Ce cauzeaza spasmele oculare?

Ce cauzeaza spasmele oculare?

Ce cauzeaza spasmele oculare?

  • Spasmele de sub ochi, cunoscute medical ca blefarospasm, nu sunt o afectiune grava. Acestea sunt, de obicei, cauzate de unul sau mai multi factori care alcatuiesc stilul de viata a unei persoane, cum ar fi nivelul de oboseala, stres sau dieta. Pentru a trata spasmele, cauza sau cauzele trebuie sa fie izolate si corectate. In cazuri rare, spasmele oculare pot fi cauzate de disfunctii ale nervilor.
Spasmele de sub ochi, cunoscute medical ca blefarospasm, nu sunt o afectiune grava. Acestea sunt, de obicei, cauzate de unul sau mai multi factori care alcatuiesc stilul de viata a unei persoane, cum ar fi nivelul de oboseala, stres sau dieta. Pentru a trata spasmele, cauza sau cauzele trebuie sa fie izolate si corectate. In cazuri rare, spasmele oculare pot fi cauzate de disfunctii ale nervilor.
 
Principalul vinovat al spasmelor oculare este somnul insuficient, astfel incat, daca o persoana se odihneste suficient, in timp, spasmele dispar. Stresul poate duce la insomnie. Spasmele oculare apar ca simptom la persoanele care se confrunta cu situatii stresante semnificative sau au stari de anxietate. Unul dintre primii pasi in tratarea spasmelor  ochilor ar trebui sa implice reducerea nivelului de stres si multa odihna.
 
Dieta joaca si ea un rol important in spasmele musculare de sub ochi. Spasmele musculare ale  ochilor sunt uneori cauzate de o nutritie dezechilibrata sau deficitara. Orice persoana care este ingrijorata in privinta nutritiei deficitare ar trebui sa aiba o alimentatie sanatoasa si sa discute cu medicul de familie inainte de a lua vitamine sintetice. Un alt factor care contribuie la spasmele oculare este consumul excesiv de cofeina sau alcool.
 
Spasmele oculare pot fi de asemenea rezultatul tensiunii oculare. Persoanele care isi petrec o mare parte din timp citind de pe ecranul computerului au desea spasme oculare. Afectiunea ar putea fi si rezultatul necesitatii corectarii vederii cu ochelari de vedere sau lentile de contact.

Alte cauze ale spasmelor oculare sunt sindromul ochiului uscat si alergiile. Ochiul uscat  apare ca si consecinta a imbatrinirii, dar afectiunea poate fi rezultatul unui consum excesiv de cofeina sau alcool, precum si petrecerea unei perioade de timp indelugate in fata televizorului sau a calculatorului. Alergiile oculare pot provoca spasme ale ochilor acompaniate de umflarea si lacrimarea excesiva a acestora.

Va recomandam sa cititi si:

In cazuri rare, convulsiile  de sub ochi sau contractia pleoapelor pot fi cauzate de o tulburare neurologica, cum ar fi Sindromul Tourette. Spasmele oculare pot fi provocate de spasmul hemifacial, cauzat de o lezine a nervilor, si se manifesta ca un spasm muscular involuntar care afecteaza o jumatate de fata. Orice persoana care se confrunta cu spasme oculare care se inrautatesc in timp, ar trebui sa ceara ajutor medical pentru a se asigura ca aceasta situatie nu constitue simptomul unei probleme medicale serioase.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre ochi mai cititi si:

Pentru a intilni alti parinti cu copii intre 4-12 ani, participati la sectiune speciala a forumului Desprecopii.com

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.

 Dosarul cu bolile copilului

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

Va recomandam sa cititi si:  Alimentatia sanatoasa a familiei

Cure de sanatate

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Forumuri recomandate

  Discutii generale
In discutii generale puteti posta orice doriti!

  Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti
(Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Carmen
    Carmentrimis la 4/6/2012

    Siati ca si ochii tb protejati de actiunea nociva a ultravioletelor? Altfel, poti face diverse boli oculare, printre care si cataracta. eu port de ceva vreme ochelari de vedere, ceea ce ii exclude pe cei de soare. si atunci, m-am intrebat ce-as puea face in acest caz. raspunsul este sa folosim lentile cu filtru UV, care, ca si cremele de piele au un SPF ridicat (in cazul lentilelelor cred ca se numeste ESPF. eu am gasit unele cu factorul de protectie 25. se numesc Crizal UV si sunt produse de essilor. spre deosebire de lentila obisnuita cu antireflexie, care te protejeaza doar de lumina care vine din fata (frontal), aceasta te protejeaza si de razele care vin din spate de exemplu, si se reflecta din lentina direct in ochi.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII