Spune-mi cati frati ai ca sa-ti spun daca ne potrivim...

Spune-mi cati frati ai ca sa-ti spun daca ne potrivim...

Spune-mi cati frati ai ca sa-ti spun daca ne potrivim...

  • Esti in cautarea unui partener de viata perfect? Iata cel mai nou sfat al psihologilor - Uita de intalnirile romantice si de declaratiile de dragoste! Intreaba-l, pur si simplu, daca este singur la parinti sau ce pozitie ocupa in ierarhia cronologica a fratilor.

Esti in cautarea unui partener de viata perfect? Iata cel mai nou sfat al psihologilor - Uita de intalnirile romantice si de declaratiile de dragoste! Intreaba-l, pur si simplu, daca este singur la parinti sau ce pozitie ocupa in ierarhia cronologica a fratilor. Stim, ti se pare o metoda bizara da a-ti gasi jumatatea, insa Linda Blair, autoarea unei carti intitulate Birth Order: What Your Position In The Family Really Tells You About Your Character, care a pus pe jar atat femeile, cat si barbatii singuri, ne asigura ca dincolo de sentimente si de de micile clisee romantice, stabilitatea unui cuplu se bazeaza in mare masura pe acest criteriu, al locului ocupat in familie din punctul de vedere al varstei de catre fiecare dintre parteneri.

Faptul ca un copil isi formeaza caracterul in jurul varstei de 6 ani nu mai este un secret aproape pentru nimeni, dupa cum toata lumea stie ca fratii mai mici sunt de cele mai multe ori diferiti de fratii mai mari, ordinea in familie fiind un factor care influenteaza adesea caracterul. Linda Blair, autoarea cartii mentionate mai sus, sustine insa ca nu doar caracterul este influentat de aceasta ordine in familie, ci si cariera si relatiile sentimentale. Este o descoperire pe cat de intriganta, pe atat de inedita. Imagineaza-ti ca vei cunoaste in curand pe cineva care iti va placea la prima vedere... Iti vei dori o relatie, insa va trebui mai intai sa cunosti mai bine persoana. Vor trece saptamani, poate chiar luni de zile pana cand ii vei afla calitatile, defectele, slabiciunile etc. si pana cand iti vei da seama daca va potriviti si daca relatia voastra are vreo sansa. Ei bine, Linda Blair iti propune sa arzi etapele si sa treci direct la nivelul urmator, afland mult mai repede daca relatia voastra are sau nu vreo sansa. Cum? Foarte simplu - intreaba-ti potentialul partener ce pozitie ocupa ca varsta in familia sa. Este mezinul, este cel mai mare dintre frati sau este fratele mijlociu? Sau poate este singur la parinti? Fiecare dintre aceste pozitii implica trasaturi de caracter specifice. Partea interesanta este ca aceste trasaturi nu se aplica doar potentialului tau partener, ci sunt valabile si pentru tine in egala masura. Spre exemplu, daca el este ultimul nascut, iar tu esti cel mai mare dintre copii, va veti intelege perfect, in schimb daca sunteti amandoi copii unici, atunci s-ar putea sa existe probleme.

Ti se pare prea simplist ca sa fie adevarat? Intoarce-te putin in timp si vei vedea ca, desi pare mai mult o gluma, teoria Lindei Blair este cat se poate de serioasa. Bazele caracterului unui individ se pun in jurul varstei de 6 ani si majoritatea psihologilor sunt de acord ca pozitia ocupata in cronologia fratilor are o importanta foarte mare asupra formarii caracterului. Desigur, momentul nasterii nu este singurul factor in aceasta ecuatie. Foarte importante sunt, de asemenea, anumite evenimente care se petrec adesea in perioada copilariei, cum ar fi divortul parintilor, mutarile dese, abuzul etc.

Asadar, la ce te ajuta sa stii daca potentialul tau partener mai are frati sau daca este cel mai mic sau cel mai mare dintre ei? Ei bine, Linda Blair ne asigura ca aceasta informatie ne ajuta sa prezicem cat de dificila sau cat de usoara va fi comunicarea intr-o posibila relatie. Iata cateva dintre combinatiile posibile de cupluri, pe care autoarea le analizeaza:

Un partener prim nascut si un partener ultim nascut

Este combinatia care confirma faptul ca de cele mai multe ori contrariile se atrag . Se pare ca pentru un ultim nascut, cea mai buna alegere este un partener prim nascut. Unul dintre motive ar fi acela ca, de obicei, cel mai mare dintre frati este si cel mai organizat, avand un simt al responsabilitatii mai dezvoltat si un spirit protector. Ultimii nascuti sunt, de obicei, dependenti sub o forma sau alta de fratii mai mari si tind sa fie mai dezorganizati. In timp ce ultimii nascuti sunt mai rebeli si au un spirit de aventura mai accentuat, primii nascuti tanjesc dupa aceste trasaturi, fiind mult mai rationali si mai calculati. Aceste diferente de caracter contribuie la bunul mers al unei relatii, fiecare dintre parteneri satisfacandu-si prin celalalt propriile nevoi emotionale. Iar daca vrei o dovada in plus a atractiei ce poate exista intre astfel de parteneri, iti dam un exemplu elocvent - primul nascut Brad Pitt si mezina Angelina Jolie.

Totusi, s-ar putea sa apara o problema, atunci cand partenerul care este prim nascut incearca sa faca regulile, in virtutea obisnuintei cu care a crescut, in timp ce cel ultim nascut are un caracter puternic si nu suporta sa i se impuna nimic.

Ambii parteneri primi nascuti

Se pare ca aceasta este una dintre cele mai dificile combinatii , mai ales daca persoanele in cauza sunt foarte competitive. Adesea apar conflicte si niciunul dintre parteneri nu vrea sa renunte la propria pozitie in favoarea celuilalt. O astfel de relatie poate sa mearga doar daca fiecare dintre parteneri respecta cu sfintenie calitatile celuilalt si daca cel putin unul dintre ei isi exercita dorinta de a domina undeva in afara relatiei (la serviciu, intr-un cerc de prieteni etc.).

Un partener prim nascut si un partener copil unic

O astfel de combinatie este si ea destul de dificila, din aceleasi motive ca si in cazul anterior . In principiu, cel care este prim nascut va fi receptiv la nevoia de afectiune a celui care este copil unic, insa nu trebuie neglijat faptul ca ambii parteneri au, in acest caz, o dorinta mare de a-si exercita autoritatea, de a face totul dupa propriile reguli, ceea ce poate conduce la o competitie nefireasca intr-un cuplu.

Un partener frate mijlociu si un partener prim nascut

Un frate mijlociu poate fi un bun partener pentru oricine, din punctul de vedere al influentei pe care o exercita factorul pozitiei in familie asupra unei relatii. De obicei, o persoana care are si frati mai mari si frati mai mici este un bun negociator, avand capacitatea de a tolera multe mofturi ale celorlalti frati. De obicei, fratii mijlocii vad in fratele prim nascut o persoana ce poate fi urmata ca model, cu care se poate coaliza impotriva mezinului, asa incat o relatie a unei astfel de persoane cu un partener prim nascut are sanse de reusita. Totusi, uneori maleabilitatea fratelui mijlociu poate crea probleme. Ea poate atrage lipsa de incredere a partenerului, mai ales daca acesta este un prim nascut, cu principii riguroase. De asemenea, partenerul nascut frate mijlociu se poate simti adesea ignorat si dominat, ceea ce il va face sa bata in retragere. Asa ca, daca vei avea un astfel de partener si stii ca ai tendinta de a domina o relatie, nu uita sa te retragi cu un pas inapoi din cand in cand si sa-i oferi celuilalt spatiul de care are nevoie . Daca insa tu esti in ipostaza fratelui mijlociu, acorda-ti timp pentru a afla ce iti doresti cu adevarat de la o relatie. Si nu uita sa fii ferm in exprimarea dorintelor.

Un partener frate mijlociu si un partener ultim nascut

Aceasta pare sa fie o alta combinatie cu sorti de izbanda . Maleabilitatea celui dintai ii va permite partenerului ultim nascut sa-si implineasca visurile, oricat de nebunesti ar fi ele. Un astfel de cuplu este adesea caracterizat ca o pereche visatoare, fara prea multe teluri guvernate de respectarea unei anumite ordini cotidiene. Cu toate acestea este genul de cuplu simpatic, care se bazeaza pe o prietenie puternica ce rezista dincolo de iubire.

Ambii parteneri frati mijlocii

Acest gen de relatie poate avea succes, insa riscul este ca fiecare dintre parteneri sa fie atat de preocupat sa satisfaca dorintele celuilalt, incat cuplul sa sfarseasca din cauza imposibilitatii de a construi planuri impreuna . Asta in cazul in care este vorba de doua persoane foarte diferite, fara aspiratii comune.

Un partener frate mijlociu si un partener copil unic

Este un cuplu cu sanse de reusita , pentru ca, cel mai probabil, partenerul care este copil unic la parinti va avea tendinta sa preia toate sarcinile, iar celalalt partener nu va avea nimic impotriva acestui lucru. Totusi exista riscul ca partenerul care este un frate mijlociu in familia lui sa se simta coplesit de indrumare si prea cocolosit, cu toate ca ii este greu sa explice din ce cauza. Chiar daca pare ceva lipsit de gravitate, un astfel de sentiment poate aluneca extrem de usor catre depresie. De aceea, in astfel de cupluri este extrem de importanta comunicarea, mai ales atunci cand este vorba despre proiecte comune.

Ambii parteneri ultimi nascuti

O astfel de combinatie pare sa fie extrem de creativa , dar si foarte riscanta. In general, ultimii nascuti sunt persoane cu multa imaginatie, rebele, independente si de aceea s-ar putea sa fie dificil ca doi astfel de parteneri sa poata junge la un traseu comun in viata. Altfel spus, un astfel de cuplu risca sa fie haotic.

Un partener ultim nascut si un partener copil unic

Aceasta este o alta combinatie cu sanse mari de supravietuire. Partenerii care sunt copii singuri la parinti sunt in general sensibili si constiinciosi si vor avea probabil tendinta de a lua asupra lor consecintele lipsei de organizare ale partenerului ultim nascut. Acesta din urma va contribui insa cu o doza mare de creativitate si de aventura la o eventuala relatie.

Ambii parteneri copii unici

Cea mai dificila relatie pe care o poate avea un partener care este copil unic la parinti este cu un alt astfel de partener . Fiecare dintre ei va avea probleme in a detecta emotiile si dorintele celuilalt pentru ca nu este obisnuit sa rezolve probleme impreuna cu altcineva de la egal la egal. De aceea, exista un risc crescut de aparitie a starilor conflictuale. Cel mai probabil, fiecare va dori sa faca totul de unul singur si va accepta cu greu dorintele celuilalt. In plus, daca ambii parteneri sunt perfectionisti, atunci le va lipsi acea persoana care sa le dea din cand in cand cate o pauza de odihna.

Daca te decizi sa dai sau nu o sansa unei viitoare relatii tinand cont de acest factor pe care autoarea Linda Blair il analizeaza in cele mai mici detalii in cartea sa, nu uita totusi ca orice fiinta e unica, la fel si fiecare relatie dintre oameni. Desigur, nimeni nu neaga existenta tiparelor. Etapele infiriparii unei relatii au totusi farmecul lor, asa ca de ce sa le ardem inutil?

Va recomandam sa mai cititi si:

Simboluri
Inelul de logodna perfectspecialistul raspunde
Traditii de nunta in alte tari
Pe ce deget purtam verigheta?specialistul raspunde
Mai purtam verigheta?
Când se mărită Fata Tatei&

Ghidul frumusetii peste 40 de ani
Efectele colagenului asupra pielii
Botoxul invins de veninul de sarpe  ultima inovatie pentru combaterea ridurilor
Buzele ne fac sa aratam mai tinere
Frumusete la 40 de ani - un ghid cu sfaturi esentiale
Reinventati-va machiajul!
Coafura  in centrul atentiei
Luptati cu ridurile!
Zambetul  secretul frumusetii eterne

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Femeile bronzate traiesc mai mult
Cum combinam machiajul si coafura?
Trucuri cosmetice incredibile
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII