Carența de fier în timpul sarcinii și importanța fierului lipozomal

Carenta de fier in timpul sarcinii si importanta fierului lipozomal

Sarcina este o perioadă magică și plină de transformări pentru viitoarea mămică, însă aduce cu sine și provocări inerente. Una dintre aceste provocări este menținerea nivelului optim de nutrienți esențiali, precum fierul. Carența de fier în timpul sarcinii poate părea un aspect neglijabil, dar are implicații profunde atât asupra mamei, cât și asupra dezvoltării sănătoase a fătului.

Cauzele carenței de fier în sarcină

Cauzele care stau la baza deficienței de fier în timpul sarcinii sunt variate și complexe. În primul rând, necesarul de fier crește semnificativ în această perioadă, pentru a susține formarea sângelui în creștere, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. În același timp, multe femei însărcinate prezintă deja o rezervă redusă de fier din cauza menstruației și a modificărilor hormonale. O alimentație nesănătoasă sau o absorbție inadecvată a fierului din alimente poate agrava această problemă.

Riscurile carenței de fier în timpul sarcinii

Carența de fier în timpul sarcinii poate duce la consecințe serioase. Printre acestea se numără anemia, o afecțiune în care nivelul redus de hemoglobină din sânge poate cauza oboseală extremă, slăbiciune și scăderea capacității de concentrare. De asemenea, riscul de naștere prematură sau de naștere a unui bebeluș cu greutate scăzută crește considerabil în cazul unei mame cu deficit de fier.

Rolul fierului lipozomal în sarcină

Organismul primește fier din surse alimentare în două forme: hem, care provine în principal din produsele de origine animală precum carnea, și non-hem, care este predominant găsit în produsele vegetale. Fierul sub formă hem este mai ușor absorbit, având o rată de absorbție de aproximativ 15-20%, în comparație cu fierul non-hem, care este absorbit în proporție de aproximativ 5%.

Fierul lipozomal are o capacitate ridicată de absorbție în organism, datorită structurii sale speciale.

Fierul lipozomal reprezintă o inovație semnificativă în domeniul suplimentelor alimentare pentru sarcină. Suplimentele alimentare de fier lipozomal sunt formulate prin încapsularea fierului în microstructuri sferice de grăsime, într-un înveliș de lecitină și fosfolipide). Acest înveliș facilitează absorbția rapidă a fierului în intestinul subțire atunci când suplimentul este ingerat. Prin micronizarea particulelor de fier încapsulate, se obține o dimensiune mai mică a acestora, ceea ce îmbunătățește absorbția mineralului.

Fierul lipozomal are o eficiență superioară altor forme de suplimente cu fier și este mai bine tolerat de către organism.

 Sanvero - Fier lipozomal, fierul modern, fără reacții adverse

SANVERO - Fier lipozomal este recomandat pentru suplimentarea zilnică a necesarului de fier, acid folic, vitamina B6 și vitamina C, în mod special pentru femeile carea încearcă să rămână însărcinate, pentru gravide, pentru femeile care au o menstruație abundentă, pentru atleți și pentru donatorii de sânge.

Mod de administrare: adulți - 1-2 capsule pe zi înghițite cu apă suficientă, în timpul mesei principale.
Mai multe detalii >>aici

 Beneficiile fierului lipozomal în sarcină

Absorbție îmbunătățită: Fierul lipozomal este absorbit mai eficient în comparație cu alte forme de fier, ajutând la prevenirea și tratarea carenței de fier, iar în asociere cu vitamina C, aduce o contribuție semnificativă la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar. De asemenea, în colaborare cu acidul folic și vitaminele B6, B12 și C, acesta joacă un rol important în diminuarea stării de oboseală și epuizare. Merită menționat că vitamina C are capacitatea de a spori absorbția fierului.

Energie și vitalitate: Oferă niveluri optime de fier pentru a combate oboseala și slăbiciunea asociate cu anemia.

Sănătatea fătului: Asigură un aport adecvat de fier pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușului și previne riscul de naștere prematură.

Susținerea mamei: Contribuie la menținerea sănătății mamei, crescând nivelul de energie și sprijinind funcțiile imunitare.

Prevenirea complicațiilor: Reduce riscul de complicații în timpul sarcinii și nașterii, asigurând o experiență mai lină pentru mamă și bebeluș.

Conștientizarea și gestionarea carenței de fier în timpul sarcinii sunt vitale pentru sănătatea mamei și dezvoltarea fătului. Fierul lipozomal se evidențiază ca o opțiune promițătoare pentru a asigura un aport adecvat de fier, prin îmbunătățirea absorbției și asigurarea beneficiilor esențiale în această etapă minunată, dar și sensibilă a vieții unei femei.

Farmacia DONA - Un partener de încredere

Produsele farmaceutice ar trebui achiziționate dintr-un loc sigur, de aceea este bine să-ți faci un aliat de nădejde - Farmacia DONA. Dacă descarci aplicația pe telefon, atunci când cauți un produs, îți apare lista cu cele mai apropiate farmacii de casa ta și de acolo îl poți ridica. Farmaciile DONA au mereu reduceri la multe produse. În plus, beneficiezi de consiliere de specialitate ori de câte ori ai nevoie. Au peste 300 de farmacii în țară și fac treabă bună din 1992.

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️