Menține sănătatea aparatului urinar al copiilor cu un produs natural și sigur

Mentine sanatatea aparatului urinar al copiilor cu un produs natural si sigur

Menține sănătatea aparatului urinar al copiilor cu un produs natural și sigur

Ca părinte, îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău, inclusiv o sănătate de fier. Un aspect uneori neglijat, dar extrem de important pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici, este sănătatea aparatului urinar. Infecțiile urinare (ITU) sunt comune la copii și pot cauza disconfort considerabil și complicații pe termen lung dacă nu sunt tratate corect și la timp. Din fericire, există soluții naturale și eficiente pentru a preveni aceste probleme. Un astfel de remediu minunat este merișorul, cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății tractului urinar.

Infecțiile tractului urinar la copii

Infecția tractului urinar (ITU) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni medicale care necesită tratament în ambulatoriu, afectând milioane de copii în fiecare an. În ciuda progreselor în imunizarea împotriva multor infecții bacteriene, tractul urinar rămâne cel mai frecvent loc de infecții bacteriene ascunse și grave la copii. Un studiu realizat pe 3.581 de sugari a constatat că 3,7% dintre băieți și 2% dintre fete au uroculturi pozitive pentru bacterii în primul an de viață.(1) Screening-ul pentru bacteriurie este de 9 până la 10 ori mai mare la fete,(2) deoarece acestea au uretra mai scurtă. Incidența cumulată a ITU simptomatice la copiii cu vârsta sub 6 ani este de 6,6% pentru fete și 1,8% pentru băieți.(3)

De ce este importantă prevenirea infecțiilor urinare la copii?

Infecțiile urinare sunt cauzate de bacterii care ajung în tractul urinar, provocând simptome neplăcute precum durere la urinare, nevoia frecventă de a urina și, în cazuri severe, febră, dureri abdominale, dureri de spate, lipsa poftei de mâncare. La copii, aceste infecții pot fi deosebit de supărătoare și pot afecta starea generală de sănătate și bunăstare. De aceea, prevenirea este cheia pentru a menține sănătatea aparatului urinar și a evita complicațiile pe termen lung.

Merișorul în tratarea ITU la copii

Antibioticele sunt recomandate pentru toți copiii cu ITU confirmate, iar ghidurile recente ale Academiei Americane de Pediatrie sunt mai conservatoare decât în trecut în ceea ce privește procedurile imagistice la copii.(4) Măsurile suplimentare pentru prevenirea sau tratarea ITU includ consumul de suc de merișor, care are o lungă tradiție populară de utilizare în ITU. Rapoartele preliminare au demonstrat că sucul de merișor este eficient la pacienții cu ITU cauzată de bacterii rezistente la antibiotice. În plus, utilizarea produselor cu merișor a scăzut substanțial utilizarea antibioticelor în unele rapoarte.(5)

Puterea merișorului în prevenirea infecțiilor urinare la copii

Merișorul este un adevărat aliat în lupta împotriva infecțiilor urinare, datorită compoziției sale bogate în substanțe benefice. Acesta conține flavonoide, proantocianidine, catechine, terpenoide și acizi organici precum acidul citric, malic, chinic, benzoic și glucuronic. Acidul benzoic, în special, este transformat în organism în acid hipuric, care se excretă prin urină și ajută la inhibarea dezvoltării bacteriilor.

Un alt mod prin care merișorul acționează este prin prevenirea atașării bacteriilor dăunătoare la pereții tractului urinar. Bacterii precum Escherichia coli (E. coli) folosesc fimbria pentru a se prinde de mucoasa tractului urinar. Merișorul conține proantocianidine, care blochează fixarea bacteriei împiedicând-o să cauzeze infecții. Astfel, consumul de suc de merișor poate reduce riscul de colonizare și infecție, oferind o protecție naturală și eficientă împotriva infecțiilor urinare.

Consumul regulat de merișor sau produse pe bază de merișor poate preveni infecțiile urinare recurente și poate sprijini funcționarea optimă a tractului urinar.

URACTIV® Kids Sirop - un ajutor natural și eficient

Pentru a asigura o protecție suplimentară împotriva infecțiilor urinare la copii, poți include în rutina zilnică a micuțului tău URACTIV® Kids Sirop. Acest produs este conceput special pentru copiii cu vârsta de peste 1 an și este realizat din ingrediente naturale, atent selecționate, bine tolerate și ușor de administrat.

Pe lângă merișorul cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, URACTIV® Kids Sirop conține măceșe, care sunt bogate în vitamina C și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Propolisul, un alt ingredient esențial, este recunoscut pentru efectele sale antibacteriene și imunostimulatoare, completând acțiunea merișorului și măceșelor. Aceste ingrediente lucrează sinergic pentru a oferi o protecție eficientă și naturală împotriva infecțiilor urinare.

Produsul este ușor de administrat și vine cu o linguriță dozatoare pentru a asigura măsurarea corectă a dozei.

Mod de administrare:

Copii 1-5 ani: 5 ml de sirop de două ori pe zi, în cure de 1-2 luni, alternate cu perioade egale de pauză.
Copii 6-12 ani: 7,5 ml de sirop de două ori pe zi, în cure de 1-2 luni, alternate cu perioade egale de pauză.
Ca adjuvant la terapia cu antibiotice: 5 ml de sirop de trei ori pe zi.

URACTIV® Kids Sirop nu doar că protejează împotriva infecțiilor urinare, dar și sprijină sănătatea generală a copilului tău, oferindu-i toate beneficiile ingredientelor naturale. Prin includerea acestui sirop în rutina zilnică, asiguri o prevenție eficientă și naturală, contribuind la creșterea sănătoasă și fericită a copilului tău.

Referințe:
(1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/4090969
(2) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19921981
(3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9641738
(4) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21873693
(5) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12121581

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII