Deschide ușile imaginației spre noi universuri, cu 4 cărți de neratat pentru micii exploratori

Deschide usile imaginatiei spre noi universuri, cu 4 carti de neratat pentru micii exploratori

Când vine vorba de copii și lectură, știm cu toții că pasiunea pentru citit se naște atunci când descoperim acele cărți magice, care ne transportă în lumi noi și ne stimulează imaginația. Este o bucurie să vezi copiii captivați de pagini, absorbiți de povești și personaje, călătorind în universuri imaginare. Așa că, dragi părinți și bunici, haideți să descoperim împreună patru cărți de neratat de la Humanitas Junior, care vor aprinde pasiunea pentru citit în inimile celor mici.

Copilăria este un moment magic, plin de curiozitate și descoperiri

Și ce modalitate mai bună de a hrăni această sete de cunoaștere decât prin lectură? Cărțile nu sunt doar obiecte, ci uși către lumi noi, aventuri incitante și povești, care își așteaptă cititorii. Dar cum poți să îi faci pe cei mici să iubească lectura și să descopere noi universuri? Haide să explorăm împreună câteva sfaturi magice!

Alege cărți potrivite vârstei și intereselor copilului

Începe cu o selecție atentă de cărți. Gândește-te la vârsta și interesele copilului tău. Cărțile pot varia de la cele cu pagini groase și imagini colorate, pentru cei mici, la cărți cu texte lungi și ilustrație puțină, pentru adolescenți. Alege povești care să se potrivească nivelului de dezvoltare al copilului tăi și care știi că o să îl captiveze. Dacă copilul tău are pasiuni specifice, caută cărți care să exploreze aceste subiecte.

Recomandarea noastră pentru micii cititori este "Poveștile bufniței. Elefantul care nu respecta nimic" de Eric-Emmanuel Schmitt. Această carte minunată este potrivită pentru copiii cu vârsta de 4 ani și peste.

Povestea lui Saxo, un elefănțel poreclit "tornada cenușie", este o aventură captivantă care-i învață pe copii despre importanța respectului și a înțelegerii față de ceilalți. Saxo este, la începutul poveștii, egoist și nepoliticos, și își petrece timpul fără să se gândească la sentimentele celorlalți. Dar cu ajutorul înțeleptei bufnițe Minerva, care-l pune în pielea altora, la propriu, ca să vadă ce simt și ce gândesc cei din jur, Saxo ajunge să înțeleagă impactul comportamentului său asupra celorlalți, astfel că se hotărăște să se schimbe.

Această carte, care se află la jumătatea distanței dintre literatură și filozofie, prezintă într-un mod accesibil concepte importante precum curajul, libertatea și respectul. Cu "Poveștile bufniței," copiii vor învață cu bucurie valori fundamentale și vor descoperi că, adesea, putem deveni mai buni prin înțelegere și respect.

Citește împreună cu copilul

Un mod minunat de a începe călătoria în lumea cărților este să citești împreună cu copilul. Alege un moment special al zilei pentru lectură, poate înainte de culcare sau în timpul pauzei de prânz. Nu subestima puterea unei povești înainte de culcare. Această tradiție veche de secole nu numai că îi ajută pe copii să se relaxeze înainte de somn, dar le oferă și ocazia de a intra în lumea poveștilor. Fiecare pagină citită împreună va crea amintiri prețioase și o conexiune specială între tine și copilul tău.

Recomandarea noastră de carte pentru aceste momente magice de lectură este "O școală mare cât lumea toată" de Gianni Rodari. Această carte minunată este potrivită pentru copiii cu vârste între 6 și 9 ani.

Ilustrată frumos și plină de povestiri amuzante, această carte îi va purta pe cei mici într-o călătorie plină de aventuri prin lumea unei școli aparte. E o școală unde copiii descoperă lumea, își fac prieteni adevărați și învață lucruri uimitoare, toate într-un mediu plin de creativitate și imaginație. Cartea "O școală mare cât lumea toată" este o sursă de inspirație pentru copii și îi încurajează să-și urmeze visurile și să-și exploreze propriul potențial. Cu această carte captivantă, copiii vor descoperi că lumea este o sursă inepuizabilă de aventuri și învățăminte, iar fiecare pagină citită împreună va deschide noi orizonturi în lumea lor.

Fii modelul copilului tău

Copiii învață prin puterea exemplului, așa că asigură-te că și tu îi arăți cât de minunat este să citești. Poate fi o activitate în familie să citiți împreună sau să-i spui povești. Cu cât vei arăta mai mult entuziasm pentru lectură, cu atât copilul tău va fi mai interesat să exploreze cărțile pe cont propriu.

Construiește o bibliotecă personală

Creează o mică bibliotecă personală acasă. Poate fi o simplă etajeră sau un spațiu dedicat cărților. Lăsându-l și pe copil să își aleagă cărțile pe care le va citi,astfel îi oferi control și responsabilitate asupra propriei lecturi.

Un titlu minunat pe care îl poți adăuga în această bibliotecă este „Sambo se întoarcede Paul Maar, care este continuarea îndrăgitei cărți "Sâmbăta când vine Sambo".Pățaniile amuzante ale lui Domnul Gambrino Berebum și ale bunului său prieten, Sambo, continuă în această carte plină de aventuri distractive. Când cei doi prieteni pun în funcțiune Mașina Dorințelor, încep să trăiască întâmplări cu adevărat ciudate și surprinzătoare. De exemplu, Domnul Gambrino visează la un automobil, dar uită complet de permis, iar dorința lui de a merge pe o insulă pustie îl duce în locuri cu totul neașteptate. Cu ștrengarul de Sambo alături, nimic nu-I imposibil.

Cu multe jocuri de cuvinte și poezii amuzante, „Sambo se întoarce” este o carte minunată despre prietenie și aventuri nemaipomenite, recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani. Copiii vor râde cu poftă la farsele lor nevinovate și vor învăța cât de importantă este prietenia în călătoria vieții lor. Această carte este perfectă pentru a le deschide mintea și a le alimenta imaginația. Descoperă o nouă lume a prieteniei alături de Domnul Gambrino și Sambo!

Frecventează bibliotecile și târgurile de carte - Nu rata Târgul de Carte Gaudeamus!

Bibliotecile și târgurile de carte sunt locuri minunate pentru a descoperi noi lecturi. Un exemplu este Târgul de Carte Gaudeamus - ediţia Bucureşti 2023, ce va avea loc pe 22 - 26 noiembrie în Pavilionul Central (A) la Romexpo, care oferă copiilor acces la o varietate de lecturi și îi expun la experiența de alegere a propriilor cărți.

Un titlu de neratat, care va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, este „Când am devenit oameni - Incredibila poveste a evoluţiei noastre”, de Michael Bright.

Această carte uimitoare, recomandată copiilor peste 9 ani, răspunde la nenumăratele întrebări pe care le avem despre noi înșine: Cine suntem? De unde venim? Cum de tocmai noi, oamenii, dintre toate vietățile, am reușit să schimbăm lumea? Copiii vor descoperi răspunsurile într-un mod atragător, cu ajutorul unor povești captivante despre trecutul nostru, însoțite de multe ilustrații minunate.

Copiii vor afla detalii uimitoare despre povestea noastră, despre cum am devenit ceea ce suntem astăzi. Se vor întâlni cu termeni precum „australopitec“, vor explora tainele ADN-ului și vor descoperi fascinanta artă rupestră. Vor călători în timp pentru a înțelege mai bine omul de Neanderthal și apoi Homo sapiens. Vor experimenta momentele-cheie ale evoluției noastre, de la făurirea primelor unelte, la descoperirea focului și apariția limbajului, și până la importanța unui adăpost sigur. Aventura continuă odată cu primele călătorii peste întinsul mărilor și oceanelor ale strămoșilor noștri, descoperirea artelor și a modei, a primelor ierburi de leac și, în cele din urmă, a scrisului.

Copii vor învăța, de asemenea, cât de mult a însemnat pentru evoluția noastră inventarea roții și mai apoi a tiparului. Suntem aici acum, oameni puternici și inteligenți, dar aventura noastră evolutivă nu s-a încheiat. Cartea îi va provoca să se întrebi ce urmează pentru umanitate și cum ne vom transforma în viitor.

Răbdare și încurajare

Fiecare copil are propriul ritm de a dezvolta dragostea pentru lectură. Uneori, pot apărea obstacole, dar este important să fii răbdător și să le încurajezi eforturile. Când vezi că încep să citească singuri, sărbătorește-le reușitele.

Lectura ar trebui să fie o aventură plină de bucurie și explorare pentru copii. Încurajați-i să descopere noi lumi în paginile cărților de la Humanias Junior și să se îndrăgostească de lectură pentru toată viața. Este un dar pe care îl vor purta cu ei în fiecare călătorie imaginară.

 

Cărți pentru copii pe libhumanitas.ro

Descoperă selecția amplă de Carte pentru copii din librăriile Humanitas

Bucuria răsfoirii cărților va rămâne mereu în sufletele pasionaților de lectură. Poți să creezi această bucurie și copiilor tăi!

Dacă încă din copilărie aceștia se îndrăgostesc de literatură, ei vor citi toată viața! Cărțile aduc zâmbete, stârnesc imaginația, creativitatea și diverse alte trăiri și emoții, îmbogățind astfel experiența noastră de viață și contribuind la dezvoltarea noastră ca oameni.

Cumpara online eficient si in siguranta

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️