Cursurile de pian pentru copii

Cursurile de pian pentru copii

Cursurile de pian pentru copii

  • Poate ca a fost suficient un cantecel pentru copii, amuzant si foarte ritmat, iar copilul a devenit nerabdator sa cante si el la pian. Sau poate a invatat de profesoara lui preferata scurte cantecele, care i-au starnit interesul si curiozitatea. Indiferent ce anume i-a atins coarda sensibila, scaunul pianului ar putea deveni locul preferat din casa pentru copil. Desprecopii.com va prezinta avantajele si dezavantajele, sau ca sa vorbim in termeni muzicali, acutele si gravele cursurilor de pian pentru copii.
    Mai cititi: Alegerea unui sport pentru copil

De ce ar fi pianul o alegere buna pentru copil?

  • Pianul ofera satisfactii imediate. De la primul contact cu pianul, copilul poate da viata unui sunet armonios. Alte instrumente, ca alamurile, instrumentele de suflat sau instrumentele cu coarde necesita pozitionarea atenta a degetelor, controlul respiratiei sau miscari ale gurii, deci iau si mai mult timp pentru a produce o nota placuta.
  • Este o metoda excelenta de a invata elementele de baza. Cursurile de pian ofera o buna fundatie pentru aptitudinile muzicale de baza. Pianul are mai multe note decat celelalte instrumente din orchestra (orga are cele mai multe note), iar conceptele muzicale sunt mai concrete. De exemplu, diferentierea intre notele inalte si cele joase este mai simpla, pentru ca notele inalte sunt in partea din dreapta a claviaturii, iar notele joase sunt in stanga.

Care este dezavantajul cursurilor de pian?

Pianul este un instrument mare, variind ca dimensiune intre 1,5 m si 3 m, iar marile piane necesita mult spatiu.

Daca spatiul de care dispuneti este limitat, puteti lua in considerare pianina. Cele mai multe pianine necesita cam 1,5 m pe 70 cm si au inaltimea intre 1 m si 1,3 m.

Iata o regula generala: cu cat pianul este mai inalt, cu atat coardele sunt mai lungi, iar sunetele sunt de mai buna calitate (si cu atat costa mai mult).

O claviatura digitala (electronica) este in general mai mica si mai ieftina decat o pianina, dar multi profesori prefera sa inceapa cursurile cu copiii pe un un instrument acustic, pian sau pianina.

Este o idee buna sa discutati cu profesorul inainte de a cumpara sau a inchiria un instrument.

Sport pentru copii, activitati educative, animalute

Dezvoltarea intelectuala a copilului (4-12 ani)

 Forum specializat

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Care este varsta potrivita pentru cursurile de pian?

Multi copii sunt apti sa inceapa cursurile traditionale de pian la 6 ani, iar alti copii chiar la 5 ani. (Copiii pot incepe cursurile de tip Suzuki la 3 ani.)

Desi coordonarea mana-ochi este importanta, aceasta aptitudine poate fi invatata. Dimensiunea fizica a copilului nu este o problema, asa cum ar fi in cazul altor instrumente. (In cazul trompetei, de exemplu, copilul trebuie sa fie destul de mare pentru a o tine si a ajunge cu degetul la valve.)

De asemenea, la aceasta varsta copiii incep sa stie sa citeasca; multi profesori considera ca este necesar un minim de aptitudini de citit inainte de inceperea lectiilor. Adesea, la aceasta varsta, copiii reusesc sa fie atenti destul timp pentru a se concentra si a exersa cam 30 de minute, cat ar dura o lectie.

Care sunt preturile instrumentelor?

Gama de preturi este la fel de larga ca si claviatura instrumentelor. O pianina noua de dimensiune medie poate costa pana la cateva mii de euro. Pianele noi pot costa intre 5000-10000 euro. Claviaturile digitale (electronice) pot costa mai putin de 1000 euro.

Unele magazine din alte tari ofera planuri de leasing, in care ratele chiriei sunt scazute din pret, in cazul in care va decideti sa cumparati instrumentul dupa un timp. Chiria poate ajunge la 50 euro pe luna. Va puteti decide si sa cumparati un instrument la mana a doua.

Sfatul de la Desprecopii

Inainte de a incepe sa cautati un pian, discutati cu profesorul copilului, care va poate indruma catre un vanzator de incredere. Si daca veti decide sa cumparati un pian sau o pianina la mana a doua, va poate recomanda un bun tehnician care sa vi-l acordeze si sa vi-l repare.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Daniela Slavu
Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2007

Pentru a intilni alti parinti cu copii intre 4-12, participati la sectiune speciala a forumului Desprecopii.com

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. borangic
    borangictrimis la 3/2/2012

    Mie personal mi se pare mai interesant cantatul la un instrument; unii spun ca le dezvolta copiilor creativitatea, imaginatia si, chiar si inteligenta. :) nu stiu daca o fi asa sau nu; insa mi se pare frumos pentru un copil sa stie sa se joace cu sunetele; sunt mai multe locuri unde ii puteti duce sa invete sa cante la un instrument; cel mai profi insa mie mi se pare Boem Club, pt ca au profesori seriosi, comunicativi, care au absolvit conservatorul; fac cursuri individuale si nu la gramada ca altii, asa incat iti poti face programul cum vrei; si, tin cursuri si in weekendSpor la toate!

    Raspunde la acest comentariu
  2. Isa-bella
    Isa-bellatrimis la 29/7/2011

    Sunt super utile lectiile de muzica. Vad asta la al meu copilas. Tot la Boem Club merge. A inceput cu educatie muzicala, pt ca era prea mic pt pian atunci. Insa pt ca a depasit pragul de 6 anisori, acum merge la cursuri de pian.

    Raspunde la acest comentariu
  3. borangic
    borangictrimis la 13/4/2010

    Cred ca sunt potrivite pentru copii cursurile de pian, de chitara, vioara, canto si orice instrument muzical care i-ar ajuta sa intre in fascinanta lume a muzicii. Personal va recomand pentru astfel de cursuri Boem Club. Sunt profesionisti

    Raspunde la acest comentariu
  4. carmencar
    carmencartrimis la 17/10/2007

    Si eu sunt profesoara de pian si sunt foarte mandra cand lucrez cu cei mici mai ales in ziua de azi cand copii sunt foarte inteligenti si dornici sa invete cat mai mult.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII