Postpartum: Cum să faci față uneia dintre cele mai dificile perioade ca proaspătă mămică și de ce este important magneziul

Postpartum: Cum sa faci fata uneia dintre cele mai dificile perioade ca proaspata mamica si de ce este important magneziul

A deveni mamă este o experiență unică și minunată, însă poate fi și extrem de solicitantă. În această perioadă este important ca proaspăta mămică să acorde o atenție specială nutriției și sănătății sale fizice dar și mentale, pentru a putea face față tuturor provocărilor care vin la pachet cu aducerea pe lume a noului membru al familiei, micului pui de om mult așteptat. În acest context, magneziul joacă un rol foarte important în menținerea stării de sănătate și a echilibrului mental.

Perioada postpartum - una dintre cele mai dificile și solicitante pentru o femeie

Din punct de vedere fizic, perioada postpartum poate fi una foarte dureroasă și incomodă pentru o femeie. Ea poate experimenta crampe abdominale, dureri de cap, sângerări vaginale, umflături și durere la nivelul sânilor. De asemenea, poate fi dificil să își regăsească greutatea și forma fizică anterioară sarcinii.

Pe lângă aceste probleme fizice, perioada postpartum poate fi și foarte solicitantă din punct de vedere psihologic. Femeile pot experimenta o varietate de emoții, inclusiv anxietate, depresie, stres și oboseală. Schimbările hormonale și noile responsabilități care vin odată cu creșterea unui copil pot face ca această perioadă să fie una foarte dificilă pentru proaspetele mame.

Este important ca femeile să acorde atenție atât aspectului fizic, cât și psihologic ale perioadei postpartum și să caute sprijinul de care au nevoie. Iar acest sprijin poate veni din partea partenerului de viață, familiei, prietenilor sau profesioniștilor în domeniul sănătății. Este important ca femeile să ia pauze regulate, să își îngrijească corpul și să își acorde timp să se odihnească și să se recupereze.

În această perioadă, corpul mamei se schimbă radical, în timp ce trebuie să se ocupe de un copil nou-născut și de alte responsabilități familiale. În aceste condiții, nutriția adecvată și suplimentele alimentare pot face diferența.

Magneziul este un mineral esențial care joacă un rol important în menținerea sănătății

Magneziul este un mineral esențial pentru corpul omenesc. El este implicat în peste 600 de funcții metabolice din organism, contribuind la o bună funcție musculară, la funcționarea normală a sistemului nervos, la îmbunătățirea performanțelor sportive, dar și la reducerea efectelor stresului.

Acesta ajută la reglarea tensiunii arteriale, la menținerea unei inimi sănătoase și a sistemului imunitar puternic. În plus, magneziul ajută la relaxarea musculaturii și la menținerea unui somn odihnitor, ceea ce este extrem de important pentru o proaspătă mămică. De asemenea, acesta ajută la menținerea sănătății mentale, fiind util în combaterea anxietății și a depresiei postpartum.

Dar, la fel de important pentru mame în această perioadă solicitantă, este să aibă sprijinul familiei și al prietenilor. În plus, poate fi benefică o discuție cu medicul sau cu un consilier specializat în sănătatea mentală privind orice probleme de sănătate mintală sau fizică întâmpinate.

Pe lângă magneziu, este important ca o proaspătă mamă să aibă grijă de nutriția sa, să se odihnească suficient și să facă exerciții ușoare pentru a-și menține sănătatea fizică și mentală. Alimentele bogate în magneziu includ nuci, semințe, legume cu frunze verzi și cereale integrale. Iată câteva dintre cele mai bune surse alimentare de magneziu și beneficiile pe care le oferă:

 Spanacul: este o sursă excelentă de magneziu, conținând aproximativ 157 mg de magneziu per ceașcă (240 ml). Acesta ajută la menținerea tensiunii arteriale normale, a sănătății osoase și a sistemului imunitar puternic.

 Migdalele: sunt o altă sursă bună de magneziu, conținând aproximativ 80 mg de magneziu per 28 de grame. Acestea ajută la menținerea sănătății inimii, a sistemului nervos și la combaterea stresului.

 Semințele de dovleac: sunt o sursă excelentă de magneziu, conținând aproximativ 150 mg de magneziu per 28 de grame. Acestea ajută la menținerea sănătății osoase și a sistemului nervos.

 Fasolea: este o sursă bună de magneziu, conținând aproximativ 120 mg de magneziu per ceașcă (240 ml). Aceasta ajută la menținerea sănătății inimii și la îmbunătățirea digestiei.

 Avocado: este o altă sursă bună de magneziu, conținând aproximativ 58 mg de magneziu per fruct. Acesta ajută la menținerea sănătății inimii și la menținerea tensiunii arteriale normale.

În general, este recomandat ca femeile să consume între 310 și 360 mg de magneziu pe zi, în funcție de vârstă și de nivelul de activitate fizică. În timpul sarcinii și alăptării, nevoile de magneziu ale unei femei cresc, astfel încât este important să se asigure consumul recomandat de medic.

Consiliere din partea farmaciștilor DONA, pentru tine și familia ta
Pentru a încuraja întrebările clienților lor, Farmaciile Dona oferă consiliere farmaceutică de calitate ori de câte ori ai nevoie, în rețeaua de peste 300 de farmacii DONA.

Magneziu organic, Sanvero - Supliment alimentar indicat în perioadele de stres psihic și cele de efort fizic intens

Magneziu organic este un supliment alimentar care conține 4 săruri organice de magneziu - bisglicinat de magneziu, citrat de magneziu, pidolat de magneziu și gluconat de magneziu - pentru o absorbție optimă a magneziului în organism.

Magneziul joacă un rol important în menținerea funcționării normale a creierului și în menținerea unei bune dispoziții. Acesta contribuie la reducerea efectelor stresului, stimulând relaxarea musculară și reducerea anxietății. Magneziul poate ajuta și la diminuarea nivelului hormonilor de stres, în special a cortizolului, împiedicând hormonul să ajungă la nivelul creierului.

Un aport optim de magneziu ajută la reducerea nivelului de stres din organism și contribuie la obținerea unei stări de relaxare.

 Beneficii Magneziu organic, Sanvero

 Asocierea celor 4 săruri de magneziu asigură o biodisponibilitate ridicată a acestui mineral în organism.
 Asigură funcționarea normală a sistemului nervos.
 Contribuie la menținere sănătății psihice.
 Participă la sinteza normală a proteinelor și la procesul de diviziune celulară.
 Ajută la reducerea oboselii și extenuării.
 Contribuie la menținerea echilibrului electrolitic.

În concluzie, perioada postpartum poate fi extrem de solicitantă pentru o proaspătă mamă, dar nutriția adecvată și suplimentele alimentare pot ajuta foarte mult în menținerea stării de sănătate și a echilibrului mental.

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️