"Testul de sarcină pozitiv” - Momentul care îți schimbă viața | Povestea mea

"Testul de sarcină pozitiv” - Momentul care îți schimbă viața | Povestea mea

Cum a început totul: Emoția unei dimineți de weekend

Eram împreună de 3 ani și ne mutasem împreună foarte rapid; eram fericiți. El își schimbase locul de muncă și câștiga mult mai bine, dar locuiam în chirie. Ieșeam o dată pe săptămână în club sau cu prietenii, ne plăceau vacanțele, mergeam la concerte și festivaluri, eram liberi și simțeam cumva că eram încă la început. În plus, eu nu luam anticoncepționale (am fost mereu împotriva lor, opțiune personală), așa că aveam doar relații sexuale protejate, iar el era extrem de atent. Uneori mă gândeam dacă făcea asta pentru mine sau pentru că nu era încă sigur de relația noastră. Din acest motiv, subiectul „un copil” mi se părea o poveste dincolo de orizont.

Pe 6 mai, într-o dimineață de duminică, cu o voce tremurândă și o emoție nestăpânită în ochi, și-a împletit cuvintele într-un soi de confesiune și a spus: „Îmi doresc un copil.” 💕
 

Fast forward la testul de sarcină

Nu m-am mai protejat... dar lucrurile nu au decurs rapid, așa cum am crezut. Așa cum semințele purtate de vânt își caută cu răbdare locul potrivit pentru a răsări, așa și la noi a fost nevoie de peste 10 luni de încercări și o vacanță în Grecia să ajungem la marele moment, testul de sarcină!

Cu ciclul meu menstrual precum un ceas elvețian, o întârziere de câteva zile mi-a aprins alarma interioară. Era din nou weekend, eram singură (el se afla la o conferință în Cluj), iar eu, cu un test de sarcină în mână, trăiam speranțe îmbrățișate de temeri. Secundele se alungeau și, într-o clipă suspendată, o linie roz a apărut pe test. O nouă viață împletea destinul lui cu al meu, și inima mea s-a umplut cu ecoul unei bătăi noi.

Dar stai... brusc am fost copleșită de neliniște, căci a doua linie, cea care confirma sarcina, părea o umbră palidă lângă linia de control. Am hotărât să îmi pun inima la încă o încercare refăcând testul, așa că nu l-am sunat să îi împărtășesc veștile.

Testul l-am repetat abia a doua zi și liniile erau acum clare, două liniuțe, vestind o nouă etapa în viața noastră. Acum era momentul să-l sun; nu mai puteam aștepta, deși știam că era la volan, în drum spre casă...

Un telefon ciudat

Sunt însărcinată”, am rostit în telefon cu o voce tremurândă. Am așteptat, pregătită să analizez fiecare silabă și inflexiune a vocii lui. Dar o tăcere s-a întins între noi, iar inima îmi bătea sălbatic. Auzeam zgomotul motorului, auzeam alte mașini, dar el nimic. Apoi, am auzit o respirație adâncă și un „Te iubesc” aproape șoptit.

În acel moment, o mare de liniște și fericire m-a învăluit, în timp ce incertitudinea se risipea ca un fum în vânt. A început să plângă la telefon, brusc eu eram bărbatul, a trebuit să țip la el să se liniștească! Să ajungă acasă în siguranță!

Primul control, testul HcG

În primele săptămâni de sarcină, emoțiile sunt ca valurile oceanului în furtună. Deși era o sarcină foarte dorită și mult așteptată, bucuria de a deveni părinți se împletește cu temerile și nesiguranța. Hormonii în derivă au accentuat această avalanșă emoțională, transformând zilele într-un carusel de sentimente, de la extaz la anxietate. Cred că prudența a fost ancora noastră în primul trimestru.

După confirmarea prin al treilea test de sarcină (da, am mai făcut unul) și analiza HcG, am pășit cu încredere către medic, iar abia apoi am dezvăluit familiei vestea care ne umplea inimile de speranță și iubire.

✅ Care sunt pași esențiali pe care trebuie să-i parcurgi când afli că ești însărcinată?

 

1. Analiza beta HCG: Primul pas este efectuarea unui test de sânge pentru a măsura nivelul hormonului beta HCG, care crește în timpul sarcinii. Acest test confirmă sarcina și poate oferi indicii cu privire la stadiul în care se află.

2. Programarea unui consult la medic: După confirmarea prin analiza beta HCG, este important să se programeze o vizită la medicul ginecolog. Acesta va realiza o evaluare generală și va discuta despre istoricul medical, stilul de viață și va oferi recomandări pentru menținerea unei sarcini sănătoase.

3. Confirmare ecografică: În cadrul consultației, medicul va efectua, de obicei, și o ecografie pentru a vizualiza dezvoltarea fătului. Acest pas este esențial pentru a confirma viabilitatea sarcinii și pentru a identifica posibile complicații.

Analiza beta HcG am făcut-o la Regina Maria, am fost singură și era o dimineață cu soare. Acolo, într-un mediu cald și primitor, am fost înconjurată de profesionalism și amabilitate.

Poate a fost soarele de afară, mediu cald și primitor de la clinică, faptul că am fost înconjurată de profesionalism și amabilitate, sau pur și simplu că eram într-un moment emoțional, dar când am primit rezultatele, am simțit că acest loc a devenit o mică parte din povestea începutului vieții ce creștea în mine.

Am înțeles atunci că alegerea mea era deja făcută, aici doresc să nasc, la Spitalul Băneasa! Am simțit încredere că drumul pe care am pornit este sub îndrumarea celor mai buni specialiști. M-am interesat inclusiv de un abonament de urmărire sarcină tot la Regina Maria, care să îmi acopere cât mai bine investigațiile pe care trebuie să le fac.

Am pășit în cabinetul medicului pentru primul control de una singură, cu mintea în ceață și fără pic de pregătire. Este înțelept să te înarmezi cu informații și să îți pregătești o listă de întrebări înainte de vizită. Este bine să-ți notezi ce spune. Dar cel mai important, este esențial să fii însoțită de partener. De ce? Pentru că acesta nu este doar drumul tău, ci al vostru, alături. Prezența partenerului oferă nu numai sprijin emoțional, ci și o pereche de urechi în plus care poate reține informații și pune întrebări pe care tu s-ar putea să le uiți în tumultul emoțiilor.

➡️ Iți recomandăm să citești și:

Calculator Data Probabilă a Nașterii

Seara, acasă, am fost supusă la un interogatoriu interminabil, aproape ne-am certat: Ce a spus exact medicul? Cum a formulat? Părea îngrijorat? Cum adică totul este bine? Ce înseamnă totul? Mai ai voie să faci sport? Cum a calculat data probabilă a nașterii? Ce ți-ai notat? Nimic?

A fost prima și ultima oară când am fost singură la control...

Fiecare vizită în doi care a urmat a fost o colecție de momente de împărtășire și conectare, în acest minunat început de călătorie a creării unei noi vieți.

Mi-am dorit mult să devin mamă și reușita unei sarcini este doar începutul unei lungi călătorii, am știut că am nevoie de tot sprijinul și siguranța medicului care mă însoțește.

🔸 autor: Livia, o mămică din comunitatea Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII