Căsătoria - Conexiunea dintre bani, sănătate și fericire socială: efectele beneficle ale casatoriei

Casatoria - Conexiunea dintre bani, sanatate si fericire sociala -  efectele beneficle ale casatoriei

Căsătoria - Conexiunea dintre bani, sănătate și fericire socială: efectele beneficle ale casatoriei

Se dovedește că atunci când vine vorba de sănătate, cuplurile căsătorite au un avantaj, în special bărbații căsătoriți. Interesant, nu? Haide să aflăm și de ce ;)

Vei citi:
De ce căsătoria oferă beneficii pentru sănătate?
O legătură importantă între căsătorie și sănătate
Cuplurile căsătorite trăiesc mai mult
Femeile își asumă responsabilitatea principală pentru gestionarea problemelor relaționale
27 Prejudecati despre sex

De ce căsătoria oferă beneficii pentru sănătate?

O teorie care încearcă să explice legătura dintre căsătorie și sănătate este actul de auto-selectare. Pur și simplu, oamenii care sunt mai bogați și mai sănătoși decât media au șanse mai mari nu numai să se căsătorească, ci și să găsească un partener care este mai bogat și mai sănătos decât media. Bărbații și femeile mai puțin sănătoși și bogație decât media sunt mai puțin probabil să se căsătorească.

Deși aceasta poate face parte din poveste, căsătoria oferă partenerilor un sentiment de apartenență, mai multe oportunități de angajament social și sentimente reduse de singurătate. Această integrare socială, sau măsura în care oamenii participă la relațiile și activitățile sociale, poate influența foarte mult sănătatea - de la reducerea riscului de hipertensiune arterială și boli de inimă până la scăderea riscului de deces sau de sinucidere.

O legătură importantă între căsătorie și sănătate

O altă legătură importantă între căsătorie și sănătate implică procesul inflamator al organismului. Cercetările leagă singurătatea și lipsa relațiilor strânse cu inflamația sau cu modul în care organismul reacţionează la boală sau răni. Deși inflamația este necesară pentru vindecare, inflamația cronică este asociată cu boli de inimă, artrită, cancer și boli autoimune. În timp ce adulții singuri au, fără îndoială, relații apropiate foarte semnificative, o căsnicie sănătoasă prin natură oferă mai multe oportunități de apropiere și socializare, susținând legătura dintre căsătorie și inflamație.

Cuplurile căsătorite trăiesc mai mult

Bărbații căsătoriți și femeile căsătorite trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult decât omologii lor necăsătoriți. Un motiv pentru acest beneficiu de longevitate este influența partenerilor conjugali asupra comportamentelor sănătoase. Studiu după studiu arată că persoanele căsătorite mănâncă mai bine și sunt mai puțin probabil să fumeze și să bea în exces.

Calitatea relațiilor poate influența și comportamentele de sănătate. De exemplu, în contextul exercițiilor fizice, atât bărbații, cât și femeile care au raportat niveluri mai ridicate de sprijin conjugal aveau mai multe șanse să facă exerciții fizice. Cu toate acestea, pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, asocierea dintre sprijinul conjugal și mersul pe jos, de exemplu, ca sport, a devenit și mai puternic pentru ei, dar nu același lucru a fost valabil și pentru femeile căsătorite.

Pentru a înțelege în continuare cum beneficiază sănătatea bărbaților de pe urma soțiilor lor, luați în considerare normele culturale care stimulează așteptările că femeile vor fi îngrijitoarele principale în relațiile angajate.

Oamenii de vârstă mijlocie - în special femeile - au fost, de asemenea, descriși ca „generația sandwich”, care au în grijă atât părinți în vârstă, cât și copii. Îngrijirea poate afecta sistemul imunitar și sănătatea generală. În plus, munca invizibilă legată de îngrijirea copiilor și îndatoririle casnice, care adesea revin femeilor în mod disproporționat, le poate lăsa femeilor mai puțin timp pentru îngrijire personală, cum ar fi să fie active fizic.

Femeile își asumă, de asemenea, mai multe responsabilități în ceea ce privește coordonarea programărilor medicale și promovarea aderării la sfaturile medicale pentru soții lor decât o fac soții pentru soțiile lor. Cu toate acestea, bărbații își măresc adesea timpul petrecut îngrijirii atunci când soțiile lor sunt bolnave.

Femeile își asumă responsabilitatea principală pentru gestionarea problemelor relaționale

Calitatea relației și conflictul relațional joacă, de asemenea, roluri importante atunci când vine vorba de căsătorie și sănătate. Socializarea de gen și diferențele de putere fac adesea ca femeile să aibă grija relațiilor lor mai mult decât bărbații, determinându-le să își asume responsabilitatea principală pentru gestionarea problemelor relaționale, în timp ce bărbații își asumă mai puțină povară.

Cercetările arată că femeile au, de asemenea, mai multe șanse să-și bazeze identitatea pe relațiile lor și, prin urmare, atunci când se confruntă cu conflicte maritale sau alte probleme de relație, experimentează mai multe efecte negative asupra sănătății emoționale și fizice decât bărbații. Aceasta poate include risc crescut de sindrom metabolic, inflamație și boli cardiovasculare.

Înseamnă asta că toți bărbații ar trebui să se căsătorească pentru a-și proteja sănătatea sau că persoanele necăsătorite nu se pot bucura de aceleași beneficii pentru sănătate ca și cei care au spus „DA”?

Deloc. Persoanele necăsătorite se pot bucura și ele de sănătate și longevitate. Crearea și menținerea legăturilor sociale puternice și implicarea în comunitate sunt foarte importante atunci când vine vorba de sănătate. În plus, oferirea celor mai bune alegeri de stil de viață disponibile, căutarea asistenței medicale preventive și reducerea stresului pot ajuta pe toată lumea să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă.

27 Prejudecati despre sex

Importanta vietii sexuale intr-un cuplu nu mai trebuie argumentata de mult timp.

Mai pudici sau mai dezinvolti, in cele din urma suntem nevoiti sa acceptam ideea ca sexul este o parte extrem de importanta a vietii noastre.

Insa, desi traim intr-o epoca in care informatia pare sa ne guverneze vietile si ne place sa credem ca stim totul chiar si despre cele mai intime detalii ale vietii noastre, suntem prizonieri involuntari ai unor prejudecati pe care le purtam cu noi uneori de-a lungul intregii vieti ... articolul complet AICI

Despre viata sexuala a cuplului merita citit si:

10 Secrete de-ale vietii sexuale pe care trebuie sa le stii
Cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata?
Ce este Libido-ul si de ce variaza?
20 de legi ciudate privind sexul
Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu
10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri

Forum de discutii foarte sincere
 /Images/intim.jpgFemina Intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime
.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII