E-urile din alimente - Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 75 comentarii

  1. marius
    mariustrimis la 9/12/2007

    Lista este utila dar nu foloseste aproape la nimic.DE CE? Foarte simplu: pntru ca pe altarul sfantului ban se jertfeste totul;nemernicii de producatori care au constatat ca le scad vanzarile din cauza e-urilor nu le mai trec pe eticheta ca si e-uri, ci le dau denumirea chimica. Legal sau nu, asta este realitatea, iar tu ca si cumparator esti pus in ipostaza de a te uita la eticheta ca boul la poarta noua si a nu sti daca produsul este sanatos sau nu!

    Raspunde la acest comentariu
  2. codruta buldus
    codruta buldustrimis la 9/11/2007

    Lipsa tehnologiei pentru identificarea compozitiei chimice exacte ar putea fi rezolvata prin prelevarea substantelor direct de la fabrica din procesul de productie.Pentru aceasta ar trebui sa existe posibilitatea de a avea acces in fabrica si cu un mandat legal sa se poata face o lista exacta a produselor care se introduc si sa se ia mostre din toate substantele care ajung apoi in produsul final.Aceasta ar fi solutia! Clar.Si daca ar avea institutul d ecercetare alimentara si o sigla si ar pune apoi sgla pe produsul care a fost examinat si verdictul dat,atunci fiecare s-ar simti mai bine si mai in siguranta si ar cumpara numai produse cu sigla.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Silvia
    Silviatrimis la 8/11/2007

    Un articol bun... sunt multe articole de genul acesta, dar din pacate se ramane doar la stadiu de informare. Ar fi interesant si un articol in care sa se specifice clar care anume produse sunt sigure pentru sanatatea noastra si mai ales a copiilor nostri, ca eu una nu stiu deloc ce sa-i mai dau de mancare. E 330, respectiv acidul citric e baza in majoratatea alimentelor, mai ales in sucuri. Din pacate la noi nu este interzis ca in alte tari (de pilda Franta).

    Raspunde la acest comentariu
  4. delia
    deliatrimis la 16/9/2007

    buna seara.am gasit un produs care contine E330.e foarte toxic.se afla pe piata.gen mixt in otet.unde pot reclama?o pot face undeva?multumesc.craiova

    Raspunde la acest comentariu
  5. IOAN
    IOAN trimis la 18/6/2008

    E folositor articolul dar nu e suficient sa insirati E... ci sa mentionati alaturi si denumirea stiintifica/comerciala pt. ca producatorii evita sa mai mentioneze

    Raspunde la acest comentariu
  6. crenguta
    crengutatrimis la 9/12/2011

    Sunt foarte putini oameni care citesc ce scrie pe ambalajele produselor pe care le cumpara. Eu citesc, intotdeauna, dar nu ma pot edifica, la fata locului, care e-uri sunt bune si care nu sunt bune.Ori apare, pe ambalaj, numai e-ul fara denumirea lui, ori apare denumirea lui si nu stiu care sunt nocive si care nu. Este foarte dificil sa-ti dai seama.De ce este posibil ca in Romania alimentele sa contina toate otravurile posibile si imposibile fara ca nimeni sa faca cva pentru asta?Nu sunt oameni platiti care se ocfupa cu asa ceva?

    Raspunde la acest comentariu
  7. Winy
    Winytrimis la 5/6/2007

    La coruptia generalizata din tara asta cam greu cu legile de protectia consumatorului,privind e-urile alimentare,marii agenti economici folosec cu buna stiinta la noi majoritatea e-urilor interzise in alta state europene sau americane

    Raspunde la acest comentariu
  8. monick
    monicktrimis la 28/5/2007

    sunt foarte bine venite aceste informatii ,cred eu pt toata lumea pt mine sigur este mai ales ca am si un copil mic ar fi foarte bine pt noi cetatenii acestei tari daca sar lua masuri de catre protectia consumatorului pt a se interzice comercializarea acelor produse alimentare care contin acei aditivi toxici daca se vrea se poate dar pe cine mai intereseaza de celalalt de linga el?

    Raspunde la acest comentariu
  9. trimis la 28/5/2007

    e un articol care ar trebui sa ne deschida ochii multora dintre noi,pana nu e prea tasziu.dar eu am descplerit un remediu,produsele naturiste mai exact suplimente nutritive,vitamine si altele care pe langa faptul ca am scazut in greutate si ma simt mult mai bine,am scpat de varice,dureri de cap si am dobandit enegie si o stare de bine permanenta.daca doriti mai multe informatii ma puteti contacta pe mada_lina_8@yahoo.com

    Raspunde la acest comentariu
  10. mada
    madatrimis la 28/5/2007

    Asta e adevarul si asa stau lucurile din pacate in tara noastra si nu numai.Romanii,in special tinerii,nu cunosc aceste riscuri dar ei sunt si cei mai expusi.Rroblema majora in caest caj este si lipsa unei educatii din punct de vedere alimentar,atat a tinerilor cat si a parintiilor,dar o mare parte din vina o au reclamele care se fac acestor alimente mai ales la tv.Un remediu foarte valoros il gasim in zilele noaste in produsele naturiste(dar si acelea pe bune naturiste) care ne ofera tot ce nu gasim in alimentele contrafacute si de care depide sanatatea noastra(pt mai multe informatii legate de produse naturiste si efectele lor asupra sanatati pe adresa:mada_lina_8@ahoo.com).

    Raspunde la acest comentariu
  11. Ana
    Anatrimis la 14/4/2007

    adevarul asta e! romanii sunt zgarciti! mai bine prefera sa moara decat sa dea un ban in plus pentru o alimentatie sanatoasa! eu una, va multumes pentru ce-ati scris mai sus k poate se vor mai trezi unii!

    Raspunde la acest comentariu
  12. gigi ofticosu
    gigi ofticosutrimis la 4/3/2007

    Super articol.As dori sa se faca si emisiuni cu aceasta tema, tocmai ca sa auda edilii nostri care incurajeaza aceasta intoxicare dar si cei din provincie care sunt impiedicati de a scoate pe piata alimente sanatoase din cauza importului ieftin si toxic.Un exemplu dureros este chiar cu laptele: Statul sau cine sa o numesc ce firma fantoma cu acte-n regula ia 30 bani pe litrul de lapte sanatos direct de la sursa si noi cumparam cu 40 lei litrul de lapte care nu se compara nici macar la culoare. Unde-i dreptatea si protectia consumatorului?in antecedente avem exemplu cu graul importat la pret de nimic pt a distruge si particica din agricultura ce a ramas.Sunt multe de zis.

    Raspunde la acest comentariu
  13. marina
    marinatrimis la 24/1/2007

    articolul este foarte interesant si ar trebui mai mediatizat pentru ca sunt putine surse care ne spun exact ce anume putem consuma si ce nu; as vrea totusi sa va intreb ce este fenilalanina .

    Raspunde la acest comentariu
  14. deea
    deeatrimis la 26/1/2007

    ups...si tocmai sugus mancaesem si eu acum cateva zile...adevaru a ca nu stim ce mancam,chiar dak pe ele nu scrie E ci denimirea lui chimica.ar trebui interzisa si scrierea denumirii acestora!ei vor sa ne fraiereasca pe fata...pana se vor scoate si dupa piata noastra mai dureaza...pana atunci doar ne uitam la ele...chiar nu se poate face nimic?

    Raspunde la acest comentariu
  15. Crina Sorean
    Crina Soreantrimis la 18/1/2007

    Abia acum incepem sa constientizam ce riscuri ne asumam consumand produse din hipermarcheturi.Acest articol este de aceeasi importanta ca apa si aerul nepoluat pt.oameni.Orientativa spre consumul de produse naturiste care contin doar vitamine ,minerale,fibre de cea mai buna calitate si proteina de soia nemodificata genetic,iar cine doreste informatii ma poate contacta la e-mail soreangabriel@yahoo.com

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: