Cum îi poți asigura copilului tău cea mai mare cantitate de vitamina D3? Iată răspunsul

Cum ii poti asigura copilului tau cea mai mare cantitate de vitamina D3? Iata raspunsul

Vitamina D3 este o vitamină solubilă în grăsimi, esențială pentru dezvoltarea optimă a copilului. Aceasta joacă un rol crucial în absorbția calciului și a fosforului, care sunt elemente extrem de importante pentru o dezvoltare sănătoasă a oaselor și a dinților. În continuare, vom discuta despre importanța vitaminei D3 pentru dezvoltarea copilului și modalitățile prin care aceasta poate fi furnizată - atât prin prin alimentație, cât și prin suplimente alimentare.

De ce este importantă vitamina D3 pentru dezvoltarea copilului?

Vitamina D3 este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului și are multiple beneficii pentru sănătate:

 Ajută la absorbția calciului: Vitamina D3 este necesară pentru absorbția și utilizarea calciului în organism. Calciul este important pentru dezvoltarea oaselor și a dinților copilului.

 Susține sistemul imunitar: Vitamina D3 poate ajuta la creșterea nivelului de anticorpi și la protejarea copilului împotriva infecțiilor.

 Contribuie la dezvoltarea musculară: Vitamina D3 poate ajuta la dezvoltarea și menținerea sănătoasă a mușchilor copilului.

 Îmbunătățește starea de spirit: Vitamina D3 poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea riscului de depresie.

 Contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular: Vitamina D3 poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge în limitele normale, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

În cazul în care copilul nu primește suficientă vitamina D3, poate apărea o deficiență, care poate avea consecințe negative asupra sănătății sale. De aceea, este important să primească suficientă vitamina D3 prin alimentație, expunerea moderată la soare și/sau suplimente alimentare, sub supravegherea medicului pediatru.

Important: O deficiență de vitamina D3 poate duce la o absorție redusă a calciului și a fosforului, ceea ce poate compromite dezvoltarea normală a oaselor și poate crește riscul de apariție a rahitismului, o afecțiune caracterizată prin oase fragile și deformate.

Cum poate fi furnizată vitamina D3 în alimentația copilului?

Vitamina D3 poate fi obținută în urma expunerii la soare sau din alimente. Expunerea la soare este una dintre cele mai bune surse de vitamina D3, deoarece pielea produce această vitamină în prezența razelor UVB. Cu toate acestea, este important să luăm în considerare că excesul de expunere la soare poate fi dăunător și poate crește riscul de cancer de piele. De aceea, este important să protejăm copilul de razele UVB prin utilizarea cremelor cu factor de protecție solară și prin evitarea expunerii directe la soare în orele de vârf.

Alimentele sunt o altă sursă importantă de vitamina D3. Alimentele bogate în vitamina D3 includ:

• Peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele sau macroul.
• Ouăle, mai ales gălbenușul.
• Laptele fortificat cu vitamina D3.
• Unele cereale fortificate cu vitamina D3.
• Ciupercile.

Cu toate acestea, este posibil ca alimentele să nu furnizeze suficientă vitamina D3, mai ales în cazul copiilor care nu au o alimentație echilibrată. De aceea, medicii recomandă suplimentarea cu vitamina D3 pentru copiii care nu primesc suficientă vitamină din alimentație sau din expunerea la soare.

Suplimentarea alimentației cu vitamina D3

Sanvero Vitamina D3 Colecalciferol, spray, este un supliment alimentar care conține vitamina D3, care are un rol important în organism.

Contribuie la funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar și la menținerea sănătății dinților. Suplimentarea alimentației cu vitamina D3 este recomandată bebelușilor din primele zile de viață, indiferent de modul de hrănire (lapte matern sau formule pentru sugari)..

Beneficii Vitamina D3 Colecalciferol

• contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge;
• contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la funcționarea normala a sistemului muscular;
• dispune de o pompiță care asigură o dozare precisă a produsului.

Mod de administrare Vitamina D3 Colecalciferol

Doza zilnică recomandată pentru un efect benefic este, pentru sugari, din primele zile de viață, 2 pufuri o dată pe zi (apăsați/activați de două ori pe pompiță dozatoare până la capăt).
Se administrează direct în gurița bebelușului (introduceți vârful pompiței între buzele bebelușului și activați pompița), fie combinat cu laptele (matern sau formulă pentru sugari).

Este important de menționat că suplimentarea cu vitamina D3 ar trebui să fie întotdeauna administrată conform recomandărilor medicului sau specialistului în nutriție și să fie parte a unei abordări generale echilibrate privind alimentația și stilul de viață sănătos pentru copii. Consultarea unui profesionist medical sau nutriționist înainte de administrarea oricărui supliment alimentar este întotdeauna recomandată, pentru a se asigura că doza și modul de administrare sunt potrivite pentru vârsta, greutatea și starea de sănătate a copilului.

Consiliere din partea farmaciștilor DONA, pentru tine și familia ta

Pentru a încuraja întrebările clienților lor, Farmaciile Dona oferă consiliere farmaceutică de calitate ori de câte ori ai nevoie, în rețeaua de peste 300 de farmacii DONA..

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️