Schema vaccinurilor in 2018: calendarul de imunizare a copiilor in Romania | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 65 comentarii

 1. ticu nadia
  ticu nadiatrimis la 13/3/2014

  daca eu vreau sa-i fac copilului meu vaccinul anti varicela si cel de otita nu pot sa-l fac gratis? trebuie sa-l cumpar eu? da cine nu are 140 de euro cum poate sa faca?

  Raspunde la acest comentariu
 2. Ionut
  Ionuttrimis la 12/2/2014

  I-am facut fiului meu vaccinul de la un an +ROR. Pana la un an copilul meu ne recunostea si ne spunea pe tata, maba, stia sa ceara ce ii trebuie (apa, papa, e tc). Dupa Acest Vaccin Copilul meu nu ne-a ma-i recunoscut, nu a mai stiut sa ne ceara ce vrea Diagnostic AUTISM - L-au DISTRUS - A-r trebui inpucati toti din Ministerul Sanatatii care au permis distribuirea acestor vaccinuri criminale si doctorii care Promoveaza distrugerea copiilor nostri. CRIMINALI APARATI de LEGE

  Raspunde la acest comentariu
 3. Carmen
  Carmentrimis la 31/1/2014

  Vaccinaréa un este obligatorie intradevar, dar vedeti voi ça in ziua de azi daca s-au eradicat totusi bolile,asta datorita vaccinarii.ce este mai bine copilul sa faca meningita, tuberculoza si altele sau sa fie sanatos? Eu una am ales vaccinarea la doua luni infanrix tetra, la trei luni haemophilus influnzae b, la 4 luni infanrix tetra si pana la noua luni pauza. Hepatita b si hib separat déci fara infanrix hexa care intradevar este periculos si duce la autism sau chiar scleroza in placa.bcg il façem la sapte luni pt ça o sa plecam in vacanta, iar hepatita b cand o sa creasca mai mare.deci decizia va apartine dar sa nu va plangeti mai tarziu ca aveti probleme de sanatate cu copilul.

  Raspunde la acest comentariu
 4. claudia
  claudiatrimis la 28/1/2014

  Buna,Noi am mers pe GSK de la nastere, pediatra a spus ca cele de la Sanofi ar fi mai proaste si ar putea da reactii adverse si ne-a sugerat sa continuam cu Infanrix Hexa. Desi mi s-a parut strategie de marketing am ales sa le platim ca sa nu riscam nimic. Acum 2 saptamani( ian 2014) ne-a spus ca s-a scos Infanrixul de la 6 luni si tb sa-l platim din nou daca vrem sa mergem pe el in continuare. Eu stiam ca este gratuit la 6 luni, dansa a spus ca a fost inlocuit cu un produs de la Sanofi. Este adevarat, si daca da, unde poate fi verificata aceasta afirmatie?

  Raspunde la acest comentariu
 5. AndreeaH
  AndreeaHtrimis la 27/12/2013

  Asa este vaccinurile nu sunt obligatorii, dar sa vedeti ce probleme sunt la inscrierea la gradinita in special si la scoala unde nu sunt primiti nevaccinati. Motivul invocat este ca personalul nu isi asuma responsabilitatea pentru un copil nevaccinat care, daca ia o boala de la cei vaccinati care sunt purtatori poate fi fatala.

  Raspunde la acest comentariu
 6. oana
  oanatrimis la 12/12/2013

  Vaccinurile nu sunt obligatorii. Asta o poti afla cu siguranță atunci cand copilul tau are reactii adverse severe si incerci sa tragi la raspundere pe cei vinovați pentru ca nu iti spun decat ca poate avea febra si eczeme. Dar cand intervin reactii negative care ii afecteaza toata viata, orice persoana din instituțiile care se ocupa cu vaccinurile si tot ce tine de ele iti va spune ca odata ce am fost de acord cu vaccinarea inseamna ca am fost de acord, insa pana atunci nimeni nu spune ca nu sunt obligatorii. Aveti mare grija. Prospectele vaccinurilor nu sunt la indemana parintilor

  Raspunde la acest comentariu
 7. Mihaela
  Mihaelatrimis la 13/12/2013

  Nici un vaccin nu este obligatoriu , vedeți asa ne fac sa credem ca trebuie neapărat sa le facem la copii, prin aceste cuvinte citiți sa vedeți dacă exista vreo lege care sa te oblige sa iți vaccinezi copiii. Cristela Georgescu vorbește foarte clar despre vaccinare și chiar se poate evitarea ei.........dacă ii dați in judecata câștigați atâta timp cat nu exista o lege care sa te oblige sa ii vaccinezi. Eu una i-am făcut pana la 6 luni după care am citit ce face Ror-ul si am fost wow am un copil perfect sănătos de ce l-as face sa fie handicapat. Uitați aici linkuri : http://www.cristelageorgescu.ro/maine-la-protv-vaccinarea-in-masa-binefacere-sau-risc/06/2013/Si încă unul : http://viataverdeviu.ro/sentinta-data-italia-vaccinul-ror-cauzeaza-autism/

  Raspunde la acest comentariu
 8. mihaela
  mihaelatrimis la 22/10/2013

  am vazut un comentariu total pertinent al unui dr. coman pe aceasta pagina. la care as mai adauga sa ne tratam copii strict babeste cu foi de varza si otet daca in ce spun doctorii nu avem incredere. daca nu suntem dispusi sa aplicam tratamentele prescrise... la ce ne mai ducem la cabinet? ca sunt lecuitoare si vrajitoare pe toate drumurile. pana la urma chestia cu "e copilul meu si fac ce vreau" nu este sanatoasa atunci cand are repercursiuni mai tarziu in viata si este abuz.

  Raspunde la acest comentariu
 9. atol
  atoltrimis la 27/8/2013

  Viruşi şi retroviruşi deveniţi pasivi de-a lungul evoluţiei, se găsesc în stare latentă în toate organismele animale şi umane, pierzându-şi o parte din capitalul lor genetic sau enzimatic.Introducerea în organism (prin vaccinare) a viruşilor vii sau atenuaţi, îi pot permite acestuia să reconstituie acest capital şi să dobândească deci o virulenţă nouă sau să creeze din bucăţi un virus sau un retrovirus hibrid. Aceasta se numeşte recombinare genetică. (HIV – ul este fără îndoială fructul unei astfel de recombinări).Deşi accidentele provocate de vaccinuri sunt nenumărate, ele sunt trecute sub tăcere. Se ştie astăzi, la 100 de ani după moartea sa, că Pasteur a fost un geniu al trişării, al plagiatului, al trucării statisticilor, al traficului de influenţă, al publicităţii bine regizate, iar diversele sale experienţe vaccinale erau trucate, după cum au mărturisit chiar colaboratorii săi. Această carte stabileşte adevărul despre acest personaj şi demonstrează, prin studiul principalelor

  Raspunde la acest comentariu
 10. grigorie
  grigorietrimis la 23/4/2013

  Al meu copilas(mijlociu) a facut dermatita atopica(pe obraji) dupa vaccinul de 1 an, in continuare prezinta eczeme pe brate, urmatorului copil nu i-am mai facut nici un vaccin, aveti grija si fiti atenti

  Raspunde la acest comentariu
 11. cristian
  cristiantrimis la 22/3/2013

  Doamne sfinte, parca am trai in Botswana...incredibil la ce chinuri ne supunem copiii.

  Raspunde la acest comentariu
 12. Helga
  Helgatrimis la 7/3/2013

  Buna Daca nu sunt obligatorii care este drumul sa le eviti?Medicul de familie zice ca e obligatoriu,la scoala tot aceasi poveste.Sunt mame care au semnat o petitie ca nu doresc ca copii lor sa fie vaccinati dar petitia a fost luata multumita si tratat cu indiferenta,copii tot s-au vaccinat?

  Raspunde la acest comentariu
 13. Claudia
  Claudiatrimis la 4/3/2013

  da,cunosc multe cazuri care la baza lor nu au nici un vaccin facut pana la varsta de 10 ani si sunt sanatosi tun pana acum .Vaccinarea este obtionala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raspunde la acest comentariu
 14. adi
  aditrimis la 7/2/2013

  Alegerea educata e sa mergi cu schema recomandata de stat. Daca poti financiar, fa si alte vaccinuri. Mai bine previi decat sa-ti dai pumni in cap mai tarziu!

  Raspunde la acest comentariu
 15. geanina
  geaninatrimis la 29/11/2012

  nici un vaccin nu e eobligatoriu !

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Subiecte tratate:
Tema: