asemenea, nu este neobișnuit ca gravidele să fie puse în repaus la pat modificat în al treilea trimestru pentru a preveni travaliul prematur.

O sarcină spontană la 48 de ani este puțin probabilă

Șansele ca o femeie de 48 de ani să rămână însărcinată fără intervenție de reproducere asistata este de aproximativ 5%. Probabilitatea unei sarcini sănătoase spontane este si mai mica deoarece anomaliile genetice ale fătului cresc pe măsură ce mama îmbătrânește. De exemplu, până la vârsta de 45 de ani, o persoană însărcinată are șansele de a concepe un făt cu sindrom Down sunt de una din trei.

Deoarece anomaliile genetice ale fătului cresc riscul de avort spontan, mamele mai în vârstă sunt mai predispuse să piarda spontan sarcina (avort spontan). Dar - interesant este că șansele de a concepe gemeni în mod natural cresc odată cu vârsta. De altfel, femeile care se gandesc sa devina mame la o varsta peste 40 de ani, trebuie sa cunoasca aceste riscuri.

Unele modalități de a evita câteva dintre aceste complicații sunt congelarea ovulelor sau utilizarea ovulelor donatoare.

Desigur, actrita poate trece prin toate incercarile acestei sarcini gemelare la 49 de ani foarte bine. Urmarind indeaproape sfatul medicilor este foarte posibil -  atâta timp cât înțelegeți că va fi o sarcină mai grea decât atunci când aveai 28 de ani.

Riscurile unei sarcini gemelare la o femeie peste varsta de 45 de ani pot include:

Hipertensiune arteriala:

Hipertensiunea arteriala poate fi mai frecventa in sarcinile gemelare decat in sarcinile simple, iar aceasta poate duce la complicatii pentru mama si copii.

Diabet gestational:

Diabetul gestational este o forma de diabet care apare in timpul sarcinii si poate cauza probleme de sanatate pentru mama si copii.

Prematuritatea:

Sarcinile gemelare sunt mai frecvente decat sarcinile simple sa se termine prematur, ceea ce poate cauza probleme de sanatate pentru copii.

Nastere cu probleme:

Sarcinile gemelare pot cauza probleme la nastere, cum ar fi nasterea prematura sau probleme cu pozitia copiilor in uter.

Probleme de dezvoltare:

Copiii nascuti prematur sau cu probleme de dezvoltare sunt mai expusi riscurilor pentru sanatate pe termen lung.

Citeste in continuare Sarcina gemelară (cu gemeni), ingrijiri la dublu: sfaturi și recomandări

autor: Desprecopii.com

Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal din Haga, Olanda,
Medic  invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII