Anestezia epidurala: tot ce trebuie sa stii in avans | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 82 comentarii

 1. Nicoleta
  Nicoletatrimis la 7/10/2002

  Nu stiu daca articolul a fost scris de un barbat,daca a fost scris de o femeie care a putut compara o nastere normala cu una facuta cu anestezie. Personal am nascut normal cu aceasta anestezie,fetita mea are aproape un an, este sanatoasa,plina de viata, iar despre mine cind am nascut...in timpul travaliului am si dormit putin...datorita acestei anestezii. Evident si doctorul trebuie sa fie linga tine,sa te incurajeze...dar tot ce pot sa va spun este ca totul a fost ok si daca as mai dori un bebe as apela tot la aceasta anestezie.

  Raspunde la acest comentariu
 2. Dana
  Danatrimis la 24/9/2002

  Oricine are dreptul la o informatie corecta asa ca fetelor, nu luati articolul de aici ca litera de lege. E doar un punct de vedere... Consultati medicul si alte surse de informatie. Eu am nascut cu ajutorul epiduralei, fetita a iesit fara ajutorul forcepsului, am putut coopera pentru ca mi-am simtit picioarele. Fetita are un an si o luna si nu a fost bolnava niciodata. Iar eu sunt bine si am amintiri dintre cele mai placute de la nastere. Apropo, m-am uitat la televizor in timpul travaliului... Cred insa cu convingere ca nimeni in lume nu trebuie sa-ti spuna cum sa nasti pentru ca nimeni nu indura durerile in locul tau. Urez fetelor care or sa nasca cel putin o nastere ca a mea!

  Raspunde la acest comentariu
 3. Teodora
  Teodora trimis la 9/5/2002

  Nu cred ca articolul presentat da exact explicatii asupra avantajelor folosirii epiduralei pentru nastere, insistind prea mult asupra lucrurilor negative.In toata lumea aceasta tehnica se foloseste cu foarte bune resultate, daca ai un anestezistsi ginecolog care stie ce face. Parte din tot ce prezinta articolul este aplicat modului nesigur in care unii medici practica medicina in Romania. Este mult mai usor sa nu incerci nimic nou sau sa nu te complici cu noi tehnici care trebuie mai multa atentie din partea ginecologului si anestezistului si atunci gasesti motive ca sa explici femeii ca trebuie sa aiba dureri cu nasterea. Nu exista nici un motiv sa nu incerci sa oferi mai mult confort pentru nastere decat daca ai un anumit motiv(strict medical ) sa nu faci asa. Durerea nu mai este de mult acceptata ca normala pentru femei in timpul nasterii si cred ca ar trebui sa inceapa sa devina o practica si in Romania. Iar faptul ca articolul este preluat din America nu ma impresioneaza deloc, cine l-a ales , l-a ales prost pentru ca practica in America nu are nici o legatura cu felul in care prezinta articolul ci din contra.

  Raspunde la acest comentariu
 4. marta
  martatrimis la 1/5/2002

  Site-ul este deosebit de interesant si dragut.Dar ca una care am nascut cu epidural si cred in eficienta lui cred ca in romania se cunoaste prea putin efectele binecuvintate a acestui "calmant".Aproape toate mamicile cu care am fost internata in spital la nastere au folosit epidural si nici una nu a suferit de reactii secundare.Eu personal am primit epidural prin infuzie si inainte de nastere mi-i s-a micsorat cantitatea astfel ca am nascut foarte usor.Si la fel mamicile care au nascut deodata cu mine. Cred ca in Romania ar trebuii sa se faca propaganda proepidural in cea mai mare parte a articolelor nu cum este acum doua cuvinte pro iar apoi efectele secundare. Nu stiu sigur dar cred ca marea majoritate a mamicilor in dezvoltate dezvoltete nasc cu epidural si cred ca li se cuvine si mamicilor din Romania tratament in timpul nasterii mult mult mai bun decit pot sa obtina in ziua de azi.

  Raspunde la acest comentariu
 5. Nicole
  Nicoletrimis la 11/9/2001

  sunt insarcinata si in luna decembrie voi naste. Articolul prezentat pe site despre anestezia epidurala este unul de "propaganda" daca pot spune asa. Nu stiu cine l-a scris si parerea mea este ca vine in contradictie cu "legile" bunului simt si mentalitatea este la fel de invechita in ceea ce priveste faptul ca femeia sufera sau trebuie sa sufere de cind se naste si pina moare. Nu credeti stimate autor al acestui articol ca a venit si timpul sa ginditi si sa priviti femeia ca pe egalul dumneavoastra? Voi ramine adepta unei nasteri fara dureri, sunt optimista si nu pot gindi ca aceasta anestezie va dauna intr-un fel sau altul bebelusului meu.

  Raspunde la acest comentariu
 6. Alina
  Alinatrimis la 3/10/2005

  Am 2 copii pe care i-am nascut

  Raspunde la acest comentariu
 7. Carmen
  Carmentrimis la 1/2/2009

  Articolul este foarte bizar. Am nascut cu epidurala si a fost foarte bine. Am putut sa ma bucur de momentul nasterii iar in timpul travaliului n-am simtit nimic asa incit de plictiseala mincam. Copilul este sanatos tun. L-am avut in brate imediat ce s-a nascut, buricul era netaiat iar placenta nu iesise. Doctorita se ocupa de ce trebuie si eu ma miram de copil.Are 11 luni si nu a avut nici cea mai banala raceala. Eu nu sunt o exceptie. Am citit mai multe articole, dar pertinente, despre epidurala. Cine a scris articolul? Imi cer scuze, dar la capitolul cultura medicala nu sta prea bine. In lume oamenilor le pasa si de femei asa ce se explica real avantajele si dezavantajele acestei anestezii fara a incerca sa influenteze decizia viitoarei mama. Durerile din timpul travaliului sunt atroce.Le-am simtit si eu putin pina cind am cerut epidurala.

  Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Subiecte tratate:
Tema: