Sunt ultimele săptămani de sarcină și stă întinsă cu capul in jos pe canapea in fiecare zi. Iată de ce - relatarea unei graviduțe celebre

Sunt ultimele saptamani de sarcina si sta întinsa cu capul in jos pe canapea in fiecare zi. Iata de ce - relatarea unei gravidute celebre

Sunt ultimele săptămani de sarcină și stă întinsă cu capul in jos pe canapea in fiecare zi. Iată de ce - relatarea unei graviduțe celebre

Meghan este in ultimele saptamani de sarcină dar trebuie să stea întinsă cu capul in jos pe canapea in fiecare zi - in speranta ca bebelusul se aseaza corect in pozitie de nastere.

Până la 36-37 de săptămâni de sarcina, majoritatea bebelușilor se muta singuri într-o poziție cu capul în jos. Când bebelușii rămân cu picioarele sau cu funduletul în jos, aceasta este denumită prezentatie pelviana si acest lucru poate duce la complicații la naștere sau recomandarea unei nasteri prin cezariana.

Iată relatarea unei graviduțe celebre și alte probleme cu care se confruntă in sarcină.

veti citi
Meghan stă întinsă „cu capul în jos pe canapeaua mea în fiecare zi” în așteptarea bebelușului ei - iata de ce
Prezentatia pelviană
Diabet gestational
La primul bebe

Meghan stă întinsă „cu capul în jos pe canapeaua mea în fiecare zi” în așteptarea bebelușului ei - iata de ce

Pentru unele femei, sarcina nu este chiar ușoară - si de acest lucru a aflat si cantareata Meghan Trainor. Câștigătoarea pemiului Grammy - ea a dezvăluit recent pe Instagram că la 36 de săptămâni de sarcină, bebelușul ei se află într-o prezentatie pelviană. Dar incearca sa remedieze situația.

Meghan a postat o frumoasă fotografie de sarcină în care arăta ca o zeiță a fertilității - la care completeaza:

„Actualizare de sarcina: bebelușul este din nou in prezentatie pelviana la 36 de săptămâni, așa că stau cu capul în jos pe canapeaua mea în fiecare zi lol”, a scris ea. „În afară de asta, ne descurcăm bine și suntem gata să întâlnim acest copil !!!! De asemenea, în zilele noastre nu arăt nimic așa, dar la naiba am arătat bine în această zi🤣 multumesc echipei !! 💚 ”

Prezentatia pelviană

Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, până la 36-37 de săptămâni de sarcina, majoritatea bebelușilor se muta singuri într-o poziție cu capul în jos. Când bebelușii rămân cu picioarele sau cu funduletul în jos, aceasta este denumită prezentatie pelviana si acest lucru poate duce la complicații la naștere sau recomandarea unei nasteri prin cezariana. În unele cazuri, un medic obstetrician poate roti manual copilul, dar dacă acest lucru nu reușește, se recomandă de obicei o operatie cezariana.

Diabet gestational

La începutul sarcinii, Meghan a fost diagnosticată cu diabet gestațional, care afectează 2-10% din sarcini în fiecare an. Diabetul gestațional apare atunci când organismul nu poate sintetiza suficientă insulină, ceea ce duce la creșterea glicemiei. Dacă rămâne necontrolat, diabetul gestational poate provoca naștere prematură și alte complicații ale sarcinii. 

La primul bebe

Meghan - care este la prima sarcina a fost foarte sincera despre greutatile sarcinii.  Ea a vorbit cu emisiunea Today în decembrie 2020 și și-a descris diagnosticul și planul de nastere. „Am o mică problema -  am fost diagnosticata cu diabet gestațional, dar este ușor de manevrat și este în regulă și sunt sănătoasa și copilul este sănătos”, a spus Meghan.

Trebuie doar să fiu cu adevărat atentă la tot ce mănânc. Si sa am o alimentatie sanatoasa. E bine să afli atât de multe despre mâncare și sănătate și OK sa afli ca atât de multe femei trec prin astfel de probleme.

Citeste si Diabetul gestațional: 14 intrebări esențiale și răspunsurile medicului

► Citeste aici despre alte complicatii ale sarcinii: COMPLICATII ALE SARCINII, GHID COMPLET

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024) 

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII