Nastere dupa cancer de col

Nastere dupa cancer de col

Nastere dupa cancer de col

  • Prima femeie cu operatie conservativa pentru cancer de col uterin a nascut miercuri 31 martie in Spitalul Euroclinic. Pacienta cu cancer in stadiul 1 a fost operata in 2006 printr-o metoda folosita doar la Euroclinic si care permite pastrarea fertilitatii.

Premiera nationala la Euroclinic - prima nastere dupa operatie de col uterin

Prima femeie cu operatie conservativa pentru cancer de col uterin a nascut miercuri 31 martie in Spitalul Euroclinic. Pacienta cu cancer in stadiul 1 a fost operata in 2006 printr-o metoda folosita doar la Euroclinic si care permite pastrarea fertilitatii.

Pacienta a fost operata in anul 2006 de o echipa condusa de Conf. Dr. Petre Bratila, prin cea mai moderna metoda conservativa care permite pastrarea functiei de reproducere. in anul 2010 a nascut prin operatie cezariana, fiind ingrijita de aceeasi echipa.

In prezent, din cele 800-900 de cazuri operate in lume, 22 de romance au beneficiat de aceasta tehnica chirurgicala chiar aici in tara, la Spitalul Euroclinic.

Romania se situeaza pe locul 2 in Europa ca frecventa a cancerului de col uterin. De aceea exista o preocupare intensa pentru depistarea precoce a acestuia inca din stadiul 1, stadiu perfect operabil si cu reale sanse de supravietuire.

In cazul depistarii bolii in stadiul 1, tratamentul clasic in Romania consta in: administrarea curei de radioterapie si operatia clasica de extirpare pe cale abdominala a organelor genitale: uterul, trompele, ovarele, conexiunile interioare cu peretii pelvisului si ganglionii limfatici (HISTERECTOMIE RADICALA).

Cititi mai multe despre Nastere dupa cancer de col AICI  

Va recomandam sa mai cititi si:

Despre depresia postpartum, e important sa cititi:

Sfaturi importante de la Desprecopii

  1. Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.
  2. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
  3. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
  4. Nu uitati sa cititi toate articolele despre nastere.

Stelele generatiei Desprecopii.com

Povestiti pe forumul Nasterea unei Stele, povestea unica a nasterii copilului dvs. unic. In acest fel, devinde deja o Stea a Generatiei Desprecopii.com.

Sa speram ca 20 de ani de acum in colo experienta nasterii iti va aduce lacrimi de bucurie si sentimentul de satisfactie si mindrie. Daca o vei publica pe forumul NASTEREA UNEI STELE, o vei avea pe internet pentru totdeauna. Si, cine stie, poate va tine si prima pagina pe site-ul tau preferat, la STELELE GENERATIEI DESPRECOPII.COM

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema: Diverse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII