Recomand atât medicul cât și Spitalul Municipal Filantropia Craiova - experiența nașterii prin cezariană

Recomand atat medicul cat si Spitalul Municipal Filantropia Craiova - experienta nasterii prin cezariana

Recomand atât medicul cât și Spitalul Municipal Filantropia Craiova - experiența nașterii prin cezariană

Prima data am nascut la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova. Din fericire nu am avut o sarcina cu probleme la început, fără grețuri și vărsături, fără sangerari sau dureri, toate au fost bune până la 30 de săptămâni când am început sa am lichid mai puțin, copilul avea restricție de creștere intrauterina însă Dr. Palasca a monitorizat sarcina din ce în ce mai des și a acționat cum trebuie.

Medicul a încercat sa aștepte pana la 38 de săptămâni, din fericire spre final fetița a mai pus câteva grame și la ecografie avea 2680 grame, spre surprinderea noastră exact atât a avut și la naștere, a fost sănătoasă. Cezariana a decurs perfect dar ce nu mi-a plăcut era cum se comportau asistentele acolo, nu te ajutau deloc sa înveți cum e cu alăptatul, eu una nu am reușit deloc sa îmi fac copilul sa mănânce la san, da uneori nici la biberon nu dorea, cumva ma certau pentru asta da nici ele nu reușeau sa ii dea cel puțin cu mine de față. In spitalul unde am născut, copiii stau separat de mame, mergeam din 3 in 3 ore la ei când suna clopoțelul sa ii alaptam, de la ora 00 la 06 ne lăsau sa dormim și se ocupau asistentele de hrănirea lor...- experieta mea

Vei citi:
Am ramas insarcinata exact cand ne-am dorit
Bebe avea restricție de creștere intrauterina
Cezariana a decurs perfect
Din pacate asistentele nu au fost de ajutor
Acum, la a doua sarcina, tot la Filantropia voi naste
Alte experiente de la nastere din Craiova - povestite de mamici
 

nasterea prin cezariana

Am ramas insarcinata exact cand ne-am dorit

În noiembrie 2018 am aflat ca sunt însărcinată exact când ne doream, tocmai ce cumpărasem apartamentul, serviciul era bun și făcusem un an vechime sa beneficiez de indemnizatie. Nu știam la ce medic sa merg fiind în oraș nou, asa ca am cerut părerea medicului de familie. Mi-a recomandat un medic care lucra cu Casa de sănătate sa pot merge în privat cu trimitere însă în acel moment era în postnatal asa ca primul control l-am făcut la un alt medic care urma sa nască.

Bebe avea restricție de creștere intrauterina

In ianuarie am fost la Dr. Palasca Denisa de la Spitalul Municipal Filantropia Craiova și mi-a plăcut de dânsa, asa ca am optat sa îmi urmărească sarcina. Din fericire nu am avut o sarcina cu probleme la început, fără grețuri și vărsături, fără sangerari sau dureri, toate au fost bune până la 30 de săptămâni când am început sa am lichid mai puțin, copilul avea restricție de creștere intrauterina însă Dr. Palasca a monitorizat sarcina din ce în ce mai des și a acționat cum trebuie. A încercat sa aștepte pana la 38 de săptămâni, din fericire spre final fata a mai pus câteva grame și la ecografie avea 2680g, spre surprinderea noastră exact atât a avut și la naștere, a fost sănătoasă.

Citeste Restricția de creștere intrauterină: la ce să te aștepti dacă bebe a avut un retard de creștere în timpul sarcinii

Cezariana a decurs perfect

Am avut o experienta foarte bună și frumoasa cu toți medicii, mi-a plăcut de Dr. anestezist ca mi-a explicat totul pas cu pas și, cu toate ca mie îmi e frica de ace, a decurs totul bine fără sa fac vreun atac de panica, nu am simțit operația în afara de momentul când au scos copilul, mi l-au arătat, mi-au dat sa îl pup și după ceva timp m-au dus la ATI. Și acolo s-au comportat frumos asistentele cu mine, când a trecut efectul anesteziei începeam sa simt dureri însă m-au ajutat calmantele administrate.

A doua zi toate fetele din salon erau mutate, eu am rămas ultima deoarece nu puteam sa merg mult pentru ca eram puțin ametita, pierdusem sânge destul în timpul operației. Treptat am reușit sa merg și m-au mutat în salon, am mers și la copil pentru prima dată.

Din pacate asistentele nu au fost de ajutor

Din fericire am avut noroc și de un Dr. Neonatolog super, ne explica ce sa facem, ne dădea sfaturi, ne răspundea la întrebări, ne spunea zilnic evoluția copilului.

Ce nu mi-a plăcut era cum se comportau asistentele acolo, nu te ajutau deloc sa înveți cum e cu alăptatul, eu una nu am reușit deloc sa îmi fac copilul sa mănânce la san, da uneori nici la biberon nu dorea, cumva ma certau pentru asta da nici ele nu reușeau sa ii dea cel puțin cu mine de față. In spitalul unde am născut, copiii stau separat de mame, mergeam din 3 in 3 ore la ei când suna clopoțelul sa ii alaptam, de la ora 00 la 06 ne lăsau sa dormim și se ocupau asistentele de hrănirea lor.

La salon am fost tratata destul de bine, asistentele s-au comportat frumos, am stat vreo 6 zile în spital și nu era nevoie din motive neștiute, nu m-au externat mai devreme deși atât copilul cât și eu eram în regula pentru a pleca acasă.

Acum, la a doua sarcina, tot la Filantropia voi naste

Acum sunt la a 2-a sarcina și peste 2 luni urmează sa nasc, am ales cu drag același medic deși acum sunt unele schimbări, Dr. Ginecolog lucrează la o clinica privata fără sa lucreze cu Casa de sănătate, am plătit un pic mai mult în aceasta sarcină, mai ales ca am făcut și analize pentru trombofilie sa vedem dacă asta a fost cauza restricție de creștere la prima, se pare ca până acum a decurs totul bine, bebe fiind mereu mai mare ecografic fata de primul care era mai mic. Lucrează însă în continuare la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova așa că tot acolo o sa nasc, sper ca sunt condiții bune și sa nu fie greu din cauza restricțiilor cu Covid, sa fiu nevoita sa car bagaje, sa urc și cobor des la scări.

Eu recomand cu drag atât medicul cât și spitalul, singurul dezavantaj este ca nu stau cu copilul în același salon, în rest cred ca e totul ok.

Autor - Lucia, o mamica de la Desprecopii, care a trimis povestea nasterii la adresa redactiei

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte experiente de la nastere din Craiova - povestite de mamici

Nasterea prin cezariana la Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova: asistentele inca nu stiu ce inseamna compasiunea

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Lucia, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII