Gardianul invizibil: Cum ne protejăm imunitatea la începutul anului școlar - sfatul medicului

Gardianul invizibil -  Cum ne protejam imunitatea la inceputul anului scolar - sfatul medicului

Gardianul invizibil: Cum ne protejăm imunitatea la începutul anului școlar - sfatul medicului

Reîntoarcerea copiilor noștri în colectivitate, la școală sau la grădiniță, este un moment de bucurie și entuziasm, dar aduce cu sine și provocări, precum apariția răcelilor și virozelor. Cu toții știm cât de important este să avem un sistem imunitar puternic pentru a ne proteja de agenții patogeni din mediul înconjurător, și acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim atenți la sănătatea micuților noștri.

De ce este atât de important sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este gardianul natural al sănătății noastre, apărându-ne de infecții și boli. Cu toate acestea, la începutul anului școlar sau la revenirea în colectivitate, copiii pot fi mai expuși la agenții patogeni, ceea ce le poate slăbi sistemul imunitar și astfel apare sezonul virozelor. De aceea, este esențial să îi ajutăm să își mențină apărarea naturală la cote maxime.

În această direcție, doamna Dr. Roxana Hristianovici - Medic specialist pediatru, ne-a împărtășit sfaturi vitale pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte o imunitate puternică.

Primul pas este să acordăm atenție programului zilnic al copiilor noștri:

Este recomandat să le oferim cel puțin 2 ore pe zi de activitate fizică în aer liber, chiar și în sezonul rece.
Nu trebuie să omitem niciuna dintre mese, iar micul dejun ar trebui să fie prioritar. De asemenea, este esențial să includem zilnic cel puțin o gustare sănătoasă din fructe și legume proaspete.
Menținerea unui program regulat de somn este crucială. Trezitul devreme ar trebui să fie asociat cu o oră de culcare adecvată. Un preșcolar (3-5 ani) are nevoie de 10-13 ore de somn, în timp ce un școlar are nevoie de 9-11 ore.

Pe lângă aspectele ce țin de program, este important să ne asigurăm că cei mici primesc suficiente vitamine și minerale care să le susțină sistemul imunitar. Vitamina D este esențială pentru o funcționare optimă a acestuia, așa că trebuie să avem grijă să avem niveluri adecvate de vitamina D. De asemenea, nu neglijați importanța vitaminei C, care trebuie suplimentată atunci când necesarul zilnic nu este atins din alimentație. Carența de zinc poate afecta capacitatea de apărare a organismului împotriva infecțiilor, așa că asigurați-vă că introducem surse alimentare de zinc și suplimente în caz de necesitate.

Pentru a construi o imunitate puternică la copii, trebuie să ne asigurăm că sunt echilibrați și fericiți. Problemele legate de școală, de adaptare la un nou program și de socializare pot avea un impact negativ asupra sănătății celor mici. Astfel se întâmplă să observăm, nu de puține ori, că atât timp cât copiii sunt mulțumiți și fericiți și starea lor de sănătatea este una bună, în schimb, copiii care suferă de o anumită anxietate se îmbolnăvesc mai ușor și mai des.

Alimentația echilibrată și variată este esențială, dar nu întotdeauna suficientă

O alimentație bogată în fructe, legume și alimente nutritive este fundamentală pentru sănătatea copiilor. Cu toate acestea, în unele situații, poate fi dificil să le asigurăm o alimentație complet echilibrată. Aici intervine gama Molekin® IMUNO, suplimente alimentare pentru susținerea sistemului imunitar al copiilor.

Descoperiți Molekin® IMUNO pentru o imunitate puternică

Molekin® Imuno este răspunsul la nevoile sistemului imunitar al copiilor în perioadele critice. Aceste produse de încredere conțin o gamă de vitamine și minerale esențiale care contribuie la întărirea apărării naturale a organismului. Disponibil acum și în variante speciale pentru copii, Molekin® IMUNO este formulat pentru a aduce un boost binevenit imunității lor.

De ce Molekin® IMUNO este alegerea potrivită pentru copilul tău?

Compoziție echilibrată: Molekin® Imuno conține o combinație atent selecționată de vitamine (C, D) și Zinc, care sprijină sistemul imunitar al copiilor.

Variante speciale pentru copii: Formulat pentru gusturile și nevoile specifice ale celor mici, Molekin® Imuno pentru copii este o soluție delicioasă și ușor de administrat.

Produs de încredere: Molekin® IMUNO este dezvoltat cu atenție și expertiză, garantând siguranța și eficacitatea sa.

Molekin® IMUNO Baby (1-3 ani) - 150 ml sirop

Molekin® IMUNO Baby este formulat cu ingrediente sigure și potrivite pentru copii, cu vârste între 1 și 3 ani, oferindu-le protecția de care au nevoie acum când încep să descopere cât mai multe lucruri și să intre în contact cu cât mai mulți copilași.

Acest supliment alimentar sub formă de sirop aduce o multitudine de beneficii pentru sistemul imunitar al celui mic:

• Suport pentru sistemul imunitar: Vitamina C (25 mg), zinc (1,5 mg) și vitamina D (5 µg) sunt esențiale pentru funcționarea normală a sistemului imunitar al copilului aflat la vârsta descoperirilor.
• Acțiune antioxidantă: Vitamina C și Zincul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, asigurându-se că micuțul se bucură de o sănătate optimă.
• Sănătatea oaselor și mușchilor: Vitamina D susține sănătătea sistemului osos și a sistemului muscular, esențiale în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Mod de administrare: câte 5 ml sirop pe zi. Se utilizează direct sau diluat într-o cantitate mică de apă.

Molekin® IMUNO Kids (4-6 ani) - 20 cpr. efervescente

Molekin® IMUNO Kids este creat cu grijă pentru preșcolari, cu vârste între 4 și 6 ani. Acest supliment alimentar efervescent este ideal pentru această vârstă, oferindu-le protecția de care au nevoie în mediul lor de joacă și în primele lor experiențe școlare.

Acest supliment alimentar efervescent aduce o explozie de beneficii pentru sistemul imunitar al copilului:

• Suport pentru sistemul imunitar: Fiecare comprimat conține vitamina C (80 mg), zinc (2,5 mg) și vitamina D (10 µg), esențiale pentru funcționarea normală a sistemului imunitar al copilului în creștere.
• Acțiune antioxidantă: Vitamina C și Zincul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, asigurându-se că micuțul se bucură de o sănătate optimă.
• Sănătatea oaselor și mușchilor: Vitamina D susține menținerea sănătății sistemului osos și a sistemului muscular, esențiale în dezvoltarea copiilor.

Molekin® IMUNO Junior (7-12 ani) - 20 cpr. efervescente

Pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani, Molekin® IMUNO Junior este alegerea perfectă. Acest produs efervescent aduce aceleași beneficii esențiale pentru sistemul imunitar, fiind adaptat nevoilor mai mari ale copiilor, care sunt deja la școală și au activități mai complexe:

• Suport pentru sistemul imunitar: Fiecare comprimat efervescent conține vitamina C (240 mg), vitamina D (15 µg) și zinc (5 mg), oferind o susținere puternică pentru apărarea naturală a organismului.
• Acțiune antioxidantă: Vitamina C și Zincul lucrează împreună pentru a proteja celulele împotriva stresului oxidativ, contribuind la menținerea sănătății copiilor activi.
• Sănătatea oaselor și mușchilor: Vitamina D este crucială pentru păstrarea sănătății sistemului osos și pentru funcționarea normală a sistemului muscular, ceea ce este esențial pentru activitățile zilnice ale copiilor mai mari.

Astfel, Molekin® IMUNO se adresează cu atenție și precizie nevoilor specifice ale copiilor de grădiniță dar și școlarilor, oferindu-le o imunitate puternică în funcție de vârsta și mediul lor de dezvoltare.

De asemenea, Molekin® IMUNO este formulat cu grijă, folosind o listă completă de ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi: corectori de aciditate - acid citric anhidru, hidrogencarbonat de sodium, agent de încărcare/sorbitol, Acid L-ascorbic/vitamina C, aromă de fructe roșii, colorant/ pulbere de suc de sfeclă roșie, îndulcitori/ acesulfam-K, aspartame, citrat de zinc trihidrat, Colecalciferol/vitamina D (maltodextrină, amidon, sucroză).

Mod de utilizare:

Fiecare cutie conține 20 de comprimate efervescente, suficiente pentru o susținere de lungă durată a imunității copilului tău.

Administrarea este simplă: doar un comprimat efervescent pe zi, dizolvat într-un pahar cu apă. Asigurați-vă că nu depășiți doza recomandată pentru consumul zilnic.

În noul an școlar sau la reîntoarcerea în colectivitate, asigurați-vă că sistemul imunitar al copilului vostru primește susținerea de care are nevoie. Cu Molekin® Imuno, puteți contribui la întărirea apărării naturale a organismului său și la protejarea sănătății sale în aceste momente critice.

Pentru o imunitate puternică și un copil sănătos, alegeți Molekin® IMUNO!

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII