O sarcina sub amenintarea avortului cu sept uterin. Nasterea prin cezariana la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc - experienta mea

O sarcina sub amenintarea avortului cu sept uterin. Nasterea prin cezariana la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc - experienta mea

O sarcina sub amenintarea avortului cu sept uterin. Nasterea prin cezariana la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc - experienta mea

Sarcina mea din păcate a fost cu complicații. 😔 Am sept uterin, care din cele spuse, în multe cazuri nu permite dezvoltarea fătului în uter, deoarece uterul este aproape împărțit în 2, asta însemnând pierderea sarcinii sau naștere prematură.

Din acest motiv am avut sângerări de mai multe ori, iar mereu când am ajuns la urgențe în Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, prima propoziție a fost "Trebuie avort.." . Mereu au fost aroganți și vorbeau cu mine de parcă sunt o cârpă. Eu simțem că bebe e acolo și e bine și de 3 ori am și semnat că ies din spital pe propria răspundere.

Vei citi:
Nu recomand Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc
Am ajuns la Miercurea Ciuc, la un doctor de nota 10
Mă simțeam ca acasă, personalul e suuuperb
Recomand Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc

nasterea prin cezariana

Nu recomand Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc

Sarcina mea din păcate a fost cu complicații. Am sept uterin, care din cele spuse, în multe cazuri nu permite dezvoltarea fătului în uter, deoarece uterul este aproape împărțit în 2, asta însemnând pierderea sarcinii sau naștere prematură. Din acest motiv am avut sângerări de mai multe ori, iar mereu când am ajuns la urgențe în Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, prima propoziție a fost "Trebuie avort.." . Mereu au fost aroganți și vorbeau cu mine de parcă sunt o cârpă. Eu simțem că bebe e acolo și e bine și de 3 ori am și semnat că ies din spital pe propria răspundere.

Riscul avortului în cazul unui sept uterin este crescut în comparație cu femeile care nu au această anomalie uterină. Septul uterin reprezintă o separare sau o diviziune anormală în uter, care poate fi prezentă din naștere. Acest sept poate afecta implantarea și dezvoltarea normală a embrionului în uter și poate crește riscul de avort spontan.

Există mai multe moduri în care septul uterin poate influența riscul de avort. De pilda:

Deficiențe ale vascularizației: Septul uterin poate afecta fluxul de sânge către embrion, ceea ce poate duce la deficiențe în alimentarea cu nutrienți și oxigen, compromițând dezvoltarea acestuia.

Implantare anormală: Septul uterin poate crea un mediu inadecvat pentru implantarea embrionului. Acesta poate interfera cu atașamentul adecvat al embrionului de peretele uterin, ceea ce poate duce la eșecul implantării și, ulterior, la un avort spontan.

Dimensiuni reduse ale cavității uterine: Prezența septului uterin poate restricționa spațiul disponibil pentru creșterea și dezvoltarea embrionului în uter. Acest lucru poate duce la compresia și restricționarea creșterii fetale, ceea ce crește riscul de avort.

Nu toate femeile cu sept uterin vor experimenta un avort spontan. Unele femei pot rămâne însărcinate și pot duce sarcina la termen cu succes. Totuși, riscul este mai mare în comparație cu femeile fără sept uterin. - sursa Desprecopii.com

Așa am ajuns la Miercurea Ciuc, la un doctor de nota 10

El m-a ajutat enorm de mult. Termenul a fost pe 8 decembrie, dar a zis și el sa fiu pregătită de la începutul lunii noiembrie, în caz de... până la urmă, având multă credință, după 22 de ore de travaliu, am ajuns la cezariană de urgență deoarece placenta a început să se dezlipească. Am născut pe 14 decembrie la Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc, iar în timpul travaliului toți s-au comportat foarte frumos, de parcă eram copilul lor, mă mângâiau, mă susțineau și mă ajutau cum și unde se putea, mereu au fost atenți la mine, nu mă neglijau. În timpul operației doctorul anesteziolog vorbea cu mine, îmi zicea ce se întâmplă. Au lăsat pe mine bebelina până au terminat operația, iar după a stat 2 ore cu mine.

Mă simțeam ca acasă, personalul e suuuperb

După naștere, mi-au arătat tot cum și ce trebuie să fac, dacă aveam întrebări îmi răspundeau fără nici o problemă, mă simțeam ca acasă, personalul e suuuperb, de la infirmieri până la doctori, secția de nou-născuți, ginecologie obstetrică, toți toți ...

Recomand Spitalul Municipal din Miercurea Ciuc

Spitalul e foarte curat, mâncarea e grozavă, delicioasă.
Nu am auzit nici un cuvânt urât, nici o privire urâtă de la nimeni din personal, deși îmi era tare frică de asta după experiența mea din Odorhei, ca să nu rămân cu traume. Orice doctor era de gardă se comporta frumos, îmi explica tot. Pot spune că dacă naști la Miercurea Ciuc, nu contează cine sunt de gardă, poți avea 100000% încredere în ei, și în doctori, si în moașe, asistenți. Recomand cu cea mai mare sinceritate acest spital, nu te forțează nimeni cu nimic, dimpotrivă, îți respectă deciziile. Recuperarea a fost foarte ușoară, m-au ajutat și în asta.

Recomandarea mea este că orice problemă ai merită să te vadă măcar 2 doctori, deoarece unu a zis la Odorhei că e sarcină oprită din evoluție, iar la o oră distanță la Miercurea Ciuc au zis că totul e ok, se auzeau bătăile inimii. Instinctul matern chiar există și e foarte puternic deja și în timpul sarcinii.❤️ Spitalul, medicii, asistentele și restul de la mine primesc nota 10* și sunt foarte recunoscătoare pentru ei! Fără implicarea lor rapidă acum nici eu, nici bebe nu am fi. Dar Dumnezeu a fost cu noi mereu!❤️

Anais-Sarah născută pe 14 Decembrie cu 3410 g și 54 cm la ora 17.40

Autor - Monica, o mamica de la Desprecopii

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Monica, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII