Yoga reduce depresia la femeile insarcinate

Yoga reduce depresia la femeile insarcinate

Yoga reduce depresia la femeile insarcinate

Yoga poate reduce depresia la femeile insarcinate si ajuta la dezvoltarea sentimentului matern, sunt de parere cercetatorii. Acesta este primul studiu care furnizeaza dovezi ca yoga poate fi un tratament impotriva depresiei viitoarelor mamici.
Yoga poate reduce depresia la femeile insarcinate si ajuta la dezvoltarea sentimentului matern - sunt de parere cercetatorii. Acesta este primul studiu care furnizeaza dovezi ca yoga poate fi un tratament impotriva depresiei viitoarelor mamici.

Este bine cunoscut ca hormonii de sarcina pot cauza schimbari ale dispozitiei, cu toate acestea doar una din cinci femei insarcinate traieste depresii majore. Acum, cercetari recente facute de cei de la Universitatea din Michigan arata ca metodele vechi recomandate ar putea ameliora simptomele lor.

Mai cititi si: Pilates sau yoga?

Viitoarele mamici care pot avea grave probleme de sanatate mentala gasesc o ameliorare semnificativa dupa un program de practicare a exercitiilor yoga timp de 10 saptamani. Totodata, atasamentul fata de copilul din uter creste in acest timp.

Autorul, Maria Muzik a spus: "Am auzit ca femeile insarcinate incearca prin practicarea de yoga sa reduca stresul, dar nu sunt dovezi concludente cu privire la eficienta acestei metode. Studiul nostru ofera dovezi promitatoare a faptului ca yoga poate fi o alternativa eficienta la tratamentul farmaceutic pentru femeile insarcinate care prezinta semne de depresie. Aceasta contribuie atat la starea de bine a mamei cat si a fatului."

Tulburarile de sanatate mentala in timpul sarcinii, inclusiv depresia si anxietatea, au devenit o problema de sanatate serioasa. Modificarile hormonale, predispozitie genetica si factorii sociali sunt cei care declanseaza in anumite femei insarcinate iritabilitatea persistenta, sentimentul de a fi coplesite si incapacitatea de a face fata stresului.

Netratate, aceste simptome se transforma in riscuri majore pentru sanatate , atat pentru mama, cat si pentru copil, ducand la o crestere insuficienta in greutate, preeclampsie, nastere prematura chiar si la o relatie defectuoasa intre mama si nou-nascut ( nedezvoltarea sentimentului matern).

Mai cititi si: Depresia in timpul sarcinii

Muzik este de parere ca, in timp ce antidepresivele s-au dovedit un tratament eficient pentru aceste tulburari de dispozitie, studiile anterioare arata ca multe femei insarcinate privesc cu reticenta aceste medicamente, preocupate de siguranta copilului lor. "Din pacate, putine femei care sufera de tulburari de sanatate accepta tratamentul, expunandu-se astfel impreuna cu viitorul copil la impactului negativ al bolii psihice in timpul uneia dintre cele mai vulnerabile perioade", spune ea. "De aceea, dezvoltarea alternativelor viabile pentru tratament este critica."

Dovezile sugereaza ca femeile se simt mult mai confortabil apeland la tratamente netraditionale , inclusiv la medicina pe baza de plante si anumite tehnici de relaxare. Yoga continua sa creasca in popularitate, dar in Statele Unite ale Americii, multe clase se concentreze pe yoga ca "exercitiu", omitand faptul ca este necesara prezenta lor constienta in acel moment, spun autorii.

Intre timp, yoga mintii (a gandirii) - care combina concentrarea meditativa cu reprezentarile fizice s-a dovedit a fi o metoda puternica pentru a lupta impotriva stresului si pentru cresterea energiei . Pentru acest studiu-pilot, femeile insarcinate (intre 12-26 saptamani de sarcina) au participat la sedinte de 90 de minute de yoga, care s-au axat pe exercitii pentru corpurile lor, dar care au ajutat la constientizarea schimbarilor prin care trec trupurile lor pentru a ajuta copilul sa creasca.

Muzik a spus: "Acest studiu pune bazele cercetarilor viitoare cu privire la modul in care yoga poate duce la un sentiment puternic si pozitiv fata de sarcina". Rezultatele au fost publicate in Complementary Therapies in Clinical Practice.

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi si:

Sarcina: frumusete, trup, sex

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!

Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII