Rutina de îngrijire a pielii potrivită pentru întreaga familie, de la mic la mare

Rutina de îngrijire a pielii potrivită pentru întreaga familie, de la mic la mare | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Dacă în ceea ce privește nevoile tenului este indiscutabil faptul că produsele de îngrijire trebuie personalizate pentru fiecare persoană în funcție de tipul de ten, vârstă, detalii specifice ale pielii, anotimp și chiar condiții climatice, atunci când ne referim la îngrijirea corpului ne dorim să construim o rutină potrivită pentru întreagă familie, de la cei mai mici la cei mai mari.

Deci, când ne dorim să avem grijă de pielea familiei noastre, fără să fie nevoie să achiziționăm un număr mare de produse diferite, cum navigăm decizia de cumpărare? Ce criterii generale ar trebui să urmărim când alegem produsele pentru curățarea și îngrijirea corpului? De ce sunt preferate produsele dermato-cosmetice și ce fel de ingrediente ne dorim să conțină produsele alese? Răspunsurile la aceste întrebări dar și mai multe informații utile despre acest subiect ne dezvăluie doamna doctor Cristina Nisipașu, Medic Primar Dermatolog.

Cum navigăm decizia de cumpărare a produselor de îngrijire a pielii?

Există un număr foarte mare de produse disponibile pe piață, atât în farmacii și clinici medicale cât și în magazine de alt profil. Această situație poate determina dezorientare și dificultăți în luarea unei decizii optime în alegerea produselor de îngrijire adecvate.

Doamna doctor Cristina Nisipașu recomandă întotdeauna produse dermato-cosmetice, deoarece sunt formulate și testate clinic pentru eficiență și toleranță optimă. În plus, este important să alegem produse care să conțină ingrediente care să calmeze, hidrateze și să contribuie la menținerea unei bariere optime de protecție. Acest aspect este cu atât mai important în sezonul rece, atunci când pielea noastră are tendința de a se usca și chiar fisura uneori. O barieră cutanată alterată favorizează pătrunderea alergenilor, microorganismelor și iritanților, ceea ce duce la inflamații.

Ciclul uscăciune, barieră cutanată alterată, inflamație, poate fi întrerupt prin utilizarea unor produse adecvate, lucru esențial în îngrijirea pielii uscate, sensibile sau cu tendință atopică. Din acest motiv, este important să alegem produse care să conțină ingrediente active precum Niacinamidă sau Unt de Shea.

LIPIKAR: gama de curățare și îngrijire potrivită pentru pielea uscată a întregii familii.

Recomandarea unei rutine de îngrijire a pielii, pentru întreaga familie

Doamna doctor Cristina Nisipașu recomandă gama LIPIKAR, deoarece are în componență produse testate chiar și pe cele mai sensibile tipuri de piele, cu ajutorul cărora putem construi o rutină completă de îngrijire a corpului, potrivită pentru întreaga familie - de la nou-născuți la adulți.

O rutină generală în acest sens poate fi formată din:

Primul pas: folosirea unei creme de duș LIPIKAR Syndet AP++, ce conține un nivel optim de surfactanți, pentru a asigura un echilibru între textura delicată și curățarea eficientă a pielii. LIPIKAR Syndet AP+ calmează imediat pielea și ajută la reducerea uscăciunii severe încă din timpul dușului. Textura de cremă de duș ultra-delicată îngrijește pielea în timp ce o curăță!

 Al doilea pas: emolierea cu LIPIKAR Baume AP+M, un produs intens hidratant cu Unt de Shea, Niaciamidă și o tehnologie patentată AP+M (Aqua Posae și Microresyl) cu rol în a repara și menține echilibrul microbiomului cutanat; LIPIKAR Baume AP+M are o textură de balsam, non-grasă, nelipicioasă, și se absoarbe ușor facilitând aplicarea zilnică. Pe lângă funcția de hidratare, balsamul LIPIKAR AP+M este recomandat pentru pielea cu tendință atopică sau alergică, deoarece are o eficacitate triplă de reparare: calmare imediată a pielii, reechilibrarea microbiomului cutanat, funcție anti-prurit și anti-recidivă. Balsamul trebuie aplicat la cel mult 10 minute după spălare, iar în cazul în care ne referim la o piele cu tendință atopică, ideal ar fi în primele 5 minute.

Acesta este un exemplu de rutină simplă și eficientă pentru toți membrii familiei, însă, pentru că ritualul de îngrijire trebuie să aibă în vedere și preferințele noastre, în gama LIPIKAR regăsim mai multe opțiuni de produse de curățare, cu texturi și proprietăți diferite, precum:

 LIPIKAR Gel de spălare - are o textură de gel spumant, fin și moale, potrivit pentru toți membrii familiei cu piele sensibilă și uscată. Acesta ameliorează senzația de disconfort și asigură protecție pentru pielea sensibilă și uscată. De asemenea, este îmbogățit cu Niacinamidă cu efect calmant și Unt de Shea cu rol relipidant pentru hrănirea pielii încă din timpul dușului.

 LIPIKAR Ulei de spălare AP+ - are o textură senzorială potrivită chiar și pielii cu tendințe atopice. Acesta curăță cu delicatețe pielea foarte uscată și sensibilă, fără frecare. Hidratează, ajută la restaurarea confortului, reduce iritațiile și protejează pielea împotriva efectelor de uscăciune cauzate de apa dură. Potrivit pentru întreaga familie, de la bebeluși la seniori.

Toate aceste produse sunt testate sub control dermatologic și pediatric, și au specific în formulele lor apă termală La Roche-Posay cu funcție de calmare și protecție asupra pielii.

Rutina de îngrijire cu ajutorul căreia avem grijă de pielea familiei nu trebuie să fie un proces complicat, dacă alegem produsele potrivite și le folosim consecvent.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII