Nasterea la spitalul județean de urgență Bacău: experiența mea privind cezariana cu primul copil mult dorit

Nasterea la spitalul judetean de urgenta Bacau -  experienta mea privind cezariana cu primul copil mult dorit

Nasterea la spitalul județean de urgență Bacău: experiența mea privind cezariana cu primul copil mult dorit

Am ajuns la 40 de săptămâni hotărând cu medicul meu că voi naște natural, ultimul control doctorul meu mi-a spus că trebuie să mă internez pentru monitorizare, și declanșarea sarcinii prin tratament... dacă nu nasc în trei zile urmând ca în a 4-a să îmi facă cezariană...

Iata experienta mea cu cezariana la Spitalul județean de urgență Bacău

Vei citi:
Am căutat recenzii despre medici
Am ajuns la 40 de săptămâni
Dupa 10 ore de contractii eram dilatata doar 1 cm
Am avut parte si de o cezariana de urgenta

nasterea prin cezariana

Am căutat recenzii despre medici

Am rămas însărcinată destul de repede după ce ne-am hotărât că ne dorim un copil, soțul mai mult decât mine... poate teama că nu mă voi descurca, că nu voi fi o mamă bună, etc...

Fiind la prima sarcină nu știam cu ce se mănâncă așa că am pus mâna pe telefon și am căutat recenzii despre medici cu care să pot rezona, la cei care fusesem până în prezent nu mi-au oferit ceea ce mă așteptam... am avut ceva infecție, chisturi...

Așadar, am găsit medicul potrivit - nu foarte prietenos dar foarte profesionalist.

Sarcina a fost destul de grea pentru mine primele 4 luni, am luat și multe kg in sarcina, mi s-au umflat foarte tare picioarele, nu puteam să încalț decât papucii de casă... după care ultimele 3 luni din ce in ce mai greu și eu mai mare, termenul era între 10-16 ianuarie 2023 dar bebelușa mea s-a lăsat așteptată și nu a vrut să vină... eram nerabdatoare să nasc și scap de burtă.

Am ajuns la 40 de săptămâni

Am ajuns la 40 de săptămâni hotărând cu medicul meu că voi naște natural, ultimul control doctorul meu mi-a spus că trebuie să mă internez pentru monitorizare, și declanșarea sarcinii prin tratament... dacă nu nasc în trei zile urmând ca în a 4-a să îmi facă cezariană.

Nu eram pregătită pentru niciuna din ele, eu mă simțeam bine, excepție dificultatea de a mă mișca și kg.

Așadar am ajuns in cea de a 3-a zi fără vreun semn de naștere, dureri contracții etc, doar eliminând dopul...

Au început contracțiile dureroase și dese

După 6 ore de la eliminarea dopului au început contracțiile dureroase și dese din 2 in 2 minute, destul de relaxată merg și anunț asistenta și mă mută la etaj pentru a naște...

Mă controlează și mă ține sub monitorizare. Nu eram dilatată deloc, și îmi spune că nu voi naște curând deși durerile, contracțiile erau crunte. După ceva timp mi se rupe apa, mă cheamă din nou la control. La fel, nu eram dilatată deloc deși aveam 5 ore de când începuse durerile, mi s-a mai rupt apa o dată... am început să tremur de durere și epuizare, moașa m-a întrebat de ce fac așa... i-am răspuns că nu am de unde să știu că nu am mai trecut prin asta... Observă că bătăile și mișcării copilului nu sunt normale și îmi pune mască cu oxigen, intrasem în panică nu știam ce se va întâmpla... a spus că o pune așa, să fie... și a plecat.

Dupa 10 ore de contractii eram dilatata doar 1 cm

Eu așteptam să se facă ora 9 să vină doctorul meu să mă vadă și să ia o hotărâre. Trec acele ore grele și merg la control să mă vadă. Eram dilatată doar un centimetru, cu colul închis, după 10 ore de contracții, așa că hotărăște să îmi facă cezariană.

A venit o asistentă destul de drăguță și mi-a cerut haine pentru bebeluș, scutece și dosarul de gravidă, după care m-a informat că va veni anestezistul să semnez o foaie pentru anestezia ce urma să o facă... la ce dureri aveam nu prea am auzit și nici nu i-am bagat in seamă, îmi doream să nasc și atât.

Contracțiile erau foarte dese. Ma urcă pe masă, mă dezbracă de haine și îmi spune sa nu mă mișc că urmează anestezia și scap de durere. Chiar când să îmi facă anestezia m-a luat o contracție și s-a mai rupt apa încă o dată... eram epuizată... amorțesc ușor și nu mai simt durerile.

Cezariana la Spitalul județean de urgență Bacău

In schimb am simțit toate cele 6 tăieturi plus ceva ce umbla prin mine, chiar când a băgat mâna după bebeluș... imediat am auzit-o plângând, un scâncet mic, mititica nici nu știa să plângă... mi-a adus-o lângă mine, am văzut-o, am pupat-o și au luat-o repede au zis că vor avea grijă de ea.

Eram obosită și somnoroasa dar am simțit tot și auzeam tot ce se vorbește...
Recuperare a fost ușoară m-am ridicat destul de repede și deși îmi era foarte greu nu simțeam acel dor să îmi văd bebelina și nu înțelegeam de ce... a fost destul de greu dar după ce mi-a adus bebelușul nu mă mai puteam dezlipi de ea... așadar, după ce îți vezi și simți copilul totul se schimbă radical.

Dragi viitoare mămici, nu intrați în panică și nu vă temeți să dați naștere indiferent cum va fi, natural sau cezariană, totul decurge de la sine și Dumnezeu vă întărește.

Autor - Ioana, o mamica de la Desprecopii

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Ioana, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII