Dacă alegi un nume biblic pentru copilul tău: citește aceste 6 sfaturi

Daca alegi un nume biblic pentru copilul tău - citeste aceste 6 sfaturi

Dacă alegi un nume biblic pentru copilul tău: citește aceste 6 sfaturi

• Dacă alegi un nume biblic pentru copilul tău: citește aceste 6 sfaturi ✨

VETI CITI
De ce să alegi un nume biblic pentru copilul tău - noi iti amintim niste motive
Cateva sfaturi practice pentru alegerea unui nume de provenienta biblica pentru bebe
DESPRE NUME BIBLICE PENTRU COPII CITESTE SI
 

De ce să alegi un nume biblic pentru copilul tău - noi iti amintim niste motive

Mulți părinți aleg să-și numească copiii după personaje din Biblie datorita credinței lor. In mod evideNt - simt o legătură cu acea persoana biblică și doresc să-și lege copilul de acel personaj într-un fel. Biblia a fost si este o sursă pentru nume de copii și unele dintre cele mai comune nume provin direct din Biblie.

Adevarul este ca unele nume biblice sunt mai frecvente în anumite perioade decât altele, iar unele sunt nume clasice pe care părinții continuă să le folosească generație după generație. Așa cum oamenii caută sfaturi din Biblie cu privire la alte aspecte ale vieții lor, ei fac același lucru atunci când aleg un nume pentru un copil. Dacă ai o credință puternică în Dumnezeu și Isus, atunci cine mai bine să-ți numească copilul decât bărbații și femeile din Biblie?

Cateva sfaturi practice pentru alegerea unui nume de proveniență biblică pentru bebe

Dacă te-ai hotărât să-i dai copilului tău un nume biblic, următorul pas este să-l alegi pe cel potrivit. Există mii de nume de băieți din Biblie și nume de fete din Biblie, așa că poate fi copleșitor atunci când încerci să-l alegi pe cel mai potrivit pentru copilul tău. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă ușurați decizia.

1. Repeta de foarte multe ori numele cu mai multe intonatii

Să recunoaștem, vei rosti numele bebelușului tău iar și iar pentru tot restul vieții, așa că ar fi bine să te asiguri că îți place să-l spui. După ce v-ați restrâns opțiunile la câteva nume, rostiți numele de mai multe ori - cu mai multe tonalitati: de dragoste, de atentionare, de ingrijorare, de strigat, de chemare, de alint...

Ascultă-le cu atenție și roagă-ți partenerul sau soțul tău să le asculte și apoi spune-le din nou și din nou înapoi. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă restrângeți și mai mult lista de nume biblice și chiar să vă ajute să luați o decizie finală.

Poti gasi inspiratie si aici Nume biblice pentru copii

2. Scrie numele de mai multe ori - si caligrafiaza-l

Vei scrie de foarte multe ori numele bebelușului dvs. în timpul vieții sale și copilul va trebui să facă același lucru. Există multe moduri diferite de a scrie și de a numi și văzând că numele este scris vă poate ajuta să decideți dacă încă vă place numele. 

Numele este prea lung sau scurt atunci când este scris? Copilul tău va învăța greu să-l scrie? Vor reuși să o scrie și alții? Are ortografia sens cu felul în care sună numele? Scrierea numelor de băieți din Biblie și a numelor de fete din Biblie vă permite să le vedeți într-un mod diferit și vă poate ajuta să decideți dacă vă place cu adevărat. Caigrafiza numele copilului pe cateva pagini.

3. Asociați-l cu numele voastru de familie si ai grija sa nu produca cacofonii

S-ar putea să vă placă sunetul unui prenume biblic, dar cum sună cu un al doilea nume și un nume de familie? Trebuie să luați în considerare întregul nume al copilului și să vă asigurați că numele se rostogolește bine de pe limbă și sună corect. Ca nu face cacofonii.  Nu vrei să-i dai copilului tău un nume care este greu de asortat cu alte nume, deoarece acest lucru va face dificilă alegerea unui al doilea nume. Sau poate expune copilul la hărtuieli in copilarie ...

4. Uită-te la inițiale

S-ar putea să nu crezi că inițialele sunt o problema, dar dacă îi dai copilului tău un nume biblic și inițialele lui ajung să scrie ceva nepotrivit sau amuzant, el va trebui să se ocupe de asta toată viața. Îți folosești inițialele mult mai des decât îți dai seama. Deși inițialele ar putea să nu fie un factor decisiv atunci când alegeți un nume, ar trebui cel puțin să le luați în considerare.

5. Înțelege deplin povestea biblică din spatele numelui ales

Dacă alegi dintre nume biblice -  probabil că ești conștient de poveștile lor din Biblie. Ce fac si ce destin au... Înainte de a alege un nume pentru copilul tau - cauta numele care vă plac cel mai mult și citiți poveștile asociate cu acestea in Biblie. Este posibil ca numele să nu fie un personaj pe care doriți să îl asociați cu copilul vostru - de aceea, informatia este esentială...

6. Nu uita ca va trebui sa ii explici mai tarziu copilului de ce...

Este foarte posibil ca peste niste ani, copilul tau sa iti ceara explicatii despre semnificația numelui său într-o zi sau să vă întrebe de ce l-ați ales. Să poți împărtăși acea poveste cu copilul tău va fi un moment special. De asemenea, poate ajuta copilul să se simtă special să știe că poartă numele unei persoane care a făcut parte dintr-un moment religios sau istoric important pentru voi - parintii lui.

► Citeste in continuare Bebe isi va alege singur prenumele - jurnal de sarcină

DESPRE NUME BIBLICE PENTRU COPII CITESTE SI

Nume BIBLICE pentru copii - o selectie specială de nume puternice creștine

Nume de copii legate de ÎNGERI - o selecție specială

Nume de copii: Nume de Sfinti pentru fiecare luna a anului in parte

Desprecopii - toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

 1. Emi
  Emitrimis la 27/10/2022

  Buna ziua, In general articolul este interesant doar ca ar fi mai OK daca aţi folosi in loc de cuvântul ,,povesti din Biblie : cuvântul istorioare / istorii Biblice. Presupun ca diferenţiaţi aceste doua cuvinte si însemnatatea lor :) Cele bune

  Raspunde la acest comentariu
 2. Drila Abigaiela
  Drila Abigaielatrimis la 12/3/2017

  Organice(Ă).Lipsa :O,A,N,C,E(Ă)

  Raspunde la acest comentariu
 3. CONSTANTINESCU MIHAIL
  CONSTANTINESCU MIHAILtrimis la 9/3/2017

  zeci

  Raspunde la acest comentariu
  • Drila Abigaiela
   Drila Abigaielatrimis la 12/3/2017

   Organice..Lipsa :O,A,N,C,E

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII