Cum vă pregătiți de partaj: Top 3 greșeli de evitat - sfatul avocatului

Cum va pregatiti de partaj -  Top 3 greseli de evitat - sfatul avocatului

Cum vă pregătiți de partaj: Top 3 greșeli de evitat - sfatul avocatului

Dacă vă aflați într-o situație în care trebuie să partajați o proprietate cu o altă persoană, este important să evitați anumite greșeli comune pentru a vă asigura că procesul decurge cât mai eficient și benefic pentru toți cei implicați.

• Te invităm să citești mai departe articolul realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii, pentru a afla sfaturile prețioase ale doamnei Avocat Andreea Saveli, specializată în toate aspectele privind dreptul familiei.

Top 3 greșeli în procesul de partaj: Ce să eviți în această etapă crucială

1. Se crede că o proprietate achiziționată prin credit bancar nu se poate partaja

Această convingere nu este corectă! Chiar și o proprietate cumpărată prin credit bancar poate fi împărțită prin instanță. De obicei, unul dintre proprietari rămâne cu imobilul și îl despăgubește pe celălalt cu o sumă de bani. Apoi, cel care a rămas cu proprietatea, preia și creditul bancar.

La proprietățile cumpărate prin credit bancar, o subliniere importantă: ambii proprietari trebuie să achite ratele la bancă, chiar dacă doar unul folosește casă.

2. Se crede că taxa de timbru costă prea mult

Este important să știți că taxa de timbru este fixă și se calculează în funcție de valoarea proprietății, așa cum aceasta este evaluată la administrația financiară, respectiv 3% din valoarea proprietății.

3. Se crede că partajul prin instanță durează prea mult

Este adevărat că acest proces poate dura mai mult de un an, însă la final veți avea proprietatea împărțită și veți putea lua decizii în ceea ce privește cota dumneavoastră de proprietate.

Autor: articol realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii & asistenta-juridica.ro (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII