Naștere neașteptată în săptămâna 37 - experiența nașterii naturale la Spitalul Filantropia

Nastere neasteptata in saptamana 37 - experienta nasterii naturale la Spitalul Filantropia

Naștere neașteptată în săptămâna 37 - experiența nașterii naturale la Spitalul Filantropia

În săptămâna 37, m-am trezit peste noapte ca eram balonată, la prima oră i-am zis soțului că trebuie să mergem la o consultație, să îmi spună ce pot lua pentru balonare în sarcină...

M-am dus la urgente la o clinica privată căci aveam abonament, dar medicul a spus ca acolo e pentru urgențe ce țin de sarcină nu de balonare 😆dar fiind însărcinată m-a pus la o monitorizare. I-am zis că de câteva ore nu l-am mai simțit pe bebe mișcându-se.

Vei citi:
Colul era inchis
Am ajuns la spitalul Filantropia la 11:00
Colul era deschis acum!
Contracțiile erau tot mai dese
La expulzie am simtiti o eliberare, caldura
Nașterea la Filantropia - alte experiente povestite de mămici

nastere vaginala

Colul era inchis

În săptămâna 37, m-am trezit peste noapte ca eram balonata, la prima ora i-am zis soțului ca trebuie sa mergem la o consultatie, sa îmi spună ce pot lua pentru balonare în sarcina.

M-am dus la urgente la o clinica privata căci aveam abonament, dar medicul a spus ca acolo e pentru urgente ce țin de sarcina nu de balonare 😆 fiind însărcinată m-a pus la o monitorizare. I-am zis ca de câteva ore nu l-am mai simțit pe bebe mișcându-se. La monitorizare la fel a fost, fapt pentru care mi-a zis sa mai facem și a doua monitorizare după ce mănânc și beau ceva. Rezultatul a fost la fel, a verificat colul și era închis. Protocolul a fost sa ma trimită la spital, pentru internare. Am plecat de acolo panicata, deși probabil bebe dormea.

Am ajuns la spitalul Filantropia la 11:00

Am mers la camera de garda unde am tot așteptat pana la 12:00 când mi s-a făcut o consultatie ecografica, mi-a introdus degetul sa verifice colul, dar era una cu mana proasta ca a fost foarte dureros și traumatizant (o colega de salin la fel a zis de ea), am sângerat cu niste dop gelatinos.

Colul era deschis acum!

13:00 - mi-a făcut fisa de internare, după ce s-a mai uitat o data la col și la ecograf. Colul era deschis, poate de când a băgat degetele în asemenea hal.

14:00 - au început contracțiile dureroase pe care nu le-am avut pana atunci, mi-a făcut internarea (mi-au dat ele camasa împrumut) și am luat pe salon doar un bagaj mic cu un pachet de 26 pampersi+șervețele umede, camasa, 4 buc chiloti unica folosință, Tampoane 2-3, buletin, portofel, telefon încărcător. Am avut și alte fise de semnat.

Așteptarea a fost în salon cu 4-5 paturi, fetele veneau/plecau. Unele sa nască, altele mergând acasă nefiind momentul căci năsteam natural.

Contracțiile erau tot mai dese

17:00 m-a pus la o monitorizare CTG, contracțiile erau tot mai dese și am așteptat, salonul se golea și eu am rămas singura pana la 21:30 când mi-au zis ca trebuie sa merg în sala de travaliu, o camera mica îngustă cu pereți albaștri ; a venit momentul. Contracțiile erau tot mai dureroase, mi-au băgat perfuzii, probabil oxitocina pentru dilatare, și o injecție în fesa. De la dilatare 4,am ajuns la 8-9 când au zis ca trebuie sa nasc, s-a rupt apa lichidul era verde, a sunat alarma și au venit toți în sala îngustă de travaliu, s-a populat cu oameni, eu eram amețita și mi-au dat si gaz ilariant care m-a ajutat, dar abia după 4 contracții am reușit sa fac expulzia.

La expulzie am simtiti o eliberare, caldura

La 23 a venit pe lume bebelina 💕 și am simțit doar o eliberare, căldură. Mi-au dat-o sa o pup și sa îmi facă poze, apoi au luat-o la măsurat etc. Am rămas în continuare acolo sa ma coase, căci a trebuit sa ma taie. După care m-a transferat într-un alt salon unde am stat 1h sa îmi fac masaj la burtica sa se elimine, curgă lohiile.

Ne-am reîntors în salon și după 2-3h mi-au adus bebelușul, micuț 2,5kg născut neașteptat de devreme. O frumusețe mica!

Autor - Aneliram, o mamica de la Desprecopii 

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Nașterea la Spitalul Filantropia din București - alte experiențe povestite de mamici

Când ți se rupe apa iar soțul caută dopul în pat. Nașterea naturală la Filantropia - experienta mea

Când mi-au pus puiul pe piept, toate durerile au dispărut - experiența nașterii naturale la Spitalul Filantropia

Nașterea naturală a unui pui de urs la Spitalul Filantropia: cu 3 moașe și cu bune și cu rele - experiența mea

Nasterea la Filantropia: Am nascut la 37 de saptamani prin cezariana si e o decizie pe care nu o regret - experienta mea

Nașterea sub hipnoza la Filantropia cu instrucțiunile moașei pe whatsapp - ce mi-a placut si ce NU mi-a placut

►► NASTEREA IN BUCURESTI - EXPERIENTELE MAMICILOR

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Aneliram, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII