O naștere naturală în Germania, fără epidurală dar pozitivă la Covid-19 - experienta mea

O nastere naturala in Germania, fara epidurala dar pozitiva la Covid-19 - experienta mea

O naștere naturală în Germania, fără epidurală dar pozitivă la Covid-19 - experienta mea

Totul a început pe data 11.01.2022 când am fost la penultimul control. Am intrat in cabinetul doamnei doctor, m-am așezat pe masa și așteptam sa îmi spuna ceva. O văd ca începe și zâmbește și îmi spune “nu cred ca mai apuci ultimul control, ești dilatata 2 cm”.

Vei citi:
M-au trecut toate emoțiile posibile și imposibile
Îmi doream sa nasc in apa
Am zis gata! EPIDURALA!
Nu am mai făcut epidurala
In Germania nu îți face clisma…
Pe tot timpul travaliului am purtat masca
Eram si pozitiva la al doilea test covid

nastere vaginala

M-au trecut toate emoțiile posibile și imposibile

Știam ca vine☺️! Ies din cabinet, totul bine, ii spun soțului ce mi-a zis doamna doctor, ajungem acasa și merg să-mi fac un dus, ma uit pe chilot și aveam o pata maronie cu ceva firicele de sange. Am început sa ma panichez, o sun pe mama soacra sa o întreb si îmi spune sa stau liniștita ca sigur pierd din dop.

M-am liniștit, mi-am făcut dus si m-am băgat la somn. Nimic neobișnuit, nu am mai avut nici-o scurgere, totul in regula. Ma simteam tot mai grea si obosita. Iar in data de 14.01.2022, in jur de ora 4:00 ma trezesc niște dureri pe care nu le-am mai simțit niciodată (eu mai având contracții false in trecut) știam ca vine, înainte cu o seara i-am spus soțului “ eu mâine nasc!”… Ma pun sa dorm, dar nu mai pot, cucăi mai mult. Se face ora 10:00, ma ridic să-mi fac cafeaua, ma duc la baie si când ma șterg văd ceva albicios cu firicere rosii pe hârtie “gata, vine!”

Ii spun soțului, încep sa sun pe toată lumea, nu aveam contracții mari, erau niște dureri suportabile, aproape ca nu le simteam. Am început sa îmi cronometrez contracțiile, erau haotice, la 20/30 de minute sau la 10/15 minute. Toate chestia asta a durat pana in jurul orei 16:00 când au început sa fie mai dese și mai puternice. M-am îmbrăcat și i-am spus soțului meu sa mergem la mama mea fiindcă vreau sa stau in cada pana mergem la spital și sa ne facem o ultima poza cu burtica.

Îmi doream sa nasc in apa

Am ajuns la mama mea, au început din ce in ce mai tare. M-am băgat in cada și am stat acolo aproximativ 30 de minute, o simteam cum coboară, o simteam ca vrea sa vina. Ma durea atât de tare, dar ma mișcam și ma mai lăsau durerile, soțul meu venea sa ma verifice din 10 in 10 minute. Am ieșit pana la urma din apa ca nu mai aveam răbdare sa stau, oricum îmi doream sa nasc in apa și aveam timp sa stau la spital.

Am mai stat acasa la mama mea pana la ora 17:30 și m-am hotărât sa plec spre spital, durerile erau din ce in ce mai mari. (Stăteam in “patru labe” in pat și făceam mișcări stânga/dreapta.) Ajungem la spital și ma intreaba de te test coVid, bineînțeles ca nu aveam, cine a mai avut timp de așa ceva… mi-au făcut ei unul, totul ok, am ieșit negativ. Stăteam pe hol, eu cu soțul și încă 3 doamne in travaliu, uneia dintre ele i S-o rupt apa lângă noi, abia atunci au preluat-o. Pe mine a venit și ma luat o domnișoara asistenta sa îmi facă un ecograf și sa vadă cât sunt contracțiile de puternice, intru in salon îmi spune sa aștept, îmi spune ca totul este in regula, contracțiile simt destul de mari dar nu este 100% sigur ca nasc astazi… când am auzit am început sa tremur, îmi era frica sa nu stau cumva 24/48 de ore cu durerile astea.

Am zis gata! EPIDURALA!

Ajung înapoi pe acel hol, durerile din ce in ce mai mari, asta se întâmpla in jurul orei 19:30/20:00… ma sprijineam de perete și ma legănam, plângeam și urlam de durere, deja erau din minut in minut. Soțul meu încerca sa ma liniștească și sa ma facă sa rad, dar numa de ras nu îmi mai ardea mie😅 nu înțelegeam de ce nu ma bagă odată într-un salon și ma tine pe holul acela, voiam sa ma itind, ma dureau picioarele… nu puteam sa stau in fund ca ma durea mai tare și o simteam cum coboară. Pana la urma m-am pus pe un scaun cu fata către spătar in genunchi si când m-a văzut asistenta a chemat-o pe doamna doctor sa ma vadă. Intru in salon, ma pune pe masa ii face ECO la bebelina, ea era ok.

Eu aveam contracții îngrozitoare, îmi administrează un calmant dar in zadar, simteam totul exact la fel. O întreb de dilatație, in capul meu era ca sunt vreo 6cm sau mai bine. Când mare mi-a fost surpriza sa aflu ca sunt tot 2cm exact ca in urma cu 3 zile. Am crezut ca o iau razna, având durerile alea de cateva ore și doar 2cm dilatație care oricum erau. Am zis gata! EPIDURALA! Eu nu eram in stare sa ma misc de pe spate așa ca iau adus hârtiile ce erau de semnat soțului meu, erau vreo 20, cu toate riscurile posibilei. In timp ce soțul citea de pe foi, simt o Pușcătura in burtica și poc, ma ud toată. Ii spun soțului, el ii spune doamnei doctor, ma întreaba dacă pot sa merg, ii zic ca “nu”, ma mai lasă sa stau pe masa puțin și ma trimite direct in sala de nașteri, ma schimb cum pot și ma pun pe masa.

Ziceam la început ca vreau sa nasc in cada, nu am mai reușit. Vine moasa sa ma controleze și imi zice ca sunt dilatata 4cm, l-am întrebat pe soț dacă a semnat alea. El îmi spun ca nu a apucat și se duce după foi. Le citește pe toate, între timp apare iar moasa și îmi face un masaj pe spate fiindcă nu mai suportam toată durerea aia, strângeam de mânerele acelea de aveam vopsea in pălmi. Le rugam să-mi aducă apa și nu voiau, îmi era o sete. Îmi crapasera buzele si sângerau. Într-un final ma trezesc ca intra doamna doctor cu combinezon și Viziera pe fata, da nu am băgat seama și nici nu mi s-a spus nimic. Și intreaba “facem epidurala fiindcă trebuie sa chem anestezistul” și întreb din nou de dilatație, se uita moasa si zice 9cm, deci m-am dilatat in 25/30 de minute 5cm. Și am zis dacă am stat pana acum, mai stau pana la 10cm si fără.

Așa ca nu am mai făcut epidurala

Ma durea atat de tare, și eram atât de agitata încât mi-au adus masca cu ceva gaze, ma simteam de zici ca fumasem 2 joinutri, intrasem puțin in delir, ii ziceam soțului ca îmi vine sa dorm, in timpul contractiilor. Vreau sa spun ca moasa si doamna doctor au fost de milioane. M-au încurajat pe tot parcursul sarcinii. Și faptul ca soțul meu a fost lângă mine m-a ajutat cel mai mult, fără el eram praf.

In Germania nu îți face clisma…

si am făcut pe mine de vreo3 ori, m-am simțit așa rușinată… in special fata de soț… dar el m-a sters de fiecare data, deși simteam ca îmi vine sa intru in pământ, asta a fost situația… In timp ce impingeam urlam si gâfâiam, nu mai puteam sa suport, simteam ca se rupe tot in mine. Nu știam sa împing… ele încercau sa ma ajute, din greșeală in timpul unei contracții foarte puternice am lovit-o pe moasa in burta cu piciorul. Dar nu a zis absolut nimic… am apreciat mult calmul și profesionalismul lor!

Tot impingeam și nimic, bebe nu ieșea, nu ieșea pentru ca nu știam eu sa împing, am stat să-mi trag suflarea si sa ascut ce îmi spune moasa.

De la durerile pe care le simteam nu mai puteam sa realizez ce se petrece in jurul meu. A fost un moment in care m-am speriat fiindcă au țipat la mine să-mi îndepărteze picioarele ca o sufoc pe bebelina. Au făcut o manevra cu picioarele mele “sus/jos” după ce m-am liniștit am împins de 2 ori bine și a ieșit pitica mea.

Pitica mea Evelyn de 3410kg, 49 cm. Care s-a născut la ora 01:16, 15.01.2022.

Eram si pozitiva la al doilea test covid

Probabil vedeți ca pe tot timpul travaliului am purtat masca. Asta a fost din cauza ca m-au găsit pozitiv la al doilea test covid. Dar cu toate astea, minunea mea a stat doar cu mime, nu mi-a fost luată nici o secunda. Și mi-a fost pusă la san din prima clipa. Ar fi mai multe de spus dar nu ar mai citi nimeni atât! Poate o sa trimit experiența mea din spital pentru cele 3 zile.

Autor - Georgiana, o mamica de la Desprecopii  - primita la adresa redactiei

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Georgiana, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII