Ce și-ar fi dorit Bill Gates să știe la final de facultate, dacă ar fi terminat facultatea

Ce si-ar fi dorit Bill Gates sa stie la final de facultate, daca ar fi terminat facultatea

Ce și-ar fi dorit Bill Gates să știe la final de facultate, dacă ar fi terminat facultatea

În cadrul discursului său ținut cu ocazia unei ceremonii de absolvire, Bill Gates a împărtășit tinerilor absolvenți cele mai importante sfaturi - sfaturi pe care și-ar fi dorit să le audă la propria absolvire dacă ar fi participat la aceasta. Așadar, pregătiți-vă să învățați de la unul dintre cei mai străluciți oameni ai timpurilor noastre! Iată care a fost discursul lui Bill Gates:

Vei citi:
Discursurile de absolvire ale lui Bill Gates
Promoția din 2023 nu este un grup obișnuit de absolvenți
Ce știe unul care a renunțat la facultate?
Nu ești niciodată prea inteligent pentru a fi confuz
Îndreaptă-te către munca care rezolvă o problemă importantă
A patrulea sfat este simplu: nu subestima puterea prieteniei
Nu ești leneș dacă îți permiți câteva momente de respiro
Promoția 2023, viitorul vă aparține

Discursurile de absolvire ale lui Bill Gates de la cele mai prestigioase universități din lume

"Pe parcursul carierei mele, am avut norocul să țin două discursuri de absolvire: unul la Harvard - alma mater de la care nu am absolvit niciodată - în 2007 și unul la Stanford în 2014. În acest weekend, am ținut cel de-al treilea discurs absolvenților de la Northern Arizona University din domeniile silviculturii și ingineriei.

Promoția din 2023 nu este un grup obișnuit de absolvenți

Înainte ca majoritatea dintre ei să termine primul an de colegiu, a apărut o pandemie care a schimbat viața și educația așa cum le cunoșteam. Au avut nevoie de reziliență, perseverență și multă ingeniozitate pentru a ajunge la acest moment. Așadar, am fost bucuros să-i felicit înainte de a începe următoarele etape ale vieții lor și să împărtășesc câteva învățăminte pe care le-am dobândit în decursul deceniilor de când am părăsit propriul campus universitar.

Ce știe unul care a renunțat la facultate?

Sfatul pe care l-am împărtășit cu promoția din 2023 este același sfat pe care l-aș fi putut folosi și eu. Unii dintre voi poate știți că nu am reușit să particip la propria mea ceremonie de absolvire. Am părăsit facultatea după trei semestre pentru a începe Microsoft. Așadar, ce știe unul care a renunțat la facultate? Sincer, nu prea multe personal.

În timp ce mă pregăteam pentru astăzi, m-am gândit la modul în care voi, ca proaspăt absolvenți, puteți avea cel mai mare impact asupra lumii cu educația primită aici. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la ceremonia de absolvire pe care nu am avut-o niciodată, la discursul de absolvire pe care nu l-am auzit niciodată și la sfaturile pe care nu le-am primit într-o zi ca aceasta.

Asta este ceea ce vreau să împărtășesc cu voi astăzi: cele cinci lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le aud la ceremonia de absolvire la care nu am participat.

Primul lucru: Viața ta nu este o piesă de teatru cu un singur act

Probabil simțiți acum multă presiune de a lua decizii corecte privind cariera voastră. S-ar putea să simțiți că aceste decizii sunt permanente. Nu sunt. Ceea ce faceți mâine - sau în următorii zece ani - nu trebuie să fie ceea ce veți face pentru totdeauna.

Când am părăsit școala, am crezut că voi lucra la Microsoft pentru tot restul vieții. Astăzi, încă iubesc munca în domeniul software-ului, dar filantropia este job-ul meu. Îmi petrec zilele lucrând pentru a crea inovații care luptă împotriva schimbărilor climatice și care reduc inegalitățile din întreaga lume - inclusiv în sănătate și educație.

Mă simt norocos că fundația noastră are ocazia să susțină instituții uimitoare, cum ar fi NAU - chiar dacă nu asta îmi imaginam că voi face când aveam 22 de ani. Nu numai că e ok să-ți schimbi opinia sau să ai o a doua carieră... poate fi chiar foarte bine.

Nu ești niciodată prea inteligent pentru a fi confuz

Al doilea sfat pe care aș fi dorit să-l aud la absolvirea mea este că nu ești niciodată prea inteligent pentru a fi confuz. Am crezut că știu tot ce trebuie să știu când am părăsit colegiul. Dar primul pas pentru a învăța ceva nou este să îmbrățișezi ceea ce nu știi, în loc să te concentrezi pe ceea ce știi.

La un moment dat în cariera ta, vei întâmpina o problemă pe care nu o poți rezolva singur. Când se întâmplă asta, nu intra în panică. Ia o gură de aer. Forțează-te să gândești bine lucrurile. Apoi găsește oameni deștepți de la care să înveți.

Ar putea fi un coleg cu mai multă experiență. Ar putea fi unul dintre colegii tăi de absolvire, care are o perspectivă mai bună și te va determina să gândești diferit. Ar putea fi un expert în domeniu care este dispus să-ți răspundă la întrebări prin DM.

Aproape tot ce am realizat a venit pentru că am căutat oameni care știau mai mult. Oamenii vor să te ajute. Cheia este să nu-ți fie frică să întrebi.

Poate că ai terminat cu școala. Dar poți - și ar trebui - să vezi restul vieții tale ca o educație.

Îndreaptă-te către munca care rezolvă o problemă importantă

Al treilea sfat este să te îndrepți către munca care rezolvă o problemă importantă. Vestea bună este că ai absolvit într-un moment în care există multe probleme importante de rezolvat. Noi industrii și companii apar în fiecare zi, iar acestea îți permit să-ți câștigi existența și să faci o diferență, și avansările în știință și tehnologie au făcut mai ușor ca niciodată să ai un impact mare.

De exemplu, mulți dintre voi devin silvicultori. Profesorii voștri v-au învățat despre instrumente de ultimă generație, precum dronele care utilizează LIDAR pentru a produce hărți precise ale podelei pădurii. Ați putea găsi noi moduri de a utiliza această tehnologie pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Unii dintre voi porniți să vă construiți cariere ca programatori. V-ați putea utiliza talentul pentru a vă asigura că toate persoanele pot beneficia de inteligența artificială sau pentru a ajuta la eliminarea prejudecăților din IA.

Când îți petreci zilele făcând ceva care rezolvă o problemă mare, te energizează să faci cel mai bun lucru posibil. Te forțează să fii mai creativ și dă vieții un sens puternic.

A patrulea sfat este simplu: nu subestima puterea prieteniei

Când eram la școală, am devenit prieten cu un alt student care împărtășea multe dintre interesele mele, cum ar fi romanele science fiction și revistele cu calculatoare. Puțin știam cât de importantă va fi această prietenie. Numele prietenului meu era Paul Allen și am fondat Microsoft împreună.

Amintiți-vă că oamenii alături de care ați stat în conferințe, cu care ați schiat la Snowbowl și cu care ați concurat în Wingo night nu sunt doar colegii voștri de clasă. Ei sunt rețeaua voastră, viitorii voștri co-fondatori și colegi, o sursă valoroasă de sprijin, informații și sfaturi.

Singurul lucru mai valoros decât bagajul cu care plecați astăzi de pe scenă este cine vă însoțește pe scenă.

Nu ești leneș dacă îți permiți câteva momente de respiro

Ultima mea recomandare este aceea pe care eu însumi mi-aș fi putut-o folosi cel mai mult. Mi-a luat mult timp să învăț asta. Și este următoarea: nu ești leneș dacă îți permiți câteva momente de respiro.

Când aveam vârsta voastră, nu credeam în vacanțe. Nu credeam în weekend-uri. Îi determinam pe toți cei din jurul meu să lucreze foarte multe ore. În primele zile ale Microsoft, biroul meu avea vedere spre parcare - și țineam evidența a cine pleca devreme și cine stătea până târziu.

Dar pe măsură ce am îmbătrânit - și mai ales odată cu venirea paternității - am realizat că există mai mult în viață decât muncă.

Nu așteptați atât de mult timp ca mine să învățați această lecție. Luați-vă timp pentru a vă îngriji relațiile, pentru a sărbători succesele voastre și pentru a vă recupera după pierderi.

Luați o pauză când aveți nevoie. Fiți blânzi cu oamenii din jurul vostru atunci când au nevoie.

Și înainte de a începe următoarea etapă a vieților voastre, luați o pauză și distrați-vă. Seara asta, în acest weekend, în această vară, oricând. Meritați asta.

Promoția 2023, viitorul vă aparține

Cred că voi veți fi cei care vor rezolva criza climatică și vor reduce discrepanța dintre cei bogați și cei săraci.

Ați făcut deja istorie prin participarea la colegiu în timpuri cu adevărat fără precedent. Nu am nicio îndoială că veți continua să faceți istorie pe parcursul vieții voastre. Abia aștept să văd cum veți conduce progresul în întreaga lume.

Felicitări pentru atingerea acestui moment important în viața voastră." - Bill gates (sursa: linkedin.com - mai 2023)

Discursul de absolvire este un moment important în viața oricărui absolvent

Un discurs de absolvire este un moment important în viața oricărui absolvent, iar atunci când este susținut de o personalitate influentă, cu o carieră impresionantă, precum Bill Gates, acest moment devine cu atât mai valoros și memorabil. Un asemenea discurs poate reprezenta un moment de inspirație și motivație pentru absolvenții care sunt pe punctul de a-și începe carierele și a face alegeri importante pentru viitorul lor.

Bill Gates, prin discursul său, le-a oferit nu doar sfaturi valoroase, ci și o perspectivă asupra lumii și a viitorului, bazată pe experiența sa vastă și pe cunoștințele sale deosebite în domeniul tehnologiei și al afacerilor.

Discursul poate fi un punct de pornire pentru dezvoltarea unor abilități și a unei gândiri critice și inovatoare, care să ajute absolvenții să contribuie la progresul societății și la soluționarea problemelor complexe cu care se confruntă lumea contemporană.

Primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce

A venit vremea primelor intalniri pentru adolescentul tau? Desigur ca iti aduci aminte de primele tale intalniri din perioada adolescentei. Ei bine,  obiceiurile de intalnire s-au schimbat de atunci cand erai tu adolescent.

Cea mai izbitoare diferenta este varsta frageda la care copii incep acum sa se intalneasca: in medie, treisprezece ani si jumatate pentru fete si cincisprezece si jumatate pentru baieti.

Iata mai multe ganduri despre primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce. 

5 lucruri important de stiut  - pentru parintii de adolescenti

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii
Temele pentru acasa - schema secreta a parintilor (de stiut neaparat)
Totul despre pilula contraceptiva: minighid pentru adolescenti si parinti
8 Moduri de a relationa cu copilul adolescent

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII