Cum s-a imbolnavit copilul meu cu rotavirus - povestea Mihaelei

Cum s-a imbolnavit copilul meu cu rotavirus - povestea Mihaelei

Cand avea numai 6 saptamani, baietelul Mihaelei s-a imbolnavit deodata de pneumonie si a trebuit sa se interneze. Grele au fost zilele petrecute in spital, pentru amandoi. Ca sa se insenineze, Mihaela se gandea ca incet-incet, Eduard se va intrema si vor scapa de tortura bolii si a spitalizarii.

Dupa ce au numarat 7 zile de stat in spital, doctorii au lasat-o sa-si ia baietelul acasa si atunci a rasuflat usurata, gandindu-se ca a trecut. Nu stia ca tot ce era mai dureros, abia acum avea sa vina. La scurt timp, a observat ca baietelul ei se simtea din nou din ce in ce mai rau. Intrase in panica. Nu stia daca sa se intoarca inapoi cu el si nu intelegea cum de se vindecase, daca acum incepuse sa verse si sa aibe diaree. Disperata, si-a luat copilul in brate si a fugit la doctori. I-au spus ca nenorocul a facut ca bebelusul sa se infecteze cu rotavirus din spital, fiindca se poate lua din orice spital, si ca prea putin conteaza normele de igiena in raspandirea acestui virus.

Nu i-a venit sa creada ca luase virusul tocmai din spital, unde il credea in siguranta. De-abia iesise de acolo, ca a trebuit sa il interneze din nou, pentru alte 7 zile. Se gandea cum poate baietelul ei atat de mic sa sufere atat de mult, abia il adusese pe lume cu cateva saptamani in urma. Pentru ca manutele bebelusului fusesera deja strapunse de perfuzii cat timp a stat internat cu pneumonie, doctorii au trebuit sa gaseasca alt loc pentru perfuziile cu tratament impotriva rotavirusului. Singurul loc in care i-au putut fixa perfuzia a fost intr-o vena din cap. Zi si noapte a stat Mihaela privind cu durere cum se chinuie un sufletel atat de mic...copilul ei.

Urmareste mai jos povestea Mihaelei:

 

Testimonialele au fost realizate in cadrul campaniei Societatii Romane de Pediatrie,  Sa protejam impreuna copilaria , iar toate acestea sunt disponibile pe pagina www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/

Informatii despre rotavirus de la medicii specialisti si despre cum poate fi acesta prevenit se pot gasi pe pagina campaniei SRP, aici: www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/

autor: pentru www.desprecopii.com - www.protejamcopilaria.ro Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi si:

Suportul Comunitatii Desprecopii.com:
Cereti sprijinul celei mai mari comunitati de parinti tineri din Romania. Veti gasi suport si intelegere si o multime de prieteni care trec prin aceleasi dileme ca dvs. Deveniti membru al celebrului club: Clubul Scutecelor.

Primul anisor pe luni

Dosarul cu bolile copilului

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Mai cititi pe site-ul nostru:

Alaptarea - dosar complet

Dezvoltarea nou-nascutului

Diversificarea si hranirea bebelusului

Recuperarea mamei dupa nastere