10 Obiceiuri mici care te vor face mai fericit decât 98% dintre oameni

10 Obiceiuri mici care te vor face mai fericit decat 98% dintre oameni

10 Obiceiuri mici care te vor face mai fericit decât 98% dintre oameni

Înțelegem, „fericirea” nu este cu adevărat o entitate. Este trecătoare. În același timp, majoritatea dintre noi știm instinctiv ce înțelegem prin fericire.

Iată deci, 10 obiceiuri mici care te vor face mai fericit decât 98% dintre oameni:

Vei citi:
1. Renunță să cauți fericirea
2. Ajută-i pe ceilalți să reușească
3. Refuză să trăiești viața ca o victimă 
4. Cunoaște diferența dintre a fi iresponsabil și a alege riscurile
5. Devino extrem de priceput într-un domeniu specific
6. Fă brainstorming ca un bursuc
7. Reconectează-te regulat cu natura
8. Fii nemilos de intolerant la gândurile care te fac să te simți inferior
9. Fă mai mult din ceea ce vrei să faci
10. Întreabă-te mereu „Cum mă pot folosi de asta?”

1. Renunță să cauți fericirea

Urmărirea „fericirii” doar întărește faptul că nu ai atins-o încă. Acesta este unul dintre cele mai mari paradoxuri ale vieții și ar putea fi motivul pentru care continui să trăiești în întuneric.

2. Ajută-i pe ceilalți să reușească

Este ușor să credem că acest fel de entuziasm nu este în noi în mod natural. Suntem prea ocupați încercând să reușim noi înșine. Dar - așa cum am descoperit de-a lungul anilor - și așa cum se întâmplă cu orice altă disciplină - învățăm.

Cu cât faci mai mult asta, cu atât acest aspect vine mai natural. Sprijinirea și ridicarea altora va lua accentul de pe tine, diminuând conștiința de sine .

Ajuă-i nejustificat pe alții să reușească.

3. Refuză să trăiești viața ca o victimă

95% din statutul de victimă este auto-creat. Majoritatea dintre noi iubim în secret senzația de victimă. Ne facem viața mai rea atribuind vină și poziționându-ne ca cineva care are nevoie de dragoste și atenție.

Există două moduri: creator și victimă. Alege primul.

4. Cunoaște diferența dintre a fi iresponsabil și a alege riscurile

Ambele par risipitoare, dar numai una umple în secret rezervorul cu monede de aur. Ce este un risc cu potențial mare? Este ceva care adesea pare înfricoșător, dar dezavantajele sunt mici și avantajele sunt mari. Poate fi începerea unui proiect creativ, găzduirea unui podcast solo, redactarea unui articol vulnerabil... Acestea sunt riscuri bune.

Umple-ți viața cu acestea în fiecare zi, și fericirea ta va crește.

5. Devino extrem de priceput într-un domeniu specific

Poți fi un om al multor meserii dacă vrei, dar nu lăsa asta să fie în detrimentul de a deveni excelent într-un singur domeniu. Fericirea noastră este strâns legată - nu de câtă validare primim de la alții - ci de cât de utili suntem în societate.

6. Fă brainstorming ca un bursuc

Există un secret semeț pe care ai dori să-l știi despre bursuci. Ei fac brainstorming intens în micile lor vizuine subterane când nu îi vedem. Brainstorming-ul este unul dintre cele mai ușoare și mai plăcute acte creative. Deci, fă brainstorming mai mult. Vei fi mai fericit.

7. Reconectează-te regulat cu natura

Sună a clișeu, dar este atât de clișeic încât am ajuns la un punct în care este din nou un sfat bun. În plus, putem uita ușor acest lucru în viețile noastre aglomerate, moderne. Asta înseamnă să-ți faci timp săptămânal sau, ideal, zilnic, pentru a ieși într-un câmp, pădure, mlaștină sau pe niște dealuri pentru distracție în natură. Ești un om, nu un cyborg. Ai nevoie să experimentezi natura profund, așa cum am făcut întotdeauna.

8. Fii nemilos de intolerant la gândurile care te fac să te simți inferior

Problema pentru majoritatea dintre noi? Credem că gândurile noastre au semnificație. Acestea sunt ghidate de un ego dependent de auto-păstrare. Cele mai bune gânduri apar prin fereastra lăsată deschisă în mințile noastre când ne relaxăm. Acestea nu sunt niciodată negative. Mereu sunt bune.

9. Fă mai mult din ceea ce vrei să faci

Mă refer la acele lucruri sănătoase la care tot timpul te gândești să le faci, dar găsești scuze să nu le faci. Nu mai amâna.

10. Întreabă-te mereu „Cum mă pot folosi de asta?”

Fără îndoială, există o mulțime de lucruri în mintea ta acum care nu-ți plac. Ai suferit mult... Cineva nu-ți răspunde la mesaje... sau a făcut un comentariu răutăcios... Ai o problemă săptămâna viitoare pe care o privești cu teamă.

Un hack major de fericire în viață este să iei orice te stresează și să-l transformi în combustibil. Faci asta prin adresarea următoarei întrebări „Cum mă pot folosi de asta?”.

Totul - într-un fel ciudat - poate fi transformat într-o binecuvântare. Încearcă. Îți va schimba viața.

13 moduri simple prin care poti fi fericit

Cu mai mult timp in urmă, cand am aflat că există o zi internationala a fericirii, mi s-a parut bizar, pentru ca eram convinsa fericirea nu are nevoie de o zi anume ca sa ne patrunda in suflet, pentru ca, desi ne este greu sa o definim, stim ca este spontana si ca o simtim adesea fara macar sa o conatientizam in clipa in care o traim.
Mai departe...

autor: Desprecopii.com  - (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII