Cum alegi corect suzeta și tetina pentru bebelușul tău, protejându-i reflexul de supt și fără a-i pune în pericol dezvoltarea?

Cum alegi corect suzeta si tetina pentru bebelusul tau, protejandu-i reflexul de supt fara a-i pune in pericol dezvoltarea?

Cum alegi corect suzeta și tetina pentru bebelușul tău, protejându-i reflexul de supt și fără a-i pune în pericol dezvoltarea?

La naștere, bebelușul se află într-un stadiu în care structura feței sale este în plină creștere. Această dezvoltare îi va influența modul de a respira, de a mesteca și de a înghiți. Tocmai din acest motiv, importanța exercițiului mușchilor maxilarului asupra dezvoltării sale este considerabilă. Presiunea exercitată de buze, limbă și obraji îi va influența forma viitoare a cavității bucale și a maxilarului.

Cum alegi suzeta ideală pentru micuțul tău, sau chiar tetina, dacă acesta este hrănit cu biberonul? Ce trebuie să iei în considerare?

Suzetele și tetinele pentru biberon trebuie alese în funcție de vârsta bebelușului

Începând de la naștere, trebuie să faci alegerea corectă în ceea ce privește suzetele sau tetinele pentru copilul tău. Aleasă greșit, o suzetă sau tetină poate crea probleme în alinierea dinților (malocluzie), lățimea palatului, probleme de respirație, înghițire și multe altele.

Pentru că fizionomia feței se modifică pe masură ce copilul crește, suzetele sunt realizate pe diferite dimensiuni, pentru a continua să răspundă nevoilor copilului în etape diferite de vârstă.

Rolul principal al unei tetine este de a furniza lichide, iar suzeta este folosită în principal pentru a satisface nevoia de supt a bebelușului, care îl calmează. În ultimii ani, s-au făcut eforturi pentru a adapta forma și flexibilitatea suzetelor și a tetinelor pentru biberon, astfel încât acestea să nu interfereze în dezvoltarea corespunzătoare a copilului.

Creșterea armonioasă, precum și dezvoltarea somatică și psihică a copilului depind de grija acordată acestuia în primii ani de viață. Este bine cunoscut faptul că stilul de viață al copilului influențează sănătatea viitorului adult. Există frecvent situații în care este imposibilă alăptarea pe cale naturală. În aceste cazuri, se apelează la utilizarea tetinelor și a biberoanelor, care sunt necesare pentru alimentarea nou-născutului cu lapte matern (cu vârsta mai mică de o lună) dar și a sugarului (cu vârsta cuprinsă între 1 și 12 luni).

Tetinele Dinamice® LOVI sunt proiectate și dezvoltate în colaborare cu medici specialiști

Pornind de la această situație, LOVI a proiectat și dezvoltat Tetinele Dinamice® cu ajutorul medicilor pediatri specialiști în neurologie și logopedie. Ele protejează reflexul de supt al bebelușului, astfel încât acesta să nu refuze sânul ulterior, când mama reia alăptarea naturală.

Tetinele și suzetele dinamice LOVI sunt formate din straturi heterogene de silicon, ce permit alungirea și contractarea în funcție de ritmul de supt al bebelușului. Au forma simetrică, inspirată de forma mamelonului, și sunt fabricate din silicon de înaltă calitate, ușor de curățat și rezistent la căldură și lumină.

Cum alegem tetinele pentru bebeluși?

Alegerea tetinei adecvate alimentării copilului îi revine mamei și este influențată de o serie de factori, cum ar fi forma tetinei, natura materialului din care este confecționată, vârsta sugarului, tipul de aliment utilizat și viteza de curgere a acestuia prin orificiul tetinei.

Alimentarea copilului cu Tetina Dinamică LOVI de silicon este de preferat, deoarece permite alungirea și contractarea în funcție de ritmul de supt al bebelușului, dar și adoptarea unei forme simetrice, asemănătoare cu forma anatomică a mamelonului. Mușchii maxilarului lucrează activ, copilul trebuind să "muncească" pentru a obține laptele.

Atenție! Nu se aleg tetine cu orificiile prea mari, pentru a evita înecarea copilului, și nici tetine cu orificii prea înguste, care necesită un efort suplimentar la supt. Debitul laptelui este reglat de copil, iar cantitatea de aer înghițită de sugar în timpul hrănirii este reglată de Tetina Dinamica LOVI cu ajutorul Sistemului anticolic Super Air vent, care previne amestecarea aerului cu laptele, eliminând riscul colicilor și regurgitarea.

Cum alegem suzetele ideale pentru bebeluși?

Suzeta este un produs care asigură confortul sugarului, dat fiind faptul că prin supt copilul se liniștește singur. Alegerea suzetei potrivite fiecărui sugar se face în funcție de mărimea tetinei (adecvată vârstei), de forma acesteia și de tipul scutului de protecție al suzetei. Tetinele pot avea formă rotundă, simetrică sau ortodontică.

Scutul suzetei trebuie să fie profilat și prevăzut obligatoriu cu orificii de ventilație. El are rol de protecție și trebuie sa asigure respirația ușoara pe nas. Suzetele se spală și se sterilizează prin fierbere în apă sau sterilizator, înainte și după fiecare utilizare, pentru a reduce riscul de apariție a infecțiilor.

Suzetele dinamice LOVI au un design unic, un vârf dinamic format din straturi heterogene din silicon și o formă simetrică asemănătoare mamelonului. Materialul transparent din silicon este ușor de curățat și rezistent la căldură, iar designul colecțiilor te va încanta.

Iată câteva dintre caracteristicile suzetelor dinamice LOVI:

Vârf Dinamic - fabricat din straturi heterogene de silicon, care permit micșorarea și alungirea odată cu mișcarea de supt a bebelușului. Forma simetrică a tetinei este asemănătoare structurii mamelonului.
Baza profilată cu orificii la bază - forma sa conturată permite copilului să respire ușor pe nas, iar orificiile permit libera circulație a aerului și previn iritația pielii bebelușului.
Material sigur, care nu conține bisphenol A - acesta este o substanță ce provine din materialul sintetic policarbonat. BPA are efecte nocive asupra organismelor vii, de aceea s-a renunțat la folosirea acestei substanțe.
Mâner confortabil - ajută la apucarea și introducerea suzetei în gura bebelușului.
Capac igienic - previne murdărirea tetinei.
Tetina din silicon este inodoră și fără gust, prin urmare copilul o va accepta mai ușor.
Tetinele dinamice și simetrice respectă dezvoltarea naturală a palatului, dinților și gingiilor bebelușului.

Descoperă modelele de suzete dinamice LOVI aici>>

Igienizarea corectă a suzetelor și tetinelor

O atenție deosebită trebuie acordată asigurării alimentației sugarului în condiții igienice. Din acest motiv, tetinele si suzetele se spală și se sterilizează înainte și după fiecare utilizare.

Există mai multe modalități de a asigura igienizarea și eliminarea tuturor microbilor care se regăsesc pe suprafața unei suzete/tetine:

Produsele se spală cu detergent de vase, special conceput pentru bebeluși, se clătesc din abundență sau se sterilizează în sterilizator.

Fierbe suzeta/tetina cu suficientă apă într-o oală timp de aproximativ 5 minute. Ar trebui să fie complet acoperită de apă, iar aerul ar trebui să fie presat afară din tetină în prealabil. Turnarea apei clocotite peste o suzetă nu va funcționa - germenii nu vor fi distruși, deoarece căldura nu durează suficient de mult.

Recipientele de sterilizare pentru microunde folosesc căldură și abur pentru a steriliza suzetele. Cu toate acestea, există și dispozitive în care biberoanele și/sau suzetele pot fi sterilizate cu abur – adică fără a avea nevoie de un cuptor cu microunde.

Nu pune suzetele/tetinele în mașina de spălat vase – agenții de curățare agresivi pot deteriora materialul și poate deveni casant.

Tetinele se înlocuiesc cu altele după două luni de utilizare, în vederea evitării apariției uzurii materialului din care sunt confecționate.

Când începe „faza orală” (când totul intră în gura bebelușului), redu frecvența sterilizării și curăță suzetele cu apă fierbinte și detergent. Reține că acest lucru se aplică numai în cazul suzetelor: ar trebui să continui să sterilizezi tetinele de biberon, deoarece acestea intră în contact cu laptele.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Gabriela
    Gabrielatrimis la 11/11/2022

    Foarte importante aceste informatii! Mulţumesc!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII